Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009

Εκδηλώσεις για την εξέγερση του Δεκέμβρη

  • Την κυριακή 1/2/09 και ώρα 11:00 θα πραγματοποιηθεί Εκδήλωση - ανοιχτή συζητηση στη θαλασσογραφία με θέμα: <<Δεκέμβρης 2008 – Οι μέρες του Αλέξη, παράθυρο στο μέλλον>> , θα γίνει και προβολή DVD απο την εξέγερση του ΔΕΚΕΜΒΡΗ.

  • Εκδήλωση - ανοιχτή συζήτηση θα πραγματοποιηθεί και στο Τ.Ε.Ι Καβάλας με θέμα: <<Δεκέμβρης 2008 – Οι μέρες του Αλέξη, παράθυρο στο μέλλον>> & προβολή DVD απο την εξέγερση, την πέμπτη 29/1/09 στις 12:00π.μ. στην αίθουσα Νο.6 της λογιστικής.


Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2009

PFLP: Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ", ΤΗΝ "ΟΜΑΛΟΤΗΤΑ" ΚΑΙ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

Η ΚΟΕ αναδημοσιεύει παρακάτω την ανακοίνωση του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης για την αιματοβαμμένη "εκεχειρία" των Ισραηλινών φονιάδων. Αυτή η ανακοίνωση έχει σημασία γιατί ξεσκεπάζει το λησμονημένο γεγονός ότι "εκεχειρία" σημαίνει αναγνώριση και νομιμοποίηση της σιωνιστικής κατοχής.

Το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης επιβεβαίωσε στις 18 του Γενάρη τη θέση του σχετικά με την αποκαλούμενη «εκεχειρία», δηλώνοντας πως εκτιμά με απόλυτο σεβασμό την απόφαση που πήραν οι αδελφοί και οι αδελφές μας στην αντίσταση, να κηρύξουν εκεχειρία μιας εβδομάδας με τον εχθρό, αλλά σήμερα που μοιραζόμαστε τη δήλωση νίκης με όλο το λαό μας, θέλουμε να επιβεβαιώσουμε πως απορρίπτουμε οποιαδήποτε εκεχειρία και οποιεσδήποτε πολιτικές αποκαλούμενης «ομαλότητας».

Έχουμε αντιταχθεί σταθερά στις πολιτικές «ομαλότητας» γιατί αποτελούν ευκαιρία και δικαιολογία ώστε το Ισραήλ να επιτίθεται στο λαό μας και να αυξάνει την πίεση που ασκεί στην αντίσταση με όλες τις δυνάμεις του εχθρικού στρατοπέδου, όχι μόνο με τις ισραηλινές στρατιωτικές επιθέσεις, αλλά και με τις πολιτικές πιέσεις και τις επιθέσεις από τα αραβικά καθεστώτα, την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις ΗΠΑ, και το αποκαλούμενο «Κουαρτέτο». Οι πολιτικές της «ομαλότητας» αποτελούν παγίδα για την αντίσταση που πρέπει πάντα να αποφεύγουμε δεδομένου ότι η ίδια η κατοχή είναι μία πράξη επίθεσης. Ο λαός μας, ως λαός που βρίσκεται υπό κατοχή, έχει το δικαίωμα να αντιστέκεται. Η αντίσταση μπορεί να παίρνει αποφάσεις τακτικής για τον τρόπο διεξαγωγής του αγώνα, δεν μπορούμε όμως ποτέ να επιτρέψουμε οι αποφάσεις αυτές να γίνουν όπλο στα χέρια των εχθρών μας.

Μονάδες των χερσαίων δυνάμεων του εχθρού παραμένουν στη Γάζα και ο αποκλεισμός δεν έχει αρθεί, ούτε έχουν ανοίξει τα συνοριακά περάσματα, ειδικά εκείνο της Ράφα. Ο εχθρός δεν δήλωσε τον τερματισμό του ναυτικού αποκλεισμού και οι εναέριες δυνάμεις του εξακολουθούν να εισβάλουν στους ουρανούς μας προσπαθώντας να σπείρουν τον φόβο και τον τρόμο στο λαό μας που έχει δώσει περισσότερους από 1300 μάρτυρες και περισσότερους από 5000 τραυματίες τις τελευταίες 3 εβδομάδες. Έχουν καταστραφεί περισσότερα από 4000 σπίτια, ολόκληρες γειτονιές και μεγάλο μέρος της αστικής υποδομής της Γάζας. Τα σύνορα παραμένουν κλειστά, όπως και όλα τα περάσματα, ειδικά εκείνο της Ράφα και οι προμήθειες που προορίζονται για το λαό μας περιμένουν να βρεθεί ασφαλές πέρασμα.

Ο εχθρός προσπαθεί να πετύχει με πολιτικά μέσα ότι απέτυχε να κάνει με στρατιωτικά μέσα. Παρά τις τακτικές καμένης γης και τη σφαγή του λαού μας, απέτυχε να εξαλείψει την αντίστασή μας και να τσακίσει την ακλόνητη στάση του λαού μας. Τώρα, προσπαθεί να καλύψει την αποτυχία του με την αμερικανοισραηλινή συμφωνία Livni-Rice, μια συμφωνία που δεν αξίζει καν το χαρτί στο οποίο γράφτηκε. Με τη δήλωσή του αυτή το Λαϊκό Μέτωπο ξεκαθαρίζει ότι ο λαός και η αντίστασή μας δεν θα παραιτηθούν από τα δικαιώματα και τα όπλα τους, και πως, στην πραγματικότητα, η τελευταία αυτή επίθεση το μόνο που κατάφερε είναι να ενισχύσει την αποφασιστικότητά μας να οικοδομήσουμε την αντίστασή μας και τις ικανότητες των δυνάμεών μας.

Η σύνοδος του Sharm el-Sheikh μεταξύ των ευρωπαίων και κάποιων αραβικών καθεστώτων, αποτελεί απειλή για όλους τους αραβικούς λαούς και σύμβολο μιας προσπάθειας να αναβιώσει η αποικιοκρατία στον αραβικό κόσμο. «Έλεγχος» στα σύνορα Αιγύπτου-Παλαιστίνης σημαίνει ανυπαρξία εθνικής κυριαρχίας στον Αραβικό κόσμο, στην Αίγυπτο και στη Γάζα, σημαίνει πως οι αποικιοκρατικές αυτές δυνάμεις και τα στρατεύματά τους επιστρέφουν στην περιοχή μας. Η κυριαρχία είναι ένα κρίσιμο ζήτημα. Είναι αυτό που διαφοροποιεί έναν ελεύθερο λαό και έθνος από ένα λαό που βρίσκεται κάτω από τη μπότα της αποικιοκρατίας και της κατοχής. Η χρήση του όρου «λαθρεμπόριο όπλων» είναι μια ακόμα μέθοδος μετατροπής του εθνικού μας σκοπού σε «ζήτημα ασφαλείας», μια προσπάθεια να κριθούν παράνομα τα όπλα της αντίστασης του κατεχόμενου λαού μας. Το δικαίωμα ενός λαού που βρίσκεται υπό κατοχή να αντιστέκεται με όλα τα μέσα και με ένοπλο αγώνα, είναι θεμελιώδες και απαραβίαστο, και δεν θα επιτρέψουμε το δικαίωμά μας αυτό να καταπατηθεί κάτω από το σύνθημα της «ασφάλειας» ή της «σταθερότητας».

Από την αρχή της ισραηλινής επίθεσης στις 27 του Δεκέμβρη, το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης βρέθηκε στο πεδίο της μάχης με τις αδελφές και τους αδελφούς όλων των αντιστασιακών οργανώσεων. Μοιραστήκαμε και συνεχίζουμε να μοιραζόμαστε το ψωμί και τις σφαίρες προκειμένου να πολεμήσουμε τον κοινό σιωνιστή εχθρό και αυτούς που τον υποστηρίζουν. Το Λαϊκό Μέτωπο ήταν το πρώτο που εκτόξευσε πυραύλους ενάντια στον εχθρό κατά τη διάρκεια αυτής της επίθεσης και θα είμαστε στις πρώτες γραμμές καταδιώκοντας τον εχθρό μέχρι να φύγει από κάθε εκατοστό της Λωρίδας της Γάζας.
Δόξα στους μάρτυρες!

Νίκη στην Αντίσταση!

Ζήτω ο Παλαιστινιακός λαός και το αραβικό έθνος!

Ζήτω ο διεθνής αγώνας και η αλληλεγγύη!

Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2009

ΔΗΛΩΣΗ ΗΤΤΑΣ Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΟΛΜΕΡΤ ΓΙΑ "ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ"

Η ομιλία του ισραηλινού πρωθυπουργού Ehud Olmert στις 17 του Γενάρη για «εκεχειρία» αποτελεί δήλωση ήττας, αναφέρει δελτίο τύπου του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης. Σημειώνει επίσης πως η διακοπή των αεροπορικών επιδρομών και η παραμονή των ισραηλινών κατοχικών στρατιωτικών δυνάμεων στη Λωρίδα της Γάζας δεν αποτελεί «εκεχειρία» και τονίζει πως για την αντίσταση οι κατοχικές δυνάμεις θα αποτελούν διαρκή στόχο, όσο βρίσκονται στη γη της Γάζας.

Ο σύντροφος Δρ. Maher Al-Taher, μέλος του Πολιτικού Γραφείου του Λαϊκού Μετώπου και επικεφαλής του κλάδου του που βρίσκεται στην εξορία, ανέφερε σε συνέντευξή του στο Al Jazeera πως «ο λόγος του εγκληματία Όλμερτ, είναι ένας λόγος ήττας και μια μεγάλη νίκη για την αντίσταση και την ακλόνητη στάση του λαού της Λωρίδας της Γάζας». Τόνισε πως πρόκειται για ένα ιστορικό επίτευγμα του Παλαιστινιακού λαού και κάλεσε να στηριχτεί σ’ αυτή τη νίκη η επόμενη φάση του αγώνα ενάντια στον κατακτητή.

Ο σύντροφος Taher ανέφερε, πως ο εχθρός κατέλαβε τη γη μας μέσα σε 6 μέρες το 1967, αλλά σήμερα απέτυχε να καταλάβει αυτήν εδώ τη γωνιά, τη Λωρίδα της Γάζας, κι αυτό αποτελεί ένα νέο στάδιο και τιμή για την ακλόνητη στάση του λαού και της αντίστασής μας. Πρέπει να διδαχτούμε από τέτοια κατορθώματα πως η ξεκάθαρη πολιτική μας γραμμή και η εθνική ενότητα μπορούν να κερδίσουν, στη βάση της συνέχισης της αντίστασης και μιας πολιτικής στρατηγικής που να μην έχει καμιά εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ, την Ανάπολη, τον Οδικό Χάρτη και το Όσλο, και όλες τις παράνομες και κενές συμφωνίες με τον κατακτητή. Ο λαός μας χρειάζεται μια ξεκάθαρη στρατηγική που να βασίζεται στις εθνικές Παλαιστινιακές αρχές όπως έχουν τεθεί από τους Παλαιστίνιους φυλακισμένους στο ντοκουμέντο εθνικής συμφιλίωσης που έχουν καταθέσει.

Σημείωσε ακόμα πως η οικοδόμηση μαζικής διεθνούς λαϊκής αλληλεγγύης και υποστήριξης του Παλαιστινιακού λαού, βοήθησε να αποκαλυφθούν οι βαρβαρότητες και τα εγκλήματα του κατακτητή και αποτέλεσε μια σημαντική δύναμη υποστήριξης του Παλαιστινιακού λαού και τόνισε πως οι λαοί του κόσμου, αποδοκιμάζουν τον κατακτητή και τον σιωνισμό ως σύστημα απαράδεκτο, παράνομο και εγκληματικό.

Κλείνοντας τη συνέντευξη δήλωσε πως η ακλόνητη στάση του λαού της Γάζας στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα στους ηγέτες της σιωνιστικής τρομοκρατίας, τα επίσημα αραβικά καθεστώτα και ολόκληρο τον κόσμο. Το μήνυμα πως η θέληση του λαού μας δεν έχει τσακιστεί, πως ο λαός μας είναι αήττητος και δεν θα εγκαταλείψει την αντίσταση κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.

Τέλος, το Λαϊκό Μέτωπο καταδικάζει το αποκαλούμενο «μνημόνιο συμφωνίας» μεταξύ ΗΠΑ και Ισραήλ, δηλώνοντας πως πρόκειται για μια «συμφωνία» ανάμεσα σε στρατηγικούς συμμάχους του εχθρικού στρατοπέδου. Μια συμφωνία που αποτελεί νέα επίθεση ενάντια στον Παλαιστινιακό και τους άλλους αραβικούς λαούς, αρνείται το δικαίωμά τους να υπερασπίζονται τους εαυτούς τους, να αντιστέκονται στην κατοχή και τις επιθέσεις, μια συμφωνία που αρνείται την αραβική κυριαρχία των συνόρων και της γης μας.

ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΤΗΚΕ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΟΠΛΩΝ! Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕ ΜΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΣΕ ΕΝΔΕΙΞΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Στις 13 του Γενάρη, ο λαός της Ελλάδας πέτυχε μια σημαντική τακτική νίκη για το κίνημα αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό. Εμπόδισε φορτίο αμερικανικών όπλων με προορισμό το Ισραήλ, που θα μεταφέρονταν μέσω ελληνικού λιμανιού. Ο στρατός των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως η αποστολή σταμάτησε εξαιτίας «ανησυχιών από την Αθήνα», μετά από μια κινητοποίηση του ελληνικού λαού που διαδήλωσε απαιτώντας να σταματήσει η μεταφορά όπλων στους φονιάδες του Παλαιστινιακού λαού!

Το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης χαιρετίζει τον ελληνικό λαό και την ανταπόκρισή του στην έκκληση του Μετώπου και του Παλαιστινιακού λαού να μπλοκάρει το φορτίο όπλων και καλεί όλες τις λαϊκές και προοδευτικές δυνάμεις του κόσμου να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο. Να μπλοκάρουν τέτοια φορτία όπλων και με κάθε δυνατό τρόπο να αποδιοργανώσουν, να εμποδίσουν και να απομονώσουν τον κατακτητή, τους θεσμούς και το στρατό του.

Στις 15 του Γενάρη, έλληνες ακτιβιστές οργάνωσαν διαδήλωση στο λιμάνι του Αστακού, απ’ όπου σχεδιαζόταν να γίνει η μεταφορά των όπλων, απαιτώντας να σταματήσει κάθε συνεργασία της Ελλάδας στον αμερικανοιασραηλινό πόλεμο ενάντια στο λαό της Γάζας και διαδηλώνοντας την αλληλεγγύη τους στον Παλαιστινιακό λαό και το σκοπό του. Το ελληνικό κίνημα έθεσε αυτό το ζήτημα παντού, στο Κοινοβούλιο και στους δρόμους, και πέτυχε μια σημαντική νίκη.

MAHER TAHER: Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΩΝ "ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ" ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΟΣ. Ο ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ, ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ

Ο σύντροφος Maher Taher, μέλος του Πολιτικού Γραφείου του Λαϊκού Μετώπου για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης, και ηγέτης του κλάδου του που βρίσκεται στην εξορία, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Al Jazeera στις 15 του Γενάρη: «το Ισραήλ μπορεί να δολοφονήσει τους μάρτυρες της Γάζας, να σκοτώσει γυναίκες και παιδιά, να καταστρέψει με αμερικανικά αεροπλάνα και βόμβες συθέμελα τα κτίριά μας, αλλά δεν μπορεί και δεν θα καταστρέψει τη θέλησή μας να πολεμήσουμε, την αντίστασή μας και τη ζωή μας».

Και συνέχισε: «Λέω στους μάρτυρες πως αυτό που θέλει ο κατακτητής από αυτή τη μάχη είναι να μας αναγκάσει να παραδοθούμε, να αποδεχτούμε τον Οδικό Χάρτη, την Ανάπολη και τις αποφάσεις του Κουαρτέτου, και να αναγκάσει τον Παλαιστινιακό λαό σε πολιτικές παραχωρήσεις. Η απάντησή μας είναι η Παλαιστινιακή εθνική ενότητα σε μια πραγματική και στέρεη βάση, όχι στη βάση του Όσλο, της Ανάπολης, και της αμερικανικής και βρετανικής κυβέρνησης ως αναφορά. Αυτός ο δρόμος είναι κλειστός. Ο δρόμος που είναι ανοιχτός είναι εκείνος της εθνικής ενότητας στη βάση της αντίστασης, της σταθερότητας και της επιμονής για πλήρη δικαιώματα στο λαό μας».

Εκ μέρους του Λαϊκού Μετώπου ο σύντροφος Taher, ζήτησε ενιαία εθνική διοίκηση που να περιλαμβάνει όλες τις Παλαιστινιακές παρατάξεις, την Χαμάς, τη Φατάχ, το Λαϊκό Μέτωπο, την Ισλαμική Τζιχάντ και όλες τις παρατάξεις του λαού μας, και τόνισε πως εκείνοι που στηρίζονται σε πολιτικούς συμβιβασμούς με τους σιωνιστές δολοφόνους και εγκληματίες, πρέπει να επανεξετάσουν τις πολιτικές τους. Υπογράμμισε επίσης πως ο παλαιστινιακός λαός μετά από τόσες σφαγές και εγκλήματα δεν ανέχεται άλλο τέτοιους συμβιβασμούς.

Προειδοποίησε πως η συνεργασία ασφαλείας με τον κατακτητή πρέπει να τερματιστεί άμεσα, όπως και οι πολιτικές συλλήψεις και φυλακίσεις. Απαίτησε να σταματήσουν να συλλαμβάνονται τα παιδιά της αντίστασης στην Δυτική Όχθη, λέγοντας πως μια τέτοια συνεργασία ασφαλείας με τον εχθρό είναι εντελώς απαράδεκτη. Αντί για τέτοιες απαράδεκτες πολιτικές, μια ενιαία εθνική ηγεσία και ένα ξεκάθαρο πολιτικό πρόγραμμα είναι αυτό που μπορεί να ενώσει την ενέργεια του λαού μας που δεν υπέστειλε και ποτέ δεν θα υποστείλει τη σημαία του αγώνα, του λαού μας που δεν έχει παραδοθεί και δεν θα παραδοθεί ακόμα και μετά από τις 20ήμερες σφαγές στη Γάζα.

Συνεχίζοντας, ο σύντροφος Taher, ανέφερε πως η δολοφονία του Said Siyam, δεν θα βοηθήσει τους στόχους του εγκληματία κατακτητή. Το αίμα του προστίθεται στο αίμα του Γιασέρ Αραφάτ, του Abu Ali Mustafa, του Ahmad Yassin, του Ghassan Kanafani, του Fathi Shikaki, του Khalil al-Wazir και όλων των άλλων γενναίων μαρτύρων του λαού μας, στο αίμα των παιδιών, των ανδρών, των γυναικών και των ηλικιωμένων που έκαναν την υπέρτατη θυσία για την ελευθερία του παλαιστινιακού λαού. Όπως επανέλαβε, η απάντηση στις σφαγές και τις δολοφονίες είναι η αντίσταση και η σταθερότητα. Το αίμα των μαρτύρων δεν θα πάει χαμένο!

Προειδοποίησε πως τέτοιες δολοφονίες, αποτελούν προσπάθεια να πιεστεί ο λαός μας σε πολιτικές παραχωρήσεις υπό το πρίσμα της ισορροπίας δύναμης, και να εγκαταλείψει τα εθνικά μας δικαιώματα για ανεξαρτησία, επιστροφή, κυριαρχία και αυτοδιάθεση. Να εγκαταλείψει το δικαίωμά μας για ένα παλαιστινιακό κράτος με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ. Αυτό που θα συμβεί όμως είναι το αντίθετο, η ενότητα όλων των παρατάξεων στη βάση σταθερών πολιτικών πεποιθήσεων για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του λαού μας.

Αναφερόμενος στη φύση της Παλαιστινιακής Αρχής, ο σύντροφος Taher, επεσήμανε ότι τα μέλη του Νομοθετικού Συμβουλίου και η κυβέρνηση δεν μπορούν να βγουν από την Παλαιστίνη χωρίς την συγκατάθεση του Ισραήλ και πως η πρακτική των «διαπραγματεύσεων» που ακολουθεί η Παλαιστινιακή Αρχή μόνο ζημιά έχει κάνει στον Παλαιστινιακό σκοπό. Ζήτησε ενότητα στη βάση του κειμένου των φυλακισμένων για την εθνική συμφιλίωση που υποστηρίζει το δικαίωμα στην αντίσταση, τις Παλαιστινιακές εθνικές αρχές και την επαναοικοδόμηση της PLO με τη συμμετοχή όλων των εθνικών και Ισλαμικών δυνάμεων.

Σχετικά, τέλος, με την αιγυπτιακή πρωτοβουλία ο σύντροφος Taher, σημείωσε: «Η επίθεση και οι σφαγές πρέπει να σταματήσουν. Μετά την απόσυρση των στρατευμάτων από τη Γάζα, το άνοιγμα των συνοριακών περασμάτων και την άρση του αποκλεισμού μπορούμε να συζητήσουμε οποιοδήποτε ζήτημα, αλλά δεν μπορούμε και ούτε πρόκειται να παραιτηθούμε από το δικαίωμά μας στην αντίσταση». Όπως τόνισε, ο κατακτητής πιστεύει ότι μέσα από τον τρόμο που σπέρνει και τις σφαγές, μπορεί να σκοτώσει την αντίστασή μας. Όμως ο λαός μας δεν θα παραιτηθεί. Ο λαός μας πολεμά περισσότερα από 60 χρόνια τώρα και θα συνεχίσει να το κάνει μέχρι τη νίκη!

Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2009

ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΣΦΑΙΡΑ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΝΑΖΙ! ΑΜΕΣΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΜΕ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ!


Ενώ συνεχίζεται για τρίτη εβδομάδα το μακελειό στη μαρτυρική Γάζα, η «διεθνής κοινότητα» σφυρίζει αδιάφορα και εξισώνει θύτες και θύματα. Οι ισραηλινοί νεοναζί καίνε και σφάζουν, με την άμεση ενίσχυση των ΗΠΑ, αλλά και με τις ευλογίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ρωσίας και των λοιπών ισχυρών του κόσμου. Ενώ το φιλοαμερικάνικο καθεστώς της Αιγύπτου, αντί να ανοίξει τα σύνορα και να δώσει μικρή έστω ανάσα στη Γάζα, κάνει πλάτες στο Ισραήλ.

Και τι κάνουν οι Καραμανλής, Μπακογιάννη και λοιποί ψεύτες και υποκριτές της κυβέρνησης της ΝΔ; Αερολογούν με γενικόλογες εκκλήσεις που δεν θίγουν διόλου τους εγκληματίες ΗΠΑ και Ισραήλ, ενώ την ίδια στιγμή έχουν ανοίξει διάπλατα τις πόρτες της πατρίδας μας για να περνούν τα δολοφονικά πολεμικά φορτία που σκορπούν το θάνατο στα παιδιά της Παλαιστίνης. Ταυτόχρονα ο Γ. Παπανδρέου εξακολουθεί, σαν να μην τρέχει τίποτα, να... συμπροεδρεύει στη «Σοσιαλιστική Διεθνή» με τον υπουργό «Άμυνας» του Ισραήλ, τον Εχούντ Μπάρακ! Κατά τα άλλα, του περισσεύουν για μια ακόμη φορά τα κροκοδείλια δάκρυα...

Αποδείχτηκε περίτρανα πως ο ισχυρισμός της κυβέρνησης Καραμανλή, ότι «δεν υπάρχει θέμα ανεφοδιασμού του Ισραήλ από ελληνικά λιμάνια», ήταν ένα ακόμη συνειδητό ψέμα από αυτά που ξεστομίζουν καθημερινά οι υπουργοί και οι εκπρόσωποί της. Αποδείχτηκε τόσο από τα έγγραφα και τα συμβόλαια που δημοσιεύθηκαν όσο και από τις δηλώσεις των ίδιων των Αμερικανών φονιάδων περί «αναβολής των αποστολών από τον Αστακό». Αποδείχτηκε από το ίδιο το καράβι, που είχε φτάσει στον Αστακό και ήταν έτοιμο να μεταφορτώσει το φορτίο του θανάτου.

Η υποχώρηση της κυβέρνησης Καραμανλή κάτω από τη γενική κατακραυγή και οι γελοίες δικαιολογίες που ψελλίζει τώρα δείχνουν τη συνενοχή της στο έγκλημα που συντελείται ενάντια στο λαό της Παλαιστίνης (για μια ακόμη φορά, μετά τις «διευκολύνσεις» που παρείχαν και παρέχουν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στους Αμερικάνους φονιάδες για το μακελειό στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ). Ταυτόχρονα, αποδείχτηκε για άλλη μια φορά η μεγάλη σημασία της άμεσης και ενωτικής κινητοποίησης των πολιτικών και κοινωνικών οργανώσεων και φορέων, που εκφράζουν την οργή του ελληνικού λαού μπροστά στην απόπειρα της κυβέρνησης Καραμανλή να μετατρέψει την Ελλάδα σε διαμεσολαβητή ανάμεσα στους διεθνείς τρομοκράτες.

Ο λαός μας δεν θα ανεχθεί να γίνει η Ελλάδα συνένοχη στη γενοκτονία των Παλαιστινίων. Ανταποκρινόμενοι στη δραματική έκκληση της Παλαιστινιακής Αντίστασης, προειδοποιούμε την κυβέρνηση να μην επιχειρήσει καμιά άλλη απόπειρα διευκόλυνσης των Αμερικανών και ισραηλινών φονιάδων. Τα λιμάνια μας και τα αεροδρόμιά μας πρέπει να γίνουν ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΖΩΝΗ για τους σφαγείς της Παλαιστίνης. Ούτε μια σφαίρα από το ελληνικό έδαφος στους νεοναζί!

Να διακοπεί άμεσα κάθε διπλωματική, στρατιωτική, πολιτική, οικονομική και πολιτιστική σχέση της Ελλάδας με το σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ!

Αλληλεγγύη και έμπρακτη στήριξη του ηρωικού Παλαιστινιακού Λαού!

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΣΥΝΕΝΟΧΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΝΔ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥΣ ΝΕΟΝΑΖΙ!

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΣΥΝΕΝΟΧΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΟΥ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥΣ ΝΕΟΝΑΖΙ!

Η Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας καταγγέλλει στην κοινή γνώμη μία ακόμη προκλητική ενέργεια της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, που και πάλι δίνουν κάλυψη στους προπαγανδιστές του νεοναζιστικού ισραηλινού κράτους.

Ενώ συνεχίζεται για τρίτη εβδομάδα το μακελειό στη μαρτυρική Γάζα, κι ενώ μόλις χτες ξεσκεπάστηκε η αισχρή απόπειρα εμπλοκής της Ελλάδας στον ανεφοδιασμό της δολοφονικής πολεμικής μηχανής του Ισραήλ με αμερικανικά όπλα, η κυβέρνηση Καραμανλή χέρι-χέρι με το ΠΑΣΟΚ πατρονάρει μια εκδήλωση με τη συμμετοχή του κ. Eytan Gilboa.

Ο κ. Eytan Gilboa έχει όντως λαμπρές περγαμηνές: διετέλεσε, μεταξύ άλλων, σύμβουλος του ισραηλινού πρωθυπουργού, των υπουργών Εξωτερικών και «Άμυνας», και διευθυντής στο «Εθνικό Κολέγιο Άμυνας» του ισραηλινού στρατού!

Σύμφωνα με τους διοργανωτές της εκδήλωσης, στην οποία κεντρικός ομιλητής θα είναι ο κ. Eytan Gilboa, θα χαιρετίσουν ο υπουργός Εσωτερικών κ. Παυλόπουλος, ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ κ. Κουμουτσάκος και ο διευθυντής του διπλωματικού γραφείου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Δρούτσας... Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 16/1 στις 12 το μεσημέρι στο Κέντρο Τύπου της Γ.Γ. Ενημέρωσης, δίπλα στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Υπάρχει πάτος στον κατήφορο της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ; Μέχρι πότε θα συνεχίζουν τα κροκοδείλια δάκρυα για τα σφαγμένα και καμένα γυναικόπαιδα της Γάζας ενώ προσφέρουν γη και ύδωρ (τώρα και βήμα!) στους σφαγείς; Τι θα γίνει με τον Αστακό και τη Σούδα, κύριε Καραμανλή; Ως πότε θα συμπροεδρεύετε στη Σοσιαλιστική Διεθνή με τον αιματοβαμμένο Εχούντ Μπάρακ, κύριε Παπανδρέου;

Καλούμε έστω και την ύστατη στιγμή την κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ να εγκαταλείψουν αυτή την απαράδεκτη και διπρόσωπη στάση, που ντροπιάζει το λαό μας και πλήττει την Ελλάδα. Καλούμε τους διοργανωτές να ακυρώσουν την πρόσκλησή τους προς τον κ. Eytan Gilboa που, όπως κάθε εκπρόσωπος και απολογητής των ισραηλινών νεοναζί, είναι ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ στην Ελλάδα!

14/1/2009, ΚΟΕ

Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2009

Δελτίο Τύπου της ΚΟΕ για την εμπλοκή του λιμανιού του Αστακού στην Ισραηλινή σφαγή στη Γάζα

Η Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας καταγγέλλει την ελληνική εμπλοκή που αποκαλύφθηκε πριν δύο μέρες με τη μεταφορά αμερικανικών πολεμοφοδίων για τη δολοφονική εισβολή του Ισραήλ στη Γάζα. Αυτή η εμπλοκή είναι απόλυτη συνενοχή της κυβέρνησης Καραμανλή στο έγκλημα που συντελείται εναντίον του λαού της Παλαιστίνης.

Είναι ψέμα και υποκρισία ότι η κυβέρνηση δεν γνωρίζει. Όπως είναι ψεύτικη και υποκριτική η «έκκληση» της ελληνικής κυβέρνησης για εκεχειρία. Όταν η ελληνική επικράτεια χρησιμοποιείται για το γενοκτονικό, εξοντωτικό πόλεμο των Ισραηλινών νεο-ναζί, αποδεικνύεται απερίφραστα η συνενοχή της ελληνικής κυβέρνησης. Ειδικά όταν είχε προηγηθεί κατά τον πόλεμο στο Ιράκ ο ανεφοδιασμός της αμερικανικής στρατιωτικής μηχανής από τη βάση της Σούδας.

Η δραματική έκκληση του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης προς τον ελληνικό λαό και τις διεθνείς προοδευτικές δυνάμεις να μη φτάσει το φορτίο στο Ισραήλ γιατί θα χρησιμοποιηθεί για τη σφαγή του λαού της Γάζας, πρέπει να προκαλέσει συναγερμό στους Έλληνες δημοκράτες και προοδευτικούς.

Όλοι την Πέμπτη 15/1/2009 στο λιμάνι του Αστακού

Καμιά διευκόλυνση στους φονιάδες του λαού της Παλαιστίνης

Αλληλεγγύη και συμπαράσταση στο μαρτυρικό λαό της Παλαιστίνης

Να κλείσει η πρεσβεία των σιωνιστών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΕ - ΕΞΕΓΕΡΣΗ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!

Η κυβέρνηση και τα κόμματα της «τάξης και της ασφάλειας» επιδιώκουν να συμμορφώσουν, να τρομοκρατήσουν, να καταστείλουν το τεράστιο κύμα οργής κι αντίστασης που εξελίσσεται εδώ και ένα μήνα. Η απόπειρα δολοφονίας του αστυνομικού στα Εξάρχεια λειτουργεί προβοκατόρικα απέναντι στο κίνημα κι αποτελεί εξαιρετική ευκαιρία για να προχωρήσει η θωράκιση της αστικής πολιτικής. Η επιχείρηση να συνδεθεί το κίνημα και η εξέγερση με τέτοιες ενέργειες, η στοχοποίηση της εξέγερσης της νεολαίας, η σύνδεση πολιτικών και ιδεολογικών χώρων και μαζικών κινημάτων με σφαίρες και πυροβολισμούς, θα αποτύχει και η γραμμή «κλειστείτε σπίτια σας, τέρμα πορείες και καταλήψεις» θ’ απαντηθεί με νέους μαζικούς αγώνες. Να αθωωθούν εδώ και τώρα όλοι οι νέοι που βρίσκονται κατηγορούμενοι για τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις.
Η σφαγή στη Γάζα έχει την αμέριστη στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ (Καθόλου τυχαίο ότι ο Υπουργός Πολέμου του Ισραήλ είναι ο αντιπρόεδρος παρά τον Γ. Παπανδρέου στη Σοσιαλιστική Διεθνή). Η καταδίκη των σιωνιστών δολοφόνων που με τις προτροπές των ΗΠΑ θέλουν να ξεμπερδεύουν με την παλαιστινιακή αντίσταση αποτελεί προϋπόθεση για μια ολόπλευρη και χωρίς όρους αλληλεγγύη στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού. Να σταματήσει αμέσως το μακελειό στη Γάζα, να κλείσει η πρεσβεία του Ισραήλ στην Ελλάδα, να απομονωθεί το κράτος-τρομοκράτης. Το φοιτητικό κίνημα να πρωτοστατήσει στη δημιουργία ενός μαζικού αντιπολεμικού κι αντιμπεριαλιστικού κινήματος κοντά στις διαθέσεις της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού.
Ο χώρος της εκπαίδευσης αποτελεί ξανά κόκκινο πανί για την κυβέρνηση. Η προτεραιότητα που δίνει το κυβερνητικό επιτελείο στη συζήτηση για την Παιδεία, η εξαγγελία εθνικού διαλόγου για ακόμα μια φορά μαρτυρά το άγχος να προχωρήσουν άμεσα οι νεοφιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις και το φόβο απέναντι στις αντιδράσεις της νεολαίας. Η αποσύνδεση του Λυκείου από τις Πανελλήνιες και η δήθεν ελεύθερη πρόσβαση στην τριτοβάθμια δεν πρέπει να βρει πρόθυμους συνομιλητές σε καμιά εκπαιδευτική βαθμίδα. Αποτελεί ένα ακόμα βήμα φιλτραρίσματος, εμπορευματοποίησης, εντατικοποίησης και κολλεγιοποίησης σχολείων και πανεπιστημίων. Η αναγνώριση των ΚΕΣ με το προεδρικό διάταγμα που αναμένεται πρέπει να τροφοδοτήσει το νέο κύκλο αγώνων μέσα στα πανεπιστήμια.
Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει. Είναι το αίτημα που εκφράζει τις ανάγκες της κοινωνίας, τις διεκδικήσεις των αγώνων και των κινημάτων του τελευταίου διαστήματος. Είναι η κυβέρνηση της καταστολής, της φτώχειας, της ανεργίας, μια ρατσιστική –ενάντια στη νεολαία-κυβέρνηση. Η κυβέρνηση της ακρίβειας και των σκανδάλων. Το να φύγει αυτή η κυβέρνηση είναι ένα μεγάλο χαστούκι στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, μια σημαντική νίκη για το κίνημα κι ένας διαρκής φόβος για τον οποιοδήποτε επόμενο, νεοφιλελεύθερο διαχειριστή της εξουσίας. Ο ανασχηματισμός δεν μπορεί να κρύψει τις βαθιές αντιλαϊκές επιλογές της κυβέρνησης του αίματος, των πλούσιων, των τραπεζιτών. Δεν μπορεί να κρύψει τα αδιέξοδα στα οποία έχει οδηγήσει το λαό και την κοινωνία. Μόνη λύση ο πραγματικός ανασχηματισμός της πολιτικής: να φύγει αυτή η κυβέρνηση, να ανατραπεί ο δικομματισμός, ν’ ανοίξει ο δρόμος για μια μεγάλη κοινωνική και πολιτική αλλαγή προς όφελος των εργαζομένων και της νεολαίας.

GILAD ATZMON - "Να επιστρέψουμε στους Παλαιστίνιους την πατρίδα που τους κλέψαμε"

Γεννήθηκε στο Ισραήλ, υπηρέτησε στο στρατό, πολέμησε στις αρχές της δεκαετίας του '80 στον πόλεμο με τον Λίβανο. Κι όμως, σήμερα, χάρη στις απόψεις του αποτελεί κόκκινο πανί για τους απανταχού συμπατριώτες του. Σπούδασε φιλοσοφία, άρχισε να διδάσκει, αλλά κατέληξε ένας από τους πιο δημοφιλείς και τολμηρούς τζαζίστες της γενιάς του. Αγαπά την παραδοσιακή μουσική και τους ήχους της Ανατολής, της Βόρειας Αφρικής, της Ανατολικής Ευρώπης, αλλά συχνά βουτά σε ηλεκτρονικά μονοπάτια. Παίζει όλα τα είδη σαξόφωνου αλλά πειραματίζεται με το κλαρινέτο, το ζουρνά και το φλάουτο.

Αυτός είναι ο διάσημος μουσικός της τζαζ, συγγραφέας και ακτιβιστής Γκίλαντ Ατζμον που το Σάββατο θα πάρει μέρος στην ολοήμερη γιορτή της τζαζ στο Μέγαρο Μουσικής. Ενας δημιουργός γεμάτος αντιθέσεις. Κυρίως, όμως, είναι εκείνος που κάθε του λέξη, κίνηση, πρωτοβουλία προκαλεί την οργή της κυβέρνησης του Ισραήλ.

Ελεύθερος στοχαστής

Εδώ και χρόνια ο Ατζμον αυτοεξορίστηκε στο Λονδίνο. Δηλώνει την αμέριστη υποστήριξή του στην παλαιστινιακή πλευρά, έχει επανειλημμένα προκαλέσει με τις αντι-σιωνιστικές του απόψεις, έχει επιτεθεί στους συμπατριώτες του διανοούμενους -όπως τον συγγγραφέα Αμος Οζ. Οσο, δε, για το συγκρότημά του, το βάφτισε «The Orient House», παραπέμποντας στην Παλαιστινιακή Αρχή της Ανατολικής Ιερουσαλήμ. Στο παρελθόν τον έχουμε ακούσει στο «Χαφ Νόουτ», ενώ στα ελληνικά κυκλοφορεί το βιβλίο του «Οδηγός για μπερδεμένους» (εκδόσεις «Εξάντας»). Στο Μέγαρο θα παρουσιάσει αποσπάσματα κυρίως από το τελευταίο του άλμπουμ με τίτλο «Refuge», στο οποίο άλλη μια φορά «μπλέκει» την τζαζ με την έθνικ. Σε όλα τα υπόλοιπα είναι πολύ πιο ξεκάθαρος και σαφής:

-Ξεκινήσατε σπουδάζοντας φιλοσοφία. Στη μουσική πώς και αποφασίσατε να αφιερωθείτε;


«Οταν διαπίστωσα ότι το επάγγελμα του "ακαδημαϊκού" περιορίζεται να διδάσκεις τους νέους τα κείμενα που έγραψαν κάποτε άλλοι, συνειδητοποίησα ότι δεν είναι καθόλου δημιουργική δουλειά. Ετσι αποφάσισα να ασχοληθώ με τη μουσική, να γράφω και να φιλοσοφώ για τον εαυτό μου και να ψάχνω το νόημα της ζωής όποτε έχω ελεύθερο χρόνο. Και πράγματι νιώθω υπέροχα με την απόφασή μου. Είμαι ένας ελεύθερος στοχαστής».

-Αυτές τις μέρες ο παλαιστινιακός λαός δοκιμάζεται πολύ σκληρά από τις ισραηλινές επιχειρήσεις. Πώς νιώθετε;

«Νιώθω ρημαγμένος και καθόλου έκπληκτος. Γνωρίζετε ότι υποστηρίζω κάθε μορφή αντίστασης από μέρους των Παλαιστινίων. Αλλωστε, όσο θυμάμαι τον εαυτό μου οι πολιτικές πρωτοβουλίες του Ισραήλ ήταν καταδικασμένες να οδηγούν πάντα σε τραγικές συνέπειες. Ο στόχος του σιωνισμού ήταν να εξασφαλίσει έναν πολιτισμένο τρόπο ζωής για τους εβραίους. Αλλά απέτυχε παταγωδώς. Η βιαιότητα με την οποία αντιδρά το Ισραήλ αγγίζει τα όρια της κτηνωδίας, αφού οδηγεί σε πολιτικές ξεκληρίσματος. Τάσσομαι στο πλευρό των Παλαιστινίων με όλη μου την καρδιά. Ονειρεύομαι ένα παλαιστινιακό κράτος μεταξύ της Μεσογείου και του Ιορδάνη ποταμού. Η ισραηλινή βαρβαρότητα αποδεικνύει ότι δεν χωρά εβραϊκό κράτος ούτε στην Παλαιστίνη ούτε πουθενά αλλού. Και ο λόγος είναι απλός: μια ταυτότητα η οποία στηρίζεται στην αντίληψη του "εκλεκτού" και στη φυλετική υπεροχή θέτει τον εαυτό της και το περιβάλλον της σε κίνδυνο».

-Και η τέχνη τι ρόλο μπορεί να παίξει τέτοιες στιγμές;

«Ο ρόλος της μουσικής όπως και των τεχνών είναι να αντιτίθενται στις μόδες και να αναζητούν την αυθεντική ομορφιά. Και η ομορφιά είναι που γεμίζει αρετή το ανθρώπινο γένος. Υπό το φως της ομορφιάς η ισραηλινή επιθετικότητα και η αμερικανική βαρβαρότητα μπορεί να καμφθούν».

-Πόσο δύσκολο ήταν για σας να εγκαταλείψετε τη γενέτειρά σας;

«Δεν ήταν και τόσο περίπλοκο. Στο κάτω κάτω ο εβραϊκός εποικισμός στην Παλαιστίνη είναι φαινόμενο των τελευταίων ετών. Υπάρχει ελάχιστη αυθεντικότητα στην ισραηλινή κουλτούρα. Οταν ένας Ισραηλινός επιμένει να είναι αυθεντικός τρώει χούμους και ορκίζεται στα αραβικά. Ετσι λοιπόν, όπως οποιοσδήποτε άλλος Ισραηλινός, δεν ήμουν στην πραγματικότητα μέλος της περιοχής. Η Παλαιστίνη είναι μια χώρα, ενώ το Ισραήλ είναι κράτος. Οταν μου λείπει η πατρίδα μου, δηλαδή η χώρα, πηγαίνω σε ένα παλαιστινιακό ή σε ένα λιβανέζικο εστιατόριο. Εναλλακτικά μπορώ να ορκιστώ στα παιδιά μου σε μια γλώσσα που στην πραγματικότητα δεν μιλώ: τα αραβικά».

-Τελικά, έχετε πρόβλημα με την εβραϊκή σας ταυτότητα ή την έχετε αρνηθεί;

«Κανένα πρόβλημα δεν έχω, γιατί έχω αρνηθεί και την εβραϊκή και την ισραηλινή μου ταυτότητα. Θεωρώ τον εαυτό μου έναν πρώην εβραίο, έναν πρώην Ισραηλινό. Υποθέτω ότι έχω εβραϊκά και ισραηλινά ίχνη στη συμπεριφορά μου, αλλά σκοπός μου είναι να τα πολεμήσω ένα προς ένα. Πολεμώ τον Ισραηλινό μέσα μου. Συγχρόνως, όμως, πρέπει να πω ότι δεν έχω πρόβλημα με τους εβραίους. Ισα ίσα που με περιβάλλουν ορισμένοι εξαίρετοι. Κάποιοι μού μοιάζουν: είναι περήφανοι που μισούν μια πλευρά τους. Κάποιοι άλλοι είναι απλοί, καθημερινοί άνθρωποι που αγωνίζονται να αντεπεξέλθουν στο οικονομικό κραχ. Ομως, έχω αρκετά προβλήματα με την εβραϊκή πολιτική ταυτότητα. Είναι ρατσιστικά προσαναντολισμένη και προφανώς απεχθάνομαι κάθε μορφή ρατσιστικής πολιτικής».

-Υπηρετήσατε τη στρατιωτική σας θητεία το 1982, την εποχή του πολέμου στον Λίβανο. Πώς ήταν αυτή η εμπειρία;

«Υπό μία έννοια ήμουν τυχερός που ήμουν εκεί. Τότε συνειδητοποίησα πως όλα όσα υποστήριζαν οι σιωνιστές δεν ήταν παρά μια φάρσα βασισμένη σε ψέματα και παραπλάνηση. Στον πόλεμο αυτό ξεκίνησα ένα προσωπικό ταξίδι, συνειδητοποιώντας την άμεση ευθύνη μου απέναντι στο παλαιστινιακό λαό και το παλαιστινιακό ζήτημα. Συνειδητοποίησα πως είχα πολύ λίγα κοινά με το εβραϊκό εθνικό σχέδιο».

-Γιατί υποστηρίζετε τον παλαιστινιακό λαό;

«Γιατί όλα είναι, καθαρά, ένα δικό μου λάθος. Είναι δική μου η ευθύνη να φέρω τους Παλαιστίνιους πίσω στην πατρίδα τους και στα σπίτια που τους έκλεψε ο παππούς μου, ο πατέρας μου και, δυστυχώς, εγώ».

-Ποια είναι η δική σας ιδανική λύση γι' αυτή την αέναη διαμάχη;


«Αποφεύγω με κάθε τρόπο τη συζήτηση περί επίλυσης του προβλήματος. Ωστόσο, πρέπει να παραδεχτώ πως παρακολουθώντας την ισραηλινή βαρβαρότητα στην περιοχή γίνεται μέσα μου απόλυτα σαφές ότι δεν υπάρχει χώρος για οποιαδήποτε εβραϊκή εθνική οντότητα στην περιοχή ή οπουδήποτε αλλού. Το ισραηλινό κράτος έχει καταφέρει να αποδείξει κατηγορηματικά πως το "αγαπώ τους γείτονές μου" απέχει πολύ από το να αποτελεί μια ισραηλινή συλλογική αξία».

-Μιλώντας πάντα τόσο ανοιχτά, δεν φοβηθήκατε ποτέ για τη ζωή σας;

«Εχω δεχτεί όλα αυτά τα χρόνια αρκετές απειλές, αλλά χωρίς ποτέ να συμβεί κάτι. Αλλωστε, τι κάνω; Υποστηρίζω τους Παλαιστίνιους που έχουν σφαγιαστεί και λιμοκτονούν. Θα ήταν εξαιρετικά αξιοθρήνητο εκ μέρους μου το να υπολογίζω τον εαυτό μου και να παραπονιέμαι για τους κινδύνους. Κάνω αυτό που πιστεύω. Και δεν διστάζω να πω την αλήθεια».

-Συνήθως ανταποκρίνεστε στις προκλήσεις ή απλώς τις αγνοείτε;

«Θα μπορούσα να ανταποκριθώ σε μια πρόκληση που έχει επιχειρηματολογία. Ωστόσο, αυτό δεν έχει συμβεί ποτέ. Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει ούτε ένας σιωνιστής ή ψευδοσιωνιστής που θα τόλμαγε να με αντιμετωπίσει σε μια ανοιχτή αντιπαράθεση».

-Καθώς πολλοί σάς κριτικάρουν, εσείς θα συνεχίσετε να εκφράζετε τις απόψεις σας;

«Στην πραγματικότητα δεν είναι τόσο πολλοί και όλοι τους κατά κάποιο τρόπο λειτουργούν σε φυλετικά βασισμένους εβραϊκούς πολιτικούς πυρήνες. Πιστεύω ότι κάθε ιδέα ή σκέψη πρέπει να είναι ανοιχτή στην κριτική. Ετσι, είμαι ανοιχτός και θέλω να βλέπω το έργο μου να αποδομείται, ακόμα και να συντρίβεται. Ωστόσο, δεν έχω συναντήσει ακόμα καμία ουσιαστική κριτική με επιχειρήματα για τη σκέψη και τα κείμενά μου. Αντιθέτως, αυτό που βλέπω είναι μια ωμή και χυδαία προσπάθεια να με κάνουν να σιωπήσω με ψέματα και συκοφαντίες. Είμαι πολύ ευχαριστημένος, ακόμα και περήφανος, που οι ιδέες μου κυκλοφορούν ευρέως και μεταφράζονται σε πολλές γλώσσες, ανάμεσά τους και στην ελληνική. Πιστεύω ότι αυτό δεν θα αλλάξει όσο καταφέρνω να μιλάω με την καρδιά μου και να αποφεύγω να εμπλέκομαι σε πολιτικά σώματα και ιδρύματα. Εχω δύο μυστικά: Πρώτον, αντιθέτως με τους υπόλοιπους σχολιαστές του ζητήματος περιορίζω τον εαυτό μου στην γραπτή κριτική και στην αποδόμηση των ηθικών και ανθρωπιστικών ζητημάτων. Είναι πολύ εύκολο να καταστρέψεις έναν πολιτικό αλλά είναι πιθανώς αδύνατον να φιμώσεις έναν ουμανιστή. Δεύτερον, μπορώ να έχω χιούμορ».

-Πώς σας φάνηκε η εκλογή του Μπαράκ Ομπάμα;

«Δεν μπορώ να πω ότι κρατάω την αναπνοή μου. Ο άνθρωπος περιτριγυρίζεται από μερικούς φανατικούς σιωνιστές. Προσωπάρχης του είναι ο Ραμ Εμάνουελ, που στο παρελθόν είχε υπηρετήσει στον ισραηλινό στρατό και υπάρχουν υποψίες ότι είναι ισραηλινός πράκτορας. Ελπίζω ότι αργά ή γρήγορα ο Ομπάμα θα ξυπνήσει».

Το «σύγχρονο κακό»

-Σας έχω ακούσει να μιλάτε για το «σύγχρονο κακό». Ποιους εννοείτε;


«Το "σύγχρονο κακό" είναι ένα διανοουμενίστικο σύστημα που μας οδηγεί στο "βασίλειο του ανέκφραστου". Δηλαδή στη σιωπή. Θέλουμε να φωνάξουμε και κάτι πάντα μας περιορίζει, λέγοντας ότι η φωνή δεν συνάδει με την ηθική. "Σύγχρονο κακό" είναι η συνεχής κακοποίηση του παλαιστινιακού λαού μέσα από εθνοκαθάρσεις. Δύο εκατομμύρια εξαθλιωμένοι άνθρωποι απομονωμένοι, που πεινάνε, βομβαρδίζονται και ο πλανήτης δεν λέει κουβέντα. Και δεν φταίει μόνο το Ισραήλ γι' αυτή την κατάσταση. Είναι ο παγκόσμιος εβραϊσμός που υποστηρίζει θεσμικά το Ισραήλ. Είναι και οι διάφοροι Γούλφοβιτς που μας οδήγησαν στο Ιράκ και μετέτρεψαν την Αμερική και τη Βρετανία σε δύναμη πυρός για το Ισραήλ.

» Είναι επίσης όλος ο δυτικός κόσμος που δεν μπορεί να ορθώσει ανάστημα, παρ' όλο που παρακολουθεί τη Γάζα να γίνεται σκόνη. Γενικότερα το "σύγχρονο κακό" καταλύει κάθε δικαίωμα κριτικής. Απλώς παρακολουθούμε: το οικονομικό κραχ, την κατάρρευση της Λίμαν Μπράδερς, τον Γκρίνσπαν να "παραμυθιάζει" τους μικρομεσαίους Αμερικανούς, την απάτη των 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων... Είμαστε κατεστραμμένοι άνθρωποι και φοβόμαστε ακόμα και να ψιθυρίσουμε την παντοδυναμία των σιωνιστών. Στο όνομα της ορθότητας απέχουμε από την αλήθεια. Και το χειρότερο; Οι διαπιστώσεις μας μας ωθούν στη σιωπή. Αυτολογοκρινόμαστε από το φόβο μήπως και δεχτούμε τις επιπτώσεις. Γινόμαστε άθελά μας συνεργάτες των σιωνιστών. »Λες και αγνοούμε ότι η μοίρα μας θα μπορούσε να είναι ίδια με των Παλαιστινίων. Για χάρη της πολιτικής ορθότητας και της φιλελεύθερης ιδεολογίας χάσαμε τα βασικά ένστικτα της επιβίωσης. Ολα αυτά είναι για μένα το "σύγχρονο κακό" και δεν σας κρύβω ότι φοβάμαι πολύ. Διότι ξέρω πως όταν όλη αυτή η κατάσταση εκραγεί, κανείς μας δεν θα μπορεί να σταματήσει την παλίρροια της οργής».

της ΜΑΤΟΥΛΑΣ ΚΟΥΣΤΕΝΗ

ΈΚΚΛΗΣΗ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΙΝΗΜΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

Αγαπητοί/ες Έλληνες/ίδες σύντροφοι/ισες μας
Κάνουμε την ακόλουθη έκκληση στο ελληνικό και διεθνές κίνημα. Θέλουμε να ζητήσουμε τη γνώμη σας για αυτό το κάλεσμα, να δουλέψουμε από κοινού για να δημοσιοποιήσουμε αυτή την προσπάθεια αποστολής όπλων από την Ελλάδα και να σταματήσουμε την αποστολή. Θεωρείτε ότι αυτό θα μπορούσε να επιτευχθεί, ή έστω να προκαλέσει την προσοχή των μέσων ενημέρωσης; Νομίζετε ότι τα εργατικά συνδικάτα και κυρίως οι εργαζόμενοι στα λιμάνια, θα συμμετέχουν; Σας παρακαλούμε να μας ενημερώνεται για κάθε δράση ή επιπλέον πληροφορία που μπορεί να ανακαλύψετε, συμπεριλαμβάνοντας πιθανή εμπλοκή εταιριών ή οποιαδήποτε άλλη λεπτομέρεια.
Θα μεταφράσουμε και θα δημοσιοποιήσουμε οποιαδήποτε δράση κάνετε στα αραβικά και στα αραβικά μέσα ενημέρωσης.
Προς τη νίκη!
Αλληλεγγύη
Γραφείο Τύπου του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης.
Το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης καλεί το ελληνικό κίνημα, τον ελληνικό λαό και όλες τις διεθνείς προοδευτικές δυνάμεις να σταματήσουν τη σχεδιαζόμενη αποστολή όπλων από τις ΗΠΑ στο Ισραήλ μέσω του ελληνικού λιμανιού του Αστακού. Αναφορές από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης αποκάλυψαν ότι το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ επιχειρεί να αποστείλει 325 6μετρα κοντέινερ με πυρομαχικά, άνω των 3000 τόνων, σε μια κατεπείγουσα αποστολή όπλων για να βοηθήσει την κατοχή στα συνεχιζόμενα εγκλήματα πολέμου ενάντια στον παλαιστινιακό λαό στη Γάζα.

Το ΛΜΑΠ καλεί όλους τους λαούς του κόσμου, και ιδιαίτερα το ελληνικό κίνημα να δράσει για να σταματήσει την αποστολή όπλων. Οι ΗΠΑ επιχειρούν να νοικιάσουν ένα εμπορικό πλοίο για να μεταφέρει τον οπλισμό στους ισραηλινούς στο λιμάνι του Asdud στα μέσα με τέλη Γενάρη. Αυτός ο οπλισμός δεν πρέπει να επιτραπεί να φτάσει στα χέρια των Ισραηλινών, όπου θα χρησιμοποιηθεί για τη σφαγή του λαού μας στη Γάζα! Πρέπει να σταματήσει με κάθε μέσο!
Αυτές οι βόμβες θα χρησιμοποιηθούν στους πολέμους των Ισραηλινών ενάντια στους Παλαιστίνιους, τους Λιβανέζους, τους Άραβες, τους Ιρανούς και τους λαούς της περιοχής. Η κατεπείγουσα αποστολή υποδεικνύει ότι ο στρατός κατοχής ζητάει ακόμα περισσότερο οπλισμό στον μάταιο πόλεμό του για να σφαγιάσει τον Παλαιστινιακό λαό και την Παλαιστινιακή αντίσταση.
Το αίτημα του Παλαιστινιακού λαού, των Αραβικών λαών, και όλων των προοδευτικών δυνάμεων – συμπεριλαμβανομένων των προοδευτικών δυνάμεων στις ΗΠΑ – είναι η διεθνής απομόνωση και το σταμάτημα κάθε βοήθειας από πλευράς ΗΠΑ προς το Ισραήλ. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ, αν και είναι στρατηγικός εταίρος του Ισραήλ, και έχει αυτοδεσμευτεί να συνεργάζεται με το Ισραήλ στις σφαγές του και στα εγκλήματα που διαπράττει ενάντια στο λαό μας. Αν δεν σταματήσουν την αποστολή των όπλων, ο λαός της Ελλάδας και οι λαού του κόσμου θα πρέπει να τους σταματήσουν!
Το ΛΜΑΠ χαιρετά τον ελληνικό λαό – η χωρίς όρους αλληλεγγύη και οι μαζικές διαδηλώσεις συμπαράστασης στον παλαιστινιακό λαό έστειλαν ένα δυνατό μήνυμα συμπαράστασης, σε συνδυασμό με τη βοήθεια, τους εθελοντές και την επί τόπου δράση. Οι δικοί σας γενναίοι αγώνες για δικαιοσύνη ενέπνευσαν εμάς και τους λαούς σε όλο τον κόσμο.
Καλούμε για:

1. Όλες οι ελληνικές εταιρίες και όλες οι ναυτιλιακές εταιρίες να αρνηθούν να μεταφέρουν οποιαδήποτε αποστολή όπλων στο Ισραήλ. Οποιαδήποτε ναυτιλιακή εταιρία μεταφέρει αυτά τα όπλα έχει λερώσει τα χέρια της με το αίμα του λαού της Γάζας.
2. Οι έλληνες εργαζόμενοι και όλοι οι εργαζόμενοι στα λιμάνια να αρνηθούν να φορτώσουν το φορτίο για οποιαδήποτε αποστολή όπλων στο Ισραήλ. Τα δυνατά χέρια των ελλήνων εργατών δεν πρέπει να λερώσουν τα χέρια τους με αυτό το επικίνδυνο φορτίο!

3. Η ελληνική κυβέρνηση να απαγορεύσει τη χρήση του λιμανιού της για να αποσταλούν όπλα στο κράτος κατοχής που σφαγιάζει το λαό μας!
4. Ο ελληνικός λαός, το ελληνικό κίνημα, και όλες οι διεθνείς και προοδευτικές δυνάμεις να αναλάβουν δράση και να σταματήσουν οποιαδήποτε τέτοια αποστολή να φτάσει ή να φύγει από το λιμάνι του Αστακού!
Το ΛΜΑΠ καλεί για τη συνεχή και χωρίς όρους αλληλεγγύη και υποστήριξη σας για να αποτρέψετε τις ΗΠΑ και το Ισραήλ από το να χρησιμοποιούν το έδαφος και τα λιμάνια του ελληνικού λαού σαν βάση τροφοδοσίας της κατοχής, των σφαγών και των εγκλημάτων.
Ο ελληνικός λαός έχει περήφανη ιστορία και παρουσία στον αγώνα. Οι σχέσεις μεταξύ των αραβικών λαών και του ελληνικού είναι ισχυρές και σας καλούμε σήμερα να πορευτήται μαζί μας άλλη μια φορά προς τη νίκη και τη δικαιοσύνη για τον Παλαιστινιακό λαό και να σταματήσετε αυτή την αποστολή όπλων!
10 Ιανουαρίου 2009, Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης

Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2009

ΤΟ PFLP ΧΑΙΡΕΤΙΖΕΙ ΤΗ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥ ΠΡΕΣΒΗ


Το Λαïκό Μέτωπο για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης, χαιρετίζει τον Ούγκο Τσάβες, πρόεδρο της Βενεζουέλας και το λαό της χώρας, για την απέλαση από τη χώρα του ισραηλινού πρέσβη, Shlomo Cohen, και έξι ακόμα υπαλλήλων της πρεσβείας, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τον Παλαιστινιακό λαό και διαμαρτυρίας για την ισραηλινή σφαγή στη Γάζα.

Η ενέργεια αυτή της Βενεζουέλας στις 6 Γενάρη, υιοθετώντας μια σημαντική στάση απομόνωσης και αποκάλυψης των εγκλημάτων του ισραηλινού καθεστώτος ενάντια στον παλαιστινιακό λαό. Ο πρόεδρος Τσάβες ανακοίνωσε στην τηλεόραση της χώρας ότι ο πρόεδρος του Ισραήλ πρέπει να προσαχθεί σε ένα διεθνές δικαστήριο για εγκλήματα πολέμου μαζί με τον πρόεδρο των ΗΠΑ και κατήγγειλε τη διεθνή σιωπή για την επίθεση στον Παλαιστινιακό λαό. Κατήγγειλε επίσης τις ισραηλινές σφαγές και αποκάλεσε τον στρατό κατοχής «δειλούς».

Το Λαϊκό Μέτωπο για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης χαιρετίζει την πράξη αυτή της Βενεζουέλας και την αναγνωρίζει ως ένα συνεχιζόμενο παράδειγμα της στάσης της ηγεσίας της χώρας ενάντια στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό και τη διεθνή αδικία, ως πράξη αλληλεγγύης με τους αγωνιζόμενους λαούς όλου του κόσμου. Χαιρετίζει τον πρόεδρο Ούγκο Τσάβες και την αφοσίωση του λαού της Βενεζουέλας στην αλληλεγγύη και τη δράση υποστήριξης του Παλαιστινιακού λαού.

Το Λαϊκό Μέτωπο καλεί τέτοιες δράσεις να επαναληφθούν σε όλο τον κόσμο, καλεί να απελαθούν οι πρεσβευτές του κατοχικού κράτους από το Κάιρο, το Αμάν, από κάθε Αραβική και Ισλαμική πρωτεύουσα, από κάθε πρωτεύουσα του πλανήτη. Καλεί για την πλήρη και συνολική απομόνωση, το μποϊκοτάρισμα και την διεθνή απόρριψη του κατοχικού κράτους.

Ο υπουργός εξωτερικών της Βενεζουέλας καταδίκασε επίσης το χτύπημα από το Ισραήλ του σχολείου της UNRWA (Υπηρεσία του ΟΗΕ) που χρησιμοποιείτο ως καταφύγιο, και τη δολοφονία μέσα σ’ αυτό περισσότερων από 43 Παλαιστινίων, και απαίτησε το Ισραήλ και ο ΗΠΑ να κριθούν υπεύθυνοι για τα εγκλήματά τους ενάντια στον παλαιστινιακό λαό, εγκλήματα που ισοδυναμούν με ολοκαύτωμα. Ένα ολοκαύτωμα που διαπράττει το σύγχρονό Ναζιστικό κράτος του Ισραήλ.

Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2009

ΟΙ ΚΑΤΟΧΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΧΤΥΠΟΥΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ, ΕΜΠΟΔΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ

Οι βομβαρδισμοί με στόχο την ερήμωση της Λωρίδας της Γάζα, η μαζική στρατιωτική εισβολή, και οι επιθέσεις ενάντια σε γυναίκες και παιδιά από τις ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις, συνεχίζονται για δέκατη μέρα, σήμερα 5 Γενάρη.

Ο ισραηλινός στρατός συνέχισε να χτυπά σπίτια, σκοτώνοντας μέσα στη νύχτα, μια ολόκληρη οικογένεια (γονείς και 5 παιδιά) την ώρα που κοιμόντουσαν. 70 μάρτυρες έπεσαν τις τελευταίες 48 ώρες της χερσαίας εισβολής, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών από την αρχή της επίθεσης ενάντια στο λαό της Γάζας, σε 509 και των τραυματιών σε 2450.

Συνεχίζονται επίσης οι καταστροφές της πολιτικής υποδομής, το κλείσιμο των συνόρων της Γάζας και η πολιορκία, καθώς οι κατακτητές διακήρυξαν πως τα σύνορα της Γάζας –συμπεριλαμβανομένου του συνοριακού περάσματος προς την Αίγυπτο στη Ράφα– θα παραμείνουν κλειστά «όσο κρατούν οι επιχειρήσεις». Έτσι έχουν αποκόψει την πρόσβαση του λαού της Γάζας σε ιατρική βοήθεια, τρόφιμα και άλλα επείγοντα εφόδια. Δεκάδες φορτηγά με βοήθεια από όλο τον κόσμο, ειδικά με φάρμακα και ιατρικό εξοπλισμό, κρατούνται στο πέρασμα της Ράφα και δεν τους επιτρέπεται η είσοδος.


Το υγειονομικό προσωπικό γίνεται στόχος των ισραηλινών

Οι ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις, συνέχισαν επίσης να χτυπούν υγειονομικό προσωπικό και ασθενοφόρα, εμποδίζοντάς τους να προσφέρουν επείγουσα φροντίδα σε τραυματισμένους παλαιστίνιους.

Ο Arafah Abduldayim, εθελοντής οδηγός ασθενοφόρου, δολοφονήθηκε από τις κατοχικές δυνάμεις, την ώρα που οδηγούσε ασθενοφόρο προς το νοσοκομείο Al-Awda στις 4 Γενάρη. Δύο ακόμα υγειονομικοί τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης.

Επίσης ο βομβαρδισμός αποθεμάτων καυσίμων και εγκαταστάσεων λυμάτων συνεχίζεται, δηλητηριάζοντας το περιβάλλον και καταστρέφοντας υποδομές.

Το Λαϊκό Μέτωπο έκανε έκκληση στ διεθνή ιατρικά ιδρύματα, στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα και στην Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, και κάλεσε τους εργαζόμενους στην υγεία απ’ όλο τον κόσμο να σταθούν αλληλέγγυοι στους πολιορκημένου Παλαιστίνιους συναδέλφους τους.

Τέλος το Λαϊκό Μέτωπο χαιρετίζει τα θαύματα που καταφέρνουν οι αφοσιωμένοι γιατροί, νοσοκόμοι, οδηγοί ασθενοφόρων, παραϊατρικό προσωπικό και όλοι οι εργαζόμενοι και οι εθελοντές στον τομέα υγείας της Γάζας.


Προς τη νίκη!


Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΛΑΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΒΕΤΟ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΟΝ ΟΗΕ

Το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP) καταγγέλλει και καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τις πράξεις των ΗΠΑ που για ακόμα μια φορά άσκησαν βέτο στον ΟΗΕ ενάντια σε οποιαδήποτε προσπάθεια να σταματήσει η βάρβαρη ισραηλινή επίθεση ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό της Γάζας.

Οι ΗΠΑ, όπως ήταν αναμενόμενο δρουν πλήρως σαν μια βάρβαρη, εγκληματική, αποικιοκρατική αυτοκρατορία, που κυβερνιέται από εγκληματίες πολέμου, από τον αμερικάνο πρόεδρο Τζορτζ Μπους, ως τον πρεσβευτή στον ΟΗΕ Zalmay Khalilizad. Δρουν ως επικεφαλείς του ιμπεριαλιστικού στρατοπέδου και του εχθρού που σκοπεύει με τα όπλα του τον παλαιστινιακό λαό.

Οι ΗΠΑ είναι αυτές που εξοπλίζουν το Ισραήλ και του προμηθεύουν τα όπλα που χρησιμοποιεί ενάντια στον παλαιστινιακό λαό στη Γάζα. Είναι αυτές που υποστηρίζουν το σιωνιστικό αποικιοκρατικό Ισραήλ με τα αεροπλάνα
F-16, τα ελικόπτερα Απάτσι, και τα πιο προηγμένα όπλα. Είναι αυτές που παρέχουν στο Ισραήλ, που το έχουν αναγορεύσει σε στρατηγικό τους εταίρο, τεράστια οικονομική και πολιτική ενίσχυση.

Η πρακτική των ΗΠΑ να ασκούν βέτο στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών έχει χρησιμοποιηθεί ξανά και ξανά, στη διάρκεια της ιστορίας, για να εμποδίσει τη διεθνή δράση για τον τερματισμό των φρικαλεοτήτων της σιωνιστικής κατοχής ενάντια στο λαό μας, τον σεβασμό των παλαιστινιακών δικαιωμάτων, ή την προστασία του λαού μας από τις επιθέσεις. Καθώς ολόκληρος ο κόσμος έχει κατ’ επανάληψη καταδικάσει το Ισραήλ, από τις μάζες στους δρόμους των πόλεων όλου του πλανήτη, ως την αίθουσα των Ηνωμένων Εθνών, οι ΗΠΑ επανειλημμένα έχουν χρησιμοποιήσει το δικαίωμά τους για βέτο εκ μέρους του σιωνισμού και του ιμπεριαλισμού.

Στις 3 Γενάρη, για ακόμα μια φορά, οι ΗΠΑ χρησιμοποίησαν την ισχύ του βέτο, για να μπλοκάρουν ένα ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας που θα απαιτούσε την κατάπαυση της επίθεσης ενάντια στο λαό μας. Παρά τη δολοφονία εκατοντάδων Παλαιστίνιων με όπλα που έχουν κατασκευαστεί και έχουν πληρωθεί από τις ΗΠΑ, να οπλίζουν τα χέρια του δολοφόνου και βάρβαρου κατακτητή, ώστε να βομβαρδίζει σχολεία, πανεπιστήμια, τζαμιά, δημοτικά κτίρια και εκατοντάδες σπίτια, οι ΗΠΑ μπλόκαραν τη διεθνή δράση για να σταματήσουν αυτά τα εγκλήματα.

Δεν έχουμε καμιά ψευδαίσθηση για τις ΗΠΑ και το ρόλο τους. Είναι η κυρίαρχη ιμπεριαλιστική δύναμη, ο καθοδηγητής στρατηγικός εταίρος του Ισραήλ, ένα εγκληματικό καθεστώς που και το ίδιο κατέχει βάρβαρα το Ιράκ, και προσπαθεί να στηρίξει τα καθεστώτα που καταπιέζουν το λαό μας σε ολόκληρη την αραβική πατρίδα.

Οι λαοί του κόσμου, και πράγματι, και των ΗΠΑ, έχουν ξεκαθαρίσει, με τις διαδηλώσεις, τις κινητοποιήσεις και τις δράσεις τους, πως στέκονται στο πλευρό του πολιορκημένου και αντιστεκόμενου λαού της Γάζας, πως στέκονται στο πλευρό του Παλαιστινιακού λαού. Η αντίσταση στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, όπως και η αντίσταση στον Λίβανο, αποδεικνύουν καθημερινά στις ΗΠΑ και το Ισραήλ ότι δεν μπορούν και δεν θα πετύχουν στην προσπάθειά τους για υποταγή και κατοχή. Οι μάζες του λαού στην αραβική πατρίδα δ
ονούν τους δρόμους και απαιτούν να πάψουν ο πληρεξούσιοι των ΗΠΑ, όπως το αιγυπτιακό καθεστώς, την δουλικότητα στον ιμπεριαλιστή αφέντη και να υποστηρίξουν το λαό της Γάζας.

Και η παλαιστινιακή αντίσταση στη Γάζα ξεκαθαρίζει –και θα συνεχίσει να το κάνει και στο μέλλον– στις ΗΠΑ και το Ισραήλ πως ο λαός μας και ο σκοπός του δεν θα κατασταλεί, δεν θα δολοφονηθεί και θα βγει νικητής παρά τη βαρβαρότητα των εγκλημάτων τους, και παρά την επίσημη απραξία της αποκαλούμενης διεθνούς κοινότητας.

Προς τη νίκη!

Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2009

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΡΑΜΑΛΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ ΣΤΗ ΓΑΖΑ... (ΜΕΡΟΣ 3ο)



ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ ΣΤΗ ΓΑΖΑ... (ΜΕΡΟΣ 2ο)





ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ ΣΤΗ ΓΑΖΑ... (ΜΕΡΟΣ 1ο)





ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ: ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ PFLP ΣΤΗ ΓΑΖΑ

Την αντίστασή τους στα κτηνώδη εγκλήματα του κατακτητή διακηρύττουν οι ταξιαρχίες Abu Ali Mustafa (ΑΑΜΒ), ένοπλη πτέρυγα του PFLP, σε ανακοίνωση που εξέδωσαν στις 30 Δεκέμβρη.

Στην δήλωση οι ταξιαρχίες επιβεβαιώνουν την θέση ότι οι μαχητές τους συνεχίζουν την αντίσταση, εκτοξεύοντας πυραύλους και ρουκέτες ενάντια στις πόλεις του κατακτητή, ενάντια σε στρατιωτικές βάσεις και συνοικισμούς εποίκων, και ότι είναι ικανές να συνεχίσουν τη δράση τους αυτή για πολύ καιρό, παρά τις τρομακτικές σφαγές που διαπράττονται ενάντια στο λαό μας στη Γάζα σε μια αποτυχημένη προσπάθεια να διαλυθεί η παλαιστινιακή αντίσταση με επιθέσεις στις μάζες του λαού που παραμένουν ακλόνητες και αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της αντίστασης.

Οι ταξιαρχίες επιβεβαιώνουν ακόμα πως συμμετέχουν πλήρως σε μια ενιαία παλαιστινιακή αντίδραση στις σφαγές και στα εγκλήματα, ότι το επίπεδο συνεργασίας ανάμεσα σε όλες τις αντιστασιακές ταξιαρχίες είναι υψηλό, και ότι καλού σε ενδυνάμωση της συνεργασίας αυτής και ανάπτυξης μιας ενιαίας αντιστασιακής διοίκησης. Χαιρετίζουν τις ταξιαρχίες
Izzadeen al-Qassam, τις Saraya al-Quds, τις ταξιαρχίες των μαρτύρων του Al-Aqsa, τις Λαϊκές Επιτροπές Αντίστασης, τις Εθνικές Ταξιαρχίες αντίστασης, και όλες τις δυνάμεις της αντίστασης για τις ηρωικές τους πράξεις και την ετοιμότητά τους για μάχες στο έδαφος.

Οι ΑΑΜΒ έχουν βομβαρδίσει και θα συνεχίσουν να χτυπούν, κατοχικές δυνάμεις και ένοπλους εποίκους στις κατεχόμενες
Asqelan, al-Majdal, Sderot, Ashdod, Beit Kama και σε άλλους στόχους με πυραύλους Sumoud και Grad. Τα εγκλήματα και οι επιδρομές του εχθρού δεν καταφέρνουν να υπονομεύσουν την ακλόνητη στάση μας, ούτε την υποστήριξη του λαού στην αντίσταση. Όσο εντείνεται η επίθεση, τόσο εντείνεται και γίνεται πιο ακλόνητη η αντίσταση. Οι ΑΑΜΒ τονίζουν πως για πρώτη φορά, οι πύραυλοι της παλαιστινιακής αντίστασης έχουν χτυπήσει στόχους μακρύτερα από 40 χλμ από τη Γάζα, όπως την Beersheba και ότι θα υπάρξουν και άλλες εκπλήξεις για τον εχθρό από την Παλαιστινιακή αντίσταση.


Στη συνέχεια της ανακοίνωσης αναφέρεται πως ο εχθρός γνωρίζει πολύ καλά πως δεν έχει άλλη επιλογή από την εμπλοκή σε μια μάχη στο έδαφος με τις δυνάμεις της αντίστασης. Υποσχόμαστε στο λαό μας ότι θα απαγάγουμε τους στρατιώτες του εχθρού και θα τους κρατήσουμε προκειμένου να εξασφαλίσουμε το τέλος της επιδρομής και την απελευθέρωση των φυλακισμένων μας. Τα άρματα μάχης τους θα συναντηθούν με τις βόμβες και τα εκρηκτικά μας και οι στρατιώτες τους με σφαίρες και χειροβομβίδες. Διαβεβαιώνουμε τον παλαιστινιακό λαό ότι οι ηγέτες του εχθρού θα είναι στόχοι μας και δεν θα έχουν καμία ασφάλεια.

Συνεχίζοντας οι ΑΑΜΒ αναφέρουν: «Είμαστε οι σύντροφοι του Guevara Gaza, του Walid al-Ghoul, του Muin al-Masri, και του μάρτυρα Abu Ali Mustafa, και συνεχίζουμε στο δρόμο που αυτοί χάραξαν, υπερασπιζόμαστε τις αρχές και τις πράξεις τους, και δεσμευόμαστε να πετύχουμε τη νίκη στο πεδίο της μάχης. Λέμε στον εχθρό, σήμερα, πως η Γάζα θα τον αντιμετωπίσει ξανά και ξανά, όπως έκανε κάθε φορά μέσα στην ιστορία της».

Οι ΑΑΜΒ καλούν όλους τους μαχητές τους και τους πυρήνες τους σε ολόκληρη την Παλαιστίνη, ειδικά στα κατεχόμενα του ’48 εδάφη και τη Δυτική Όχθη, να είναι έτοιμοι να δράσουν όταν πάρουν διαταγές, καθώς η επιδρομή κλιμακώνεται. Η δήλωση ολοκληρώνεται με το χαιρετισμό στους μάρτυρες και τους τραυματίες της Παλαιστινιακής επανάστασης και την επαναβεβαίωση της δέσμευσης των ταξιαρχιών στην παλαιστινιακή επανάσταση και τον αγώνα για επιστροφή, απελευθέρωση και ελευθερία.

ΤΟ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΠΕΡΑΣΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΡΑΦΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ, ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΟΡΚΙΜΕΝΟΥ ΜΑΣ ΛΑΟΥ

Το PFLP έχει καλέσει την Αιγυπτιακή κυβέρνηση να ανοίξει το συνοριακό πέρασμα της Ράφα, άμεσα, χωρίς όρους και μόνιμα για να μπορούν να περάσουν άνθρωποι, αγαθά, ιατρικές προμήθειες, βοήθεια και τρόφιμα για το λαό μας. Δηλώνουμε πως το αιγυπτιακό καθεστώς είναι συνένοχο στο έγκλημα που συντελείται, καθώς λειτουργεί εκ μέρους του εχθρού με το να συμμετέχει σ’ αυτή τη βάρβαρη πολιορκία παρά την αντίθετη θέληση του Αιγυπτιακού λαού, των αραβικών λαών και όλων των λαών του κόσμου.

Η συμμετοχή και η συνενοχή της Αιγυπτιακής κυβέρνησης δεν άρχισε τις τελευταίες τέσσερις μέρες των ισραηλινών σφαγών και επιθέσεων ενάντια στο λαό μας, αλλά συνεχίζεται από το 2007. Η στάση της αιγυπτιακής κυβέρνησης είναι αντίθετες σε όλες τις αρχές του ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της βασικής ανθρωπιστικής αλληλεγγύης και βοηθά ευθέως τον ισραηλινό κατακτητή να σκορπά το θάνατο και την καταστροφή στο λαό μας καθώς τον απομονώνει σε μια ανοιχτή φυλακή.

Το αιγυπτιακό καθεστώς έχει αποπειραθεί κατ’ επανάληψη να θέσει όρους στο λαό μας, εις βάρος της εθνικής μας κυριαρχίας, της ανεξαρτησία και των δημοκρατικών μας επιλογών. Γνωρίζει πολύ καλά πως ο πέρασμα της Ράφα είναι η μόνη γραμμή ζωής που μας συνδέει με τον αραβικό κόσμο, και ότι είμαστε περικυκλωμένοι από παντού, πολιορκημένοι από ξηράς και θαλάσσης από τον ισραηλινό κατακτητή. Παρ’ όλα αυτά έχει επιλέξει την πλευρά του κατακτητή παρά τα τις τρομακτικές σφαγές, τη δολοφονία εκατοντάδων και τον τραυματισμό χιλιάδων, κρατώντας το πέρασμα κλειστό παρά την ξεκάθαρη απαίτηση του παλαιστινιακού λαού και τη συμμετοχή εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων του αιγυπτιακού λαού σε διαδηλώσεις που ζητούν την υποστήριξη του παλαιστινιακού λαού και το άνοιγμα του περάσματος.

Ο παλαιστινιακός και ο αιγυπτιακός λαός έχουν κι άλλη φορά γκρεμίσει το σύνορο αυτό παρά την πολιορκία και τη συνενοχή με την κατοχή, και αν η κυβέρνηση δεν ανοίξει το πέρασμα, θα το κάνει ακόμα μια φορά ο λαός αντί γι’ αυτούς.

Το PFLP καλεί τους λαούς όλου του κόσμου να διαδηλώσουν στις αιγυπτιακές πρεσβείες και προξενεία παντού. Να απαιτήσουν το άμεσο, χωρίς όρους και μόνιμο άνοιγμα του συνοριακού περάσματος της Ράφα. Σε πόλεις στην αραβική πατρίδα και σ’ ολόκληρο τον κόσμο, πολλοί περικύκλωσαν σα αιγυπτιακά προξενεία και τις πρεσβείες απαιτώντας την άμεση δράση υποστήριξης του παλαιστινιακού λαού, το άνοιγμα του περάσματος της Ράφα, και τον τερματισμό της συνέργιας της επίσημης Αιγύπτου στην ισραηλινή κατοχή και τα εγκλήματά της.

Η ιστορία δεν θα ξεχάσει, δεν θα συγχωρήσεις. Ούτε κι εμείς.

Νίκη για το λαό μας!

Νίκη για την αντίσταση!

Ντροπή στα αραβικά καθεστώτα!

Ντροπή στον αιγυπτιακό λαό!

Θα βγούμε νικητές από τις σφαγές του εχθρού!

ΤΟ PFLP ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΩΝ ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΩΝ "ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ" ΜΕ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ, ΜΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης κάλεσε στις 30 Δεκέμβρη σε άμεσο και μόνιμο τερματισμό των αποκαλούμενων «διαπραγματεύσεων» με τον εχθρό, μια για πάντα.

Προειδοποίησε τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Abu Mazen να σταματήσει να παρέχει κάλυψη στον εχθρό και τις επιθέσεις του ενάντια στο λαό μας μέσω των αποκαλούμενων «διαπραγματεύσεων» με το Ισραήλ, και δήλωσε πως αυτές οι διαπραγματεύσεις αποτελούν παρωδία που πρέπει αμέσως να τερματιστεί.

Στην δήλωσή του το PFLP προειδοποιεί τον Abu Mazen και την κυβέρνηση της Παλαιστινιακής Αρχής στη Ραμάλα για τον καταστροφικό και επικίνδυνο χαρακτήρα αυτών των «διαπραγματεύσεων» εις βάρος του λαού μας και της υπόθεσής μας και τονίζει πως το μόνο που κάνουν είναι να δημιουργούν ψευδαισθήσεις και ψεύτικες υποσχέσεις στο λαό μας.

Ο λαός μας δεν ξεγελιέται απ’ αυτές τις αποκαλούμενες «διαπραγματεύσεις» ή την αποκαλούμενη «ειρηνευτική διαδικασία», γιατί καθημερινά αντιμετωπίζει τα εγκλήματα και τις επιδρομές του εχθρού στο έδαφος, από τις πρόσφατες σφαγές στη Γάζα, μέχρι τη συνεχιζόμενη φυλάκιση περισσότερων από 11.000 παλαιστινίων πολιτικών κρατουμένων, τους συνεχιζόμενους εποικισμούς που κλέβουν τη γη μας, το χτίσιμο του ρατσιστικού τείχους προσάρτησης, τον εκσιωνισμό της Ιερουσαλήμ και τα αναρίθμητα άλλα εγκλήματα που διαπράττονται στα 60 χρόνια της Κατοχής. Όλα αυτά ποτέ δεν σταμάτησαν εξαιτίας τέτοιων αποκαλούμενων «διαπραγματεύσεων».

Το PFLP αναφέρει πως ο δρόμος που πρέπει να ακολουθηθεί άμεσα αντί για αυτές τις «διαπραγματεύσεις» είναι αυτός που οδηγεί στην αντιμετώπιση του εχθρού. Ο δρόμος της σταθερότητας, της αντίστασης, της εθνικής ενότητας. Ευθύνη μας είναι να προστατέψουμε τον κατεχόμενο λαό μας κι όχι να καλύπτουμε τους κατακτητές την ώρα που διαπράττουν τα εγκλήματά τους.

Για ακόμα μια φορά το PFLP καταδικάζει έντονα τη «συνεργασία ασφαλείας» με τον κατακτητή, που σημαίνει, στην πραγματικότητα, ότι οι δυνάμεις ασφαλείας της Παλαιστινιακής Αρχής στη Ραμάλα, μετατρέπονται σε συνεργάτες του ισραηλινού εχθρού, παρέχουν στο Ισραήλ υπηρεσίες ασφαλείας και υποστήριξη, συνεργάζονται σε συντονισμένες και απόπειρες ενάντια στην αντίσταση και καταφέρνουν σοβαρές ζημιές στο κίνημα για την παλαιστινιακή εθνική ενότητα προκαλώντας εσωτερική διχόνοια την ώρα που η ενότητα και η ενωμένη αντίσταση πρέπει να είναι η πρώτη προτεραιότητα.

Το PFLP υπογραμμίζει την ευθεία συμμετοχή και τη συνέργια της Παλαιστινιακής Αρχής στη φυλάκιση και την απαγωγή του συντρόφου Γενικού Γραμματέα Ahmad Saadat, πρώτα στην για τέσσερα χρόνια παράνομη φυλάκισή του από την Παλαιστινιακή Αρχή, κατ’ εντολή του Ισραήλ και μετά στην ισόβια καταδίκη του στις φυλακές του κατακτητή, και δηλώνει πως ο λαός μας δεν θα ξεχάσει και δεν θα συγχωρήσει.

Εκείνοι που αποτυγχάνουν να συνεχίσουν στο δρόμο της αντίστασης πρέπει να φύγουν. Ήρθε η ώρα για μια παλαιστινιακή ηγεσία που να υποστηρίζει το λαό μας, την αντίστασή μας, τα εθνικά δικαιώματα και την υπόθεσή μας. Δεν μπορεί να υπάρξει κανένας συμβιβασμός, καμία υποχώρηση από αυτές τις σταθερές. Η Παλαιστινιακή Αρχή και η ηγεσία της δεν έχει δικαίωμα να αποτελεί εμπόδιο στο δρόμο του λαού μας και στην αντίστασή μας, στη Δυτική Όχθη και στη Λωρίδα της Γάζας.

Το PFLP δηλώνει πως τώρα είναι η ώρα για ενότητα και νίκη, για ντροπή στους ηττοπαθείς και καλεί για εθνική ενότητα, σταθερότητα και νίκη της αντίστασης.

ΑΠΟ ΤΑ ΠΕΔΙΑ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ: ΜΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ PFLP

Εδώ και τέσσερις μέρες, μια ισραηλινή σφαγή συνεχίζεται ενάντια στο λαό μας στην Γάζα, μπροστά στα μάτια και κάτω από τη σιωπή και τη συνεργασία των διεθνών αρχών. Ο λαός μας δέχεται τους βομβαρδισμούς των σιωνιστών κατακτητών, τους πυραύλους και τα πολεμικά αεροπλάνα που χτυπούν τις πόλεις μας, τις κωμοπόλεις, τα χωριά και τα προσφυγικά στρατόπεδα. Η Γάζα ζει κάτω από ολοκληρωτική πολιορκία από θάλασσα, στεριά και αέρα. Οι ισραηλινοί εχθροί έχουν βομβαρδίσει τα πανεπιστήμια μας, τα υπουργεία τα δημόσια κτίρια, κοινωνικά κέντρα ακόμα και κτίρια των υπηρεσιών ασφαλείας. Τα τούνελ που μας παρείχαν τα μόνα μέσα συντήρησης από τον έξω κόσμο, σφραγίστηκαν και μαζί τους έκλεισε η τελευταία οδός διαφυγής από την ανοιχτή φυλακή στην οποία έχει μετατραπεί η Γάζα από τους κατακτητές.

Αυτό που πρέπει να ξεκαθαριστεί είναι πως τα εγκλήματα αυτά διαπράττονται από τους ισραηλινούς κατακτητές με τη συνεργασία του Αιγυπτιακού καθεστώτος και την ενεργή συμμετοχή των ΗΠΑ, και πως στην πραγματικότητα, δεν θα ήταν δυνατόν να γίνονται χωρίς τη συνεργασία και την υποστήριξή τους. Η επίθεση αυτή ενάντια στο λαό μας στη Γάζα, αποτελεί συνέχεια του πολέμου που εξαπέλυσε το Ισραήλ ενάντια στο λαό του Λιβάνου και την αντίστασή τους το 2006, και του συνεχιζόμενου πολέμου ενάντια στην ιρακινή αντίσταση, και έχει τη συμμετοχή και συνεργασία των ίδιων δυνάμεων στην προσπάθειά τους να διαλύσουν την αντίσταση των αραβικών λαών στην αποικιοκρατί, την κατοχή, το σιωνισμό και τον ιμπεριαλισμό. Πρόκειται για εγκλήματα που γίνονται μέσω συλλογικής στόχευσης και τιμωρίας των λαϊκών μαζών που αγκαλιάζουν την αντίσταση και συνεχίζουν να στηρίζουν την ακλόνητη σπονδυλική στήλη της επανάστασής μας.


Υπό το πρίσμα αυτής της επείγουσας και κρίσιμης κατάστασης, το
PFLP καλεί τον παλαιστινιακό λαό, τις αραβικές μάζες και όλες τις προοδευτικές και επαναστατικές δυνάμεις του κόσμου να αντιμετωπίσουν αυτή την επίθεση, να αποκαλύψουν τους στόχους της, και να υποστηρίξουν με όλες τις μορφές και τους τρόπους το παλαιστινιακό ζήτημα, να συμμετέχουν στην επίτευξη της νίκης μέσα από αυτή την τρομακτική σφαγή.


Καλούμε τους λαούς να:

· Απαιτήσουν τον άμεσο τερματισμό των ισραηλινών σφαγών και της επίθεσης ενάντια στο λαό της Γάζας.

· Απαιτήσουν από την αιγυπτιακή κυβέρνηση άμεσα, μόνιμα και χωρίς όρους να ανοίξει το συνοριακό πέρασμα της Ράφα. Να πιέσει τα αραβικά καθεστώτα και τον Αραβικό σύνδεσμο να σταματήσει τη σιωπή του και τη συνέργια με τα κατοχικά εγκλήματα ενάντια στο λαό μας.

· Απαιτήσουν από τις ΗΠΑ να σταματήσει να καλύπτει και να υποστηρίζει την επίθεση και να συμμετέχει σ’ αυτήν. Πρέπει να σημειωθεί ότι οι πολεμικοί εξοπλισμοί που χρησιμοποιεί το Ισραήλ για τη σφαγή του λαού μας, τα αεροπλάνα F-16 και τα ελικόπτερα Απάτσι, είναι κατασκευασμένα και πληρωμένα από τις ΗΠΑ και χρησιμοποιούνται για να χτυπηθούν πολιτικοί στόχοι κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου, ακόμα και των αμερικάνικων νόμων.

· Καλέσουν τη διεθνή κοινότητα να σταματήσει να σιωπά και να συνεργάζεται στις σφαγές που διαπράττουν οι ισραηλινοί. Απαιτούμε από τα Ηνωμένα Έθνη και το Γραμματέα τους Ban Ki-Moon να σταματήσουν να αποδέχονται και να συνεργάζονται με τα κατοχικά εγκλήματα ενάντια στο λαό μας και να επιβάλουν τα δικά τους ψηφίσματα που εγγυώνται τα παλαιστινιακά δικαιώματα και την εθνική κυριαρχία της Παλαιστίνης. Ο πρόεδρος της συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών Miguel d'Escoto Brockmann έχει καλέσει τα Ηνωμένα Έθνη να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Χαιρετίζουμε αυτή την έκκληση και καλούμε όλο τον κόσμο να μετατρέψει την έκκληση αυτή σε δράση.

· Δράσουν για τη διεθνή απομόνωση του παράνομου, ρατσιστικού κράτους του Ισραήλ. Τα φριχτά του εγκλήματα έχουν ξεπεράσει ακόμα και εκείνα του νοτιοαφρικανικού απαρτχάιντ και το καθεστώς αυτό δεν πρέπει να είναι ευπρόσδεκτο πουθενά στον κόσμο, σε διεθνείς συναντήσεις και θεσμούς και πρέπει να μποϋκοταριστεί ολοκληρωτικά. Όλες οι χώρες πρέπει να διώξουν τους ισραηλινούς πρεσβευτές. Πρέπει να απορριφθεί εντελώς η συμμετοχή ισραηλινών αντιπροσώπων σε οποιαδήποτε διεθνή συνάντηση ή φόρουμ. Δεν υπάρχει χώρος για τον ρατσιστικό σιωνισμό.


Προς τη νίκη!

Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP)

30 Δεκέμβρη 2008