Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Να φύγουν τώρα τα ΜΑΤ και οι εργολάβοι από την Κερατέα!

Η «κυβέρνηση» των μεγαλοεργολάβων, αγνοώντας ακόμη και τις πρόσφατες δικαστικές αποφάσεις, εντείνει την επίθεση στην Κερατέα. Οι «υπουργοί» συναγωνίζονται σε δηλώσεις στα ΜΜΕ, ότι ο ΧΥΤΑ θα κατασκευαστεί «πάση θυσία»! Τους απευθύνουμε την ερώτηση που υπέβαλε και ο αντιδήμαρχος Λαυρεωτικής, δίχως να λάβει απάντηση: «Το “πάση θυσία” κύριε Υπουργέ σημαίνει ότι θα έχουμε τώρα πια και νεκρούς;»
Χαιρετίζουμε τους ηρωικούς κατοίκους της Κερατέας που σαν μια γροθιά απαντούν καθημερινά εδώ και σχεδόν 4 μήνες στη χούντα των τροϊκανών και στους γενίτσαρους των μεγαλοεργολάβων. Να γνωρίζουν ότι πλατιά λαϊκά στρώματα είναι αλληλέγγυα με τον παραδειγματικό, δίκαιο και αποφασιστικό αγώνα τους, που δεν μπορούν να τον σπιλώσουν το ψέμα και η λάσπη των Μέσων Μαζικής Παραπληροφόρησης.
Είναι ιδιαίτερα προκλητικό τα ΜΜΕ και τα κόμματα του πλούτου να συκοφαντούν τους κατοίκους που αντιστέκονται στους ΧΥΤΑ. Λύση στο πρόβλημα υπάρχει: Η ανακύκλωση – απλή, φθηνή, με άμεση εφαρμογή. Και, μια και οι «υπουργοί» και οι μεγαλοδημοσιογράφοι φαίνεται ότι νοιάζονται για το κοινό καλό, το πρώτο Δημόσιο Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών προτείνουμε να γίνει σε ένα από τα πλούσια προάστια της Αθήνας, όπου κατοικούν αυτοί.
Η επίθεση στους κατοίκους της Κερατέας εντάσσεται στα πλαίσια της γενικευμένης αντιδημοκρατικής εκτροπής της ελέω τρόικας «κυβέρνησης» Παπανδρέου, που έχει καταλύσει κάθε έννοια δημοκρατικής νομιμότητας και λαϊκής κυριαρχίας. Για τη σωτηρία όχι μόνο της Κερατέας αλλά ολόκληρης της χώρας, ΠΑΛΛΑΪΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ!

Όσο γρηγορότερα ενωθεί όλος ο λαός και διώξει
αυτή την «κυβέρνηση», τόσο το καλύτερο!


Αθήνα, 30/3/2011
Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

"Πόσο μακρινό είναι το Ράιχσταγκ;"

Άρθρο του Χ. Κατσούλα, στελέχους της ΚΟΕ στον Δρόμο

2010_01_28_logoΗ στοχοποίηση πολιτικών χώρων ανοίγει το δρόμο για αντιδραστικές εξελίξεις.

Είναι τόσο ανόητος, εμπαθής, φαιδρός, ψεύτης και λασπολόγος, ο αντιπρόεδρος; Λέει κατ' εξακολούθηση εξωφρενικές ανακρίβειες και συκοφαντίες για τη Μαρφίν, τον Παναγόπουλο, το Παρίσι και την Κερατέα; Έχει το ακαταλόγιστο και του ευχόμαστε περαστικά; Προειδοποιούμε τον πρωθυπουργό;
Έχει τόση πλάκα η διαδικτυακή καζούρα για το γιαούρτι παρά πόδας; Για τους γάτουλες τους Αλβανούς που πληρώνονται, ενώ τα κορόιδα οι Έλληνες γιουχάρουν αμισθί; Για το γαλακτοκομικό κεράτωμα του έρωτα ΠΑΣΟΚ - ΛΑΟΣ; Για τους βιονικούς αριστεριστές που έχουν πάρει σβάρνα το Βερολίνο, τη Σύρο, τα Παρίσια και τα Καλύβια; Για την καημένη την κυβέρνηση που της έχει απαγορέψει ο Σύριζα να επικοινωνήσει με το λαό της;
Συγνώμη, αλλά στο κρεσέντο Πάγκαλου κρύβονται πολλά περισσότερα.
Δεν έχει απλά την κάλυψη της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού προσωπικά, αλλά ολόκληρου του πολιτικού προσωπικού της χρεοκοπίας, που παλεύει ιδρωμένο να επιβιώσει. Ανάμεσα στο να σηκώνεις το χεράκι σου και να καταδικάζεις το λαό σε πτώχευση και στο να σε πάρει αυτός ο λαός με τις πέτρες (καταπώς κάποιος κάποτε προειδοποιούσε) δεν υπάρχει μεγάλη απόσταση.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ζήτησε προληπτική καταδίκη των σημερινών διαμαρτυριών στις παρελάσεις.
Πώς να καταδικάσεις τη διαδήλωση των μαθητών στο Περιστέρι που ζητούν να μην κλείσουν τα σχολεία τους; Πώς να καταδικάσεις τους απλήρωτους επί μήνες αναπληρωτές εκπαιδευτικούς στο Σύνταγμα; Πώς να καταδικάσεις άνεργους οικογενειάρχες, προοριζόμενους για πολύχρονη φτώχεια; Πώς να καταδικάσεις μια ολόκληρη κοινωνία που πρέπει να πνιγεί στα σκουπίδια, λόγω της τσέπης ενός εργολάβου;
Η αριστερά μακάρι να μπορούσε να συντονίσει, να ενώσει, να εκφράσει πολιτικά όλους τους παραπάνω. Αν δεν μπορεί να το κάνει, τότε πράγματι οφείλει να ζητήσει συγνώμη. Αν αντίθετα οι παραπάνω γιουχάρουν κάποιον υπουργό, αυτός που πρέπει να ζητήσει συγνώμη είναι ο υπουργός. Διότι η κακή πρόθεση της αριστεράς απέναντι στην εξουσία υπάρχει από καταβολής αριστεράς. Όμως το πανταχόθεν και μαζικό γιουχάισμα στην εξουσία υπάρχει από καταβολής μνημονίου. Αν η εξουσία είχε φιλότιμο θα είχε ήδη προβληματιστεί.
Ο Πάγκαλος προέβλεψε απόπειρα δολοφονίας του και τη χρέωσε προκαταβολικά και προσωπικά στον Α. Τσίπρα. Θα έσπερνε υποψία προβοκάτσιας, αν οι πολιτικοί μας είχαν μια στάλα αυτοθυσίας: Να λέγαν δηλαδή “αποθανέτω η ψυχή μου υπέρ του μνημονίου”.
Πράγμα δύσκολο.
Την αληθινή ερμηνεία της προφητείας Πάγκαλου την έδωσε ο γνωστός τηλεπαρουσιαστής Πρετεντέρης. Συνέδεσε ταχυδακτυλουργικά το κίνημα “Δεν πληρώνω” με τις ιταλικές Ερυθρές Ταξιαρχίες. Ο αντιπρόεδρος βαφτίζει το γιουχάισμα τρομοκρατική πράξη. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος βαφτίζει φασισμό την κοινωνική διαμαρτυρία και δημοκρατία το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα. Και ο Πρετεντέρης προσπαθεί να συνδέσει την άρνηση χαρατσώματος με τον Μάριο Μορέτι.
Πράγμα επίσης δύσκολο, αλλά άμα έχεις όλα τα κανάλια στο “πες πες κάτι θα μείνει”, μπορείς να το παλέψεις.
Η ομόθυμη γραμμή πλεύσης του υπηρετικού προσωπικού του μνημονίου δείχνει την απόπειρα να ερμηνευτεί η λαϊκή οργή σαν οργανωμένο σχέδιο ενός μηχανισμού. Από τη λίμνη της Βουλιαγμένης μέχρι το συνέδριο των Αρχιτεκτόνων, το “κομματάκι της αριστεράς” που λέγεται Σύριζα είναι παντού. Για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει απόγνωση και οργή. Δεν υπάρχει η σοσιαλιστική βαρβαρότητα που ρίχνει την κοινωνία τη μια μέρα στην κατάθλιψη και την άλλη στην τάση αυτοδικίας. Υπάρχει μόνο ο Σύριζα και οι ενοικιαζόμενοι Αλβανοί του. Την κυβέρνηση τη φτύνουν, αλλά προσπαθεί να μας πείσει ότι βρέχει.
Οι αχώνευτες τερατολογίες του Πάγκαλου δείχνουν κάτι χειρότερο: Τη στοχοποίηση της αριστεράς. Όχι επειδή η αριστερά αλώνει τον χώρο του ΠΑΣΟΚ. Τουλάχιστον όχι ακόμα. Αλλά επειδή οι εντολοδόχοι της τρόικας και των χρηματαγορών θωρακίζονται. Και επομένως ετοιμάζουν μια ισχυρή αντιδημοκρατική εκτροπή. Το τσαλάκωμα του Συντάγματος και ο εξευτελισμός της Βουλής δεν είναι αρκετός. Οι αντοχές της κοινωνίας τέλειωσαν, αλλά πρέπει να βγει κι άλλη βρώμικη δουλειά.
Η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση. Αυτό ακριβώς κάνει η κυβέρνηση, με οργιώδεις ρυθμούς και θαυμαστή ενότητα. Η στοχοποίηση πολιτικών χώρων ανοίγει το έδαφος για αντιδραστικές εξελίξεις. Άλλωστε το χειρότερο κουβάρι που ξετυλίχτηκε στον 20ο αιώνα, ξεκίνησε από έναν προβοκατόρικο εμπρησμό.
Μπορούμε λοιπόν να γελάσουμε ή να θυμώσουμε με τον αναιδή αντιπρόεδρο και την κυβερνητική κουστωδία. Να ξεσκάσουμε ή να εκνευριστούμε με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και το ντοκτορά στην αρλουμπολογία. Να σκαρώσουμε ανέκδοτα και γραφικά για το διαδίκτυο και να βγάλουμε καταγγελίες και διαμαρτυρίες. Αλλά πάνω από όλα πρέπει να ετοιμαστούμε για αγώνα αντοχής. Οι αντισυγκεντρώσεις των οπαδών της τρόικας που απεργάζεται η κυβέρνηση, μπορούν να γεννήσουν Γκοτζαμάνηδες. Και οι φαιδρότητες μπορούν να γεννήσουν εκτρώματα.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αντιδημοκρατική εκτροπή της κυβέρνησης
Οι παρελάσεις της 25ης Μαρτίου ήταν φέτος μια δύσκολη υπόθεση για τους εκπροσώπους της κυβέρνησης. Σε όλη τη χώρα, από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και όλους τους δήμους τους, μέχρι τη Σύρο, την Κυλλήνη και το Ρέθυμνο, όπου βρέθηκαν μέλη της κυβέρνησης, αποδοκιμάστηκαν, επιβεβαιώνοντας τους δισταγμούς που είχαν εκφράσει οι ίδιοι για τη συμμετοχή τους στην επέτειο. Μαθητές, γονείς και πολίτες που αποδοκίμασαν κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης, έδωσαν άλλο τόνο στον υποκριτικό εορτασμό της ανεξαρτησίας της χώρας από αυτούς που την ευτέλισαν πολλές φορές μέσα σε ένα μόνο χρόνο.
Σε απάντηση, φαίνεται ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να τιμήσει την 21η Απριλίου. Σε μια πρωτοφανή αντιδημοκρατική εκτροπή, οι αστυνομικές δυνάμεις προέβησαν σε προληπτικές προσαγωγές ανθρώπων που βρέθηκαν σε παρελάσεις, μόνο και μόνο για να μην ανοίξουν το στόμα τους και θιγεί η χαμένη αξιοπρέπεια της πολιτικής ηγεσίας της χώρας. Στο Ρέθυμνο, ομάδα συμπολιτών μας που είχε συγκεντρωθεί απέναντι από την εξέδρα των επισήμων προκειμένου να διαμαρτυρηθεί ενάντια στην κυβερνητική πολιτική και την εφαρμογή του μνημονίου καθώς και στην εμπλοκή της χώρας μας στην ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Λιβύη, με την ευκαιρία και της παρουσίας του Υφυπουργού "Προστασίας του Πολίτη" κ. Όθωνα, δέχτηκε εντελώς απρόκλητα άγρια επίθεση από δυνάμεις της Ασφάλειας και των Ειδικών Φρουρών. Μάλιστα, πέρασαν χειροπέδες σε δύο από αυτούς αφού πρώτα τους ξυλοκόπησαν. Προφανώς οι συγκεντρωμένοι παρέβησαν τον γνωστό νόμο περί συναθροίσεως άνω των τριών… Λίγα λεπτά αργότερα επιτέθηκαν, ξυλοκόπησαν και προσήγαγαν στην ασφάλεια έναν εκπαιδευτικό, με τη βαρύτατη κατηγορία ότι "τραβούσε φωτογραφίες"!
Στην "δημοκρατία" της Τρόικας και του Μνημονίου δεν υπάρχει χώρος για τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα της ελευθερίας γνώμης και της διαμαρτυρίας.
Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στον καιρό του Δ.Ν.Τ
Η 25η Μαρτίου συμβολίζει για τον λαό μας τον αγώνα για ελευθερία και ανεξαρτησία.  Η κυβέρνηση που εκχώρησε και τυπικά την ανεξαρτησία της Ελλάδας στην ΕΕ και το ΔΝΤ, κατάργησε την ισχύ της Βουλής των Ελλήνων απέναντι σε αυτούς τους οργανισμούς και συμμετέχει σαν πρώτος πρόθυμος στους βομβαρδισμούς της Λιβύης δεν έχει καμία νομιμοποίηση να επικαλείται αυτά τα ιδανικά. Σε συνδυασμό και με το "Μνημόνιο ή Θάνατος" που διατυμπανίζεται σε όλους τους τόνους εδώ και ένα χρόνο, δείχνει πολύ καλά πως τιμά την συγκεκριμένη μέρα.
"Τα παιδία παίζει";
Και σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω, ο κ. Όθωνας μπροστά στα μάτια του οποίου έγινε το περιστατικό, αντί να καταδικάσει τον υπερβάλλοντα ζήλο των υφισταμένων του ή έστω να προσπαθήσει να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, προέβη σε μια άκρως υποτιμητική, προκλητική και φασιστική δήλωση κάνοντας λόγο για παιδιά που παίζουν…
Απαντάμε στον κ. Όθωνα ότι είναι αυτός και η κυβέρνηση του που εδώ και μήνες εμπαίζουν τον ελληνικό λαό λέγοντας αρχικά ότι λεφτά υπάρχουν και στην συνέχεια ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος πέρα από αυτόν του Δ.Ν.Τ, της Τρόικας και του Μνημονίου ή ότι δεν πρόκειται να παρθούν άλλα σκληρά μέτρα.
Είναι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που παίζει με τις τύχες της χώρας συμμετέχοντας στην επίθεση εναντίον της Λιβύης, παραχωρώντας "γη και ύδωρ" για να διεξαχθεί ένας πόλεμος από τον οποίο κανένα όφελος δεν πρόκειται να υπάρξει τόσο για τον λαό της Λιβύης όσο και για τους λαούς της ευρύτερης περιοχής.
Είναι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που παίζει με την εθνική κυριαρχία της χώρας, έχοντας καταλύσει κάθε έννοια δημοκρατίας και ανεξαρτησίας, διοικώντας στην ουσία με διατάγματα βασισμένα σε ένα κείμενο που δεν είναι καν γραμμένο στα ελληνικά, ξεπουλώντας την χώρα στα συμφέροντα των ξένων πολυεθνικών και τραπεζών, υποθηκεύοντας το μέλλον του ελληνικού λαού και των παιδιών μας.
Οι εκπαιδευτικοί που αγωνίζονται για δημόσια παιδεία, οι γιατροί που παλεύουν ενάντια στη διάλυση της δημόσιας υγείας, οι 300 μετανάστες απεργοί πείνας που δικαιώθηκαν, οι κάτοικοι της Κερατέας, οι απεργοί οδηγοί στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα κινήματα "Δεν πληρώνω", όλοι όσοι αγωνίστηκαν και αγωνίζονται το τελευταίο διάστημα δεν παίζουν. Δίνουν έναν αγώνα για να υπάρξει μια άλλη πορεία για την χώρα, μια άλλη διέξοδος για τον λαό.
Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Δελτίο τύπου για τις προληπτικές προσαγωγές στο Σύνταγμα, 24/3/2011


Ανήμερα της επετείου του 1821 η κυβέρνηση αποφάσισε να τιμήσει την 21η Απριλίου. Η αστυνομία προσήγαγε προληπτικά συνδικαλιστές εκπαιδευτικούς, καλλιτέχνες και καμιά εικοσαριά κούκλες, μόνο και μόνο επειδή βρέθηκαν στην πλατεία Συντάγματος. Προφανώς οι προσαχθέντες παρενέβησαν τον γνωστό νόμο περί συναθροίσεως άνω των τριών. Παλιότερα ένας ανεκδιήγητος υπουργός θέλησε με νόμο να καταργήσει την ταξική πάλη. Σήμερα οι υπουργοί της κυβέρνησης θέλουν με προληπτικές προσαγωγές να σταματήσουν τις κοινωνικές διαμαρτυρίες.
Το σημερινό προκλητικό επεισόδιο αποτελεί συνέχεια της αντιδημοκρατικής εκτροπής της κυβέρνησης Παπανδρέου. Πασχίζει μάταια να πείσει ότι βρέχει και δεν την φτύνουν. Ότι δεν υπάρχουν αντιδράσεις αλλά επαγγελματίες διαμαρτυρόμενοι. Η περιπετειώδης επίσκεψη της Υπουργού Ανάπτυξης στον ΟΑΕΔ της Θεσσαλονίκης, αποδεικνύει (και τη σημερινή μέρα) ότι αυτή η κυβέρνηση βρίσκεται σε πρωτοφανή απομόνωση από τον ελληνικό λαό. Ποια κυβέρνηση μπορεί να συνεχίσει να κυβερνά όταν σύσσωμος ο εργαζόμενος κόσμος κάθε μέρα την αποδοκιμάζει; Το ζήτημα πλέον έχει τεθεί από την ίδια την πραγματικότητα. Η χώρα έχει ανάγκη την πολιτική αλλαγή.

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Μη χάσετε το Δρόμο, που εκτάκτως αυτή τη βδομάδα κυκλοφορεί την Παρασκευή 25 Μαρτίου

Στην πολιτική, μεταξύ άλλων, διαβάστε:

Τι θα ’πρεπε να πει ο Έλληνας πρωθυπουργός στις Βρυξέλλες
Μια αποκάλυψη δυνατοτήτων για μια άλλη πολιτική παρέμβαση κόντρα στα γερμανικά σχέδια, την οποία συνειδητά αρνείται και αποκρύπτει η εθελόδουλη κυβέρνηση
Ο καθηγητής Κώστας Λαπαβίτσας μιλά στο Δρόμο και αποδεικνύει ότι υπάρχουν άμεσες λύσεις για την κρίση του χρέους

Η Σύνοδος Κορυφής, τα παζάρια, οι εκβιασμοί, οι συσχετισμοί και γιατί παραπέμφθηκαν για τον Ιούνη οι κρίσιμες αποφάσεις

Το ευρώ βασική αιτία του δημόσιου χρέους

Οξύνονται οι ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις
Η επέμβαση στη Λιβύη αναδεικνύει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ανταγωνισμούς και στρατόπεδα στο πλαίσιο της γενικευμένης παγκόσμιας ρευστότητας
Η ανάμειξη της Ελλάδας και η κυβέρνηση των… προθύμων

Ο Ευτύχης Μπιτσάκης καταθέτει το δικό του… Εν τέλει

Γιατί πληθαίνουν τώρα οι αποκαλύψεις για οικονομικά σκάνδαλα και για τη συμμετοχή του αστισμού σε βρόμικα παιχνίδια

Τα γιουχαΐσματα των κυβερνητικών στελεχών και η επικίνδυνη τακτική της στοχοποίησης πολιτικών χώρων

Η μεγάλη απόδραση της… ΚΝΕ


Στα διεθνή, μεταξύ άλλων, διαβάστε:

Παγκόσμιες καταστροφές και δημοκρατία

Η επέμβαση στη Λιβύη και η συνέχεια των εξεγέρσεων στον αραβικό κόσμο

Το πυρηνικό πρόγραμμα της Μέρκελ και οι κινητοποιήσεις σε όλη τη Γερμανία

Στην κοινωνία, μεταξύ άλλων, διαβάστε:

Πανελλαδικό άνοιγμα των διοδίων την Κυριακή 27 Μαρτίου

Ο δημοσιογράφος Διονύσης Ελευθεράτος παίζει μπάλα στο… Δρόμο και αποκαλύπτει ότι δεν τα φάγαμε μαζί τα… γκολ
Μια αποκαλυπτική συνέντευξη για το φράχτη που ετοιμάζει ο Παπουτσής στον Έβρο

Και όπως κάθε βδομάδα, δύο σελίδες για την «άλλη Θεσσαλονίκη»

Στον πολιτισμό διαβάστε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη του τραγουδοποιού Βασίλη Νικολαΐδη, αλλά και τη συνομιλία του Σ. Μαυροειδή με τους Τσιριτσάντσουλες

Επίσης, μη χάσετε το Περίπτερο του Στέλιου Ελληνιάδη


Σκιτσάρουν οι Πέτρος Ζερβός, Πάνος Μαραγκός, Latuff
Και όπως κάθε βδομάδα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ για την κοινωνία, την Αριστερά, τη νεολαία



Δρόμος, η εφημερίδα που γράφεται
από όλη την Αριστερά για όλη την Αριστερά

Εφημερίδα Δρόμος. Αναζητήστε την επίμονα κάθε Σάββατο στα περίπτερα - εκτάκτως αυτή τη βδομάδα κυκλοφορεί την Παρασκευή 25 Μαρτίου

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Δελτίο τύπου για την επίσκεψη Παπανδρέου στη Σύρο, 22/3/2011


Πόλη υπό κατοχή θύμιζε χθες η Ερμούπολη κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού του μνημονίου. Είναι τόση η αγανάκτηση και η οργή από άκρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα που ο κ. Παπανδρέου και οι υπουργοί του δεν μπορούν να δώσουν πουθενά τη θεατρική παράσταση “υπερασπίζομαι τη χώρα και τον λαό από τη χρεοκοπία”.
Η κυβερνητική κουστωδία αντιμετώπισε αντικυβερνητικά συνθήματα και μαζικές διαμαρτυρίες από μαθητές, φοιτητές και πολίτες:  "Ούτε ΔΝΤ, ούτε και ΕΕ πάρε την κατάσταση στα χέρια σου λαέ", "Έξω η Ελλάδα από το ΔΝΤ", "Κλέφτες, κλέφτες", "το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ και βαράει το λαό", «Γιώργο φύγε από την Σύρο».
Η πολιτική απομόνωση της κυβέρνησης είναι προφανής. Σε κάθε πόλη, χωριό, γειτονιά, νησί, ο λαός δεν ανέχεται τους πολιτικούς που τον οδήγησαν στην πτώχευση.
Δεν ανέχεται ακόμα τις αρλούμπες του κυβερνητικού εκπροσώπου για “απόπειρες τρομοκράτησης της κυβέρνησης”. Θα ήταν για γέλια αν δεν εξαγρίωναν μέχρις απελπισίας όσους τον ακούνε.
Η κυβέρνηση της τρόικας και των χρηματαγορών προσπαθεί να μεταμορφωθεί από συνειδητός θύτης σε αθώο θύμα.
Οι εντεταλμένοι της Μέρκελ, οι διαμορφωτές της κοινής γνώμης, που κατέχουν όλα τα κανάλια και τις εφημερίδες, και πιπιλίζουν κάθε βράδυ το μυαλό μας, παρουσιάζονται συκοφαντημένοι και φιμωμένοι.
Η κυβέρνηση των ΜΑΤ και των χημικών αερίων, παριστάνει την κυνηγημένη.
Υ.Γ. Με ιδιαίτερη αγωνία αναμένουμε τις νέες δηλώσεις του κυβερνητικού αντιπροέδρου για τον Σύριζα, για τους μετανάστες που μίσθωσε και τους έστειλε στη Σύρο, για τον ηρωικό αγώνα που δίνουν από κοινού η καταπιεζόμενη κυβέρνηση και η υπόδουλη τρόικα, για την αγωνίστρια Μέρκελ και τον αντιεξουσιαστή Στρος Καν... Όσο πιο άγρια είναι η πολιτική τους τόσο πιο θρασείς οι πολιτικοί τους.

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Δελτίο Τύπου της ΚΟΕ


1) Η Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας καταδικάζει απερίφραστα την ιμπεριαλιστική επίθεση στη Λιβύη και την απαράδεκτη άμεση εμπλοκή της χώρας μας, την οποία η «κυβέρνηση» Παπανδρέου έχει καταστήσει ξέφραγο αμπέλι και βάση δολοφονικών επιδρομών. Ο χρεοκοπημένος Παπανδρέου και το κόμμα του, αφού επί δεκαετίες συνεδρίαζαν αγκαλιά με χασάπηδες τύπου Μπεν Αλί και Μουμπάρακ στη «σοσιαλιστική διεθνή», κι αφού «τιμώρησαν» το Ισραήλ για τις σφαγές στη Γάζα με… αναβάθμιση της πολιτικής και στρατιωτικής συνεργασίας, ξαφνικά κόπτονται για το λαό της Λιβύης – και συμμετέχουν στο νέο έγκλημα με φρεγάτες, AWACS και παροχή των αεροδρομίων της χώρας (για αυτό, λεφτά υπάρχουν).

2) Οι πραγματικοί στόχοι των δυτικών επιδρομέων είναι: Πρώτο, να σπάσουν το μέτωπο των εξεγερμένων αραβικών λαών και να τους ξαναθέσουν υπό έλεγχο, ακριβώς επειδή σήμερα σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή μισό δισεκατομμύριο άνθρωποι κινούνται εντελώς διαφορετικά απ’ ό,τι πριν ένα χρόνο – και το τελευταίο πράγμα που επιθυμούν είναι η αντικατάσταση των παλιών δικτατορικών καθεστώτων από νέες μπανανίες υπό τον άμεσο έλεγχο των δυτικών πολυεθνικών. Δεύτερο, να καταλύσουν την ανεξαρτησία χωρών, μετατρέποντάς τις σε τραπουλόχαρτα στα χέρια της Δύσης για να βάλουν άμεσα και πιο σίγουρα χέρι στα πετρέλαια της περιοχής. Σ’ αυτά τα σχέδια διευκολύνονται από τον πλήρη εκφυλισμό των καθεστώτων που αναφέρονταν στον παναραβικό εθνικισμό.

3) Εκμεταλλευόμενες την εξέγερση εναντίον του Καντάφι, και με την ανοχή ή και αρχικά υποστήριξη άλλων δυνάμεων όπως η Ρωσία, η Κίνα και ο Αραβικός Σύνδεσμος, που εκπροσωπεί επάξια τα πιο αντιδραστικά καθεστώτα της περιοχής, οι Γάλλοι, Βρετανοί και Αμερικάνοι ιμπεριαλιστές υφάρπαξαν μια απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για «ζώνη απαγόρευσης πτήσεων». Με βάση αυτή την απόφαση βομβαρδίζουν και γενικεύουν τη διεθνή αταξία στα πλαίσια της κρίσης, με απρόβλεπτες συνέπειες.

4) Για μια ακόμη φορά η «ανεξάρτητη και ενωμένη Ευρώπη» αποδεικνύεται ένα τραγικό ανέκδοτο, με τον Σαρκοζί από τη μια να προσπαθεί να διασωθεί από τα σκάνδαλά του αναβιώνοντας το όραμα της … Γαλλικής Αυτοκρατορίας, και τη Μέρκελ από την άλλη επικεφαλής μιας Γερμανίας που έχει αφεθεί εκτός της νέας «διευθέτησης». Την ίδια στιγμή οι ΗΠΑ συμμετέχουν, ώστε να μπορέσουν να βάλουν πόδι αντικαθιστώντας το γαλλικό ιμπεριαλισμό, ενώ ταυτόχρονα φοβούνται το άνοιγμα ενός τρίτου μετώπου μετά το Αφγανιστάν και το Ιράκ.

Να σταματήσει η εμπλοκή της Ελλάδας στο νέο ιμπεριαλιστικό έγκλημα

Αθήνα, 21/3/2011
Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Μη χάσετε και αυτό το Σάββατο 12/3, το Δρόμο


Ένα διαφορετικό 4σέλιδο αφιέρωμα στην παγκόσμια ημέρα της γυναίκας με την υπογραφή, της Έλενας Πατρικίου

Στην πολιτική, μεταξύ άλλων, διαβάστε:
  • Γιατί ο γερμανικός ιμπεριαλισμός απαιτεί απόλυτη υποταγή
  • Τα αδιέξοδα της υποταγμένης κυβέρνησης, που αναζητά συνένοχους, και οι σχεδιασμοί του Βερολίνου
  • Η τακτική Σαμαρά και η διαμόρφωση του τόξου «σωτηρίας» της χώρας
  • Η δικαίωση των απεργών πείνας και η όξυνση του μεταναστευτικού
  • Τι έφερε κα τι πήρε στις… αποσκευές του ο Νταβούτογλου
  • Ο Γ. Παπανδρέου τελευταίος καλός φίλος του Σιωνισμού και του ΔΝΤ –άρθρο του James Petras
  • Η πολιτική του δόγματος του σοκ, η ενότητα της Aριστεράς και η σπίθα
  • Έχει λόγο ύπαρξης το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής;

Στην οικονομία, μεταξύ άλλων, διαβάστε:
· Η κρίση του χρέους και οι προσεγγίσεις της Αριστεράς – Ένας διάλογος που δεν έγινε –άρθρο του Γ. Τοζίδη

· Η «βόμβα» του ενός εκατομμυρίου ανέργων

· Υποστηρίξτε την καμπάνια για το λογιστικό έλεγχο του Δημόσιου Χρέους της Ευρώπης –άρθρο του Κ. Λαπαβίτσα


Στην εργασία, μεταξύ άλλων, διαβάστε:
  • Πού στοχεύει το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο
  • Στους δρόμους οι εργαζόμενοι σε ΟΤΕ - Cosmote για τις απολύσεις

Στα διεθνή, μεταξύ άλλων, διαβάστε:
  • Η ανατολή κλονίζει τις παγκόσμιες ισορροπίες της Δύσης
  • Ο Waleed Rashed, εκπρόσωπος του Κινήματος 6ης Απρίλη μιλά για την κατάσταση στη Αίγυπτο
  • Οι ακτιβιστές του ίντερνετ και η Λιβύη
  • Βοήθεια! Έρχονται οι «ανθρωπιστές»!

Επίσης,
Στον πολιτισμό διαβάστε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη με τον ποιητή Νίκο Λεβέντη

Στο Περίπτερο Ιδεών: Μεταλλαγμένοι σοσιαλιστές: η δημοκρατία σε κίνδυνο!


Σκιτσάρουν οι Πέτρος Ζερβός, Πάνος Μαραγκός, Latuff

Και όπως κάθε βδομάδα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ για την κοινωνία, την Αριστερά, τη νεολαία


Δρόμος, η εφημερίδα που γράφεται από όλη την Αριστερά για όλη την Αριστερά

  
Εφημερίδα Δρόμος! Αναζητήστε την επίμονα κάθε Σάββατο στα περίπτερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΟΕ ΓΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ - ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ


Δελτίο Τύπου
 10 Μαρτίου 2011
Η δικαίωση των απεργών πείνας
και η όξυνση του μεταναστευτικού

Η δικαίωση του αγώνα των 300 μεταναστών - απεργών πείνας αποτελεί μια πρώτη σημαντική νίκη, η οποία αναδεικνύει ορισμένα πολύ σοβαρά ζητήματα. Η κυβέρνηση αναγκάστηκε να κάνει ελιγμούς και τελικά να υποχωρήσει, πιεζόμενη από ένα κύμα κοινωνικής αλληλεγγύης προς τους απεργούς πείνας (το οποίο είναι σημαντικό ότι εμφανίστηκε και κορυφώθηκε κόντρα στις μεθοδεύσεις των κυρίαρχων ΜΜΕ) και υπό το φόβο των όποιων εξελίξεων θα πυροδοτούσε ο θάνατος κάποιου ή κάποιων απεργών πείνας.
Η δικαίωση των μεταναστών - απεργών πείνας αποδεικνύει ότι οι αγώνες και η πίεση μπορούν να κάμψουν τον αυταρχισμό και την επίδειξη δύναμης που συστηματικά επιχειρεί η κυβέρνηση.
Αυτή η εξέλιξη, όμως, συμπίπτει και με την όξυνση του μεταναστευτικού. Μόλις προχτές 13 μετανάστες προερχόμενοι από τη Λιβύη βρήκαν τραγικό θάνατο στο λιμάνι της Σούδας, επιχειρώντας να αποφύγουν τον επαναπατρισμό τους. Επίσης, είναι δεδομένο ότι το μεταναστευτικό κύμα, από τον αραβικό κόσμο -και όχι μόνο, θα κορυφωθεί το επόμενο διάστημα. Στο πλαίσιο αυτό, η οχύρωση της Ευρώπης και της Ελλάδας απέναντι στα θύματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων ανά τον κόσμο, επιβάλλουν μια συγκροτημένη, συνολική και κυρίως πολιτική απάντηση, η οποία θα έχει στο επίκεντρό της την αντιμετώπιση των αιτιών που γεννούν τη μετανάστευση (τον εκτοπισμό σωστότερα) χιλιάδων ανθρώπων και του θεσμικού πλαισίου, που θέλει την Ευρώπη - φρούριο και τη χώρα μας αποθήκη ανθρώπων.
Η ανάδειξη αυτών των ζητημάτων και ο αγώνας για την αντιμετώπισή τους είναι επιτακτικό καθήκον για το σύνολο της Αριστεράς. Είναι ένα από τα στοιχειώδη ταξικά και διεθνιστικά καθήκοντα που η κρίση του σαπισμένου καπιταλισμού θα φέρνει κάθε μέρα όλο και πιο έντονα στο προσκήνιο.

Το Γραφείο Τύπου της ΚΟΕ

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Δελτίο τύπου για τις εθνικές οδούς


Θράσος από κυβέρνηση και μεγαλοεργολάβους

Έπεσαν οι μάσκες την καθαρά Δευτέρα, μετά την απίστευτη ταλαιπωρία εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας αλλά και σε άλλους εθνικούς δρόμους, ακόμα και εκεί που δεν υπήρχε θέμα κακοκαιρίας (Αθηνών – Πάτρας). Πληρώνουμε δεκαετίες για να πλουτίζουν μερικές εταιρίες και να έχουμε δρόμους που δεν πληρούν στοιχειώδεις προϋποθέσεις και είναι επικίνδυνοι για τους πολίτες.
Οι εταιρίες που μέχρι τώρα έλεγαν ότι εισπράττουν διόδια για να έχουμε δρόμους, τώρα δηλώνουν αναρμόδιες για οτιδήποτε πέρα από το να εισπράττουν το χαράτσι. Από την άλλη μεριά, οι κύριοι Ρέππας και Μαγκριώτης τώρα κατηγορούν την εταιρία «Νέα Οδός» και δηλώνουν ότι εκείνη έχει την ευθύνη. Η κυβέρνηση δηλώνει αναρμόδια. Το θράσος τους έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Γιατί είναι οι ίδιοι που πριν δυο βδομάδες έφεραν στη Βουλή και ψήφισαν το νόμο που βάζει την τροχαία στην υπηρεσία των εταιριών, κόβοντας κλήση σε όποιον αρνείται να πληρώσει διόδια για να πλουτίζουν αυτές οι εταιρίες που εκμεταλλεύονται αυτούς τους δρόμους.
Όταν πρόκειται για την είσπραξη των διοδίων, κυβέρνηση και μεγαλοεργολάβοι είναι μια παρέα, όταν πρέπει κάποιος να απολογηθεί για την ταλαιπωρία των πολιτών, αλληλοκατηγορούνται και κάνουν ότι δεν γνωρίζουν ο ένας τον άλλον. Αυτοί είναι οι θρασύδειλοι συνεταίροι εισπράκτορες! Την απάντηση την έδωσαν χιλιάδες πολίτες που, παρά τον εκφοβισμό του πρόστιμου, αρνήθηκαν και πάλι να πληρώσουν διόδια και θα συνεχίσουν να το κάνουν.

Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Δελτίο τύπου για τους 300 μετανάστες απεργούς πείνας, 1/3/2011


Να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των 300 απεργών πείνας
Η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν έχει την ίδια στάση απέναντι σε όλους τους ξένους. Όταν έχει απέναντί της, τους εκπροσώπους του Δ.Ν.Τ., των χρηματιστηρίων και των τραπεζών, τότε είναι έτοιμη για κάθε υποχώρηση και εκδούλευση. Εκτελεί τα συμβόλαιά τους, ικανοποιεί κάθε τους αίτημα, κάνει νόμο του κράτους κάθε τους απαίτηση.
Όταν έχει απέναντι της, ξένους εργάτες, φτωχούς ανθρώπους που ζουν από τη δουλειά τους, ανθρώπους κυνηγημένους από δικτατορίες και πολέμους, τότε δείχνει το σκληρό της πρόσωπο, δεν υποχωρεί, δεν διαπραγματεύεται.
Οι μετανάστες απεργοί πείνας βρίσκονται μπροστά σε ανεπανόρθωτες βλάβες της υγείας τους. Η ζωή τους είναι σε κίνδυνο. Τα αιτήματα του αγώνα τους είναι δίκαια. Ζουν και δουλεύουν χρόνια στην Ελλάδα, αρνούνται να ζουν κρυμμένοι, παράνομοι και λαθραίοι.
Απαιτούμε να γίνουν εδώ και τώρα δεκτά τα αιτήματά των 300 απεργών πείνας.
Η ίδια κυβέρνηση που εφάρμοσε τις εντολές της Ε.Ε., υπέγραψε το Δουβλίνο ΙΙ, μετέτρεψε τη χώρα σε αποθήκη ανθρώπινης δυστυχίας, η ίδια χρησιμοποιεί το ρατσιστικό δηλητήριο, μαζί με τους συμμάχους και τους μηχανισμούς της. Για να διχάσει, να αποπροσανατολίσει, να φοβίσει και να εξαχρειώσει την κοινωνία, ειδικά απέναντι στη μεγάλη επίθεση που δέχεται. Τώρα, εκτός από το δηλητήριο, εμφανίζονται έτοιμοι να χρησιμοποιήσουν και το αίμα νέων ανθρώπων σε αυτή τους την προσπάθεια. Δεν πρέπει να τους το επιτρέψουμε.