Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2009

ΝΑ ΑΘΩΩΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ


Στις 9 Οκτωβρίου δικάζονται οι 3 συλληφθέντες στην Καβάλα κατά τη διάρκεια της εξέγερσης της μαθητικής νεολαίας τον Δεκέμβρη του 2008, μετά τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου. Την Τετάρτη 10/12/09 η αστυνομία, αυθαίρετα, είχε απαγορεύσει την εκδήλωση ειρηνικής πορείας του Εργατικού Κέντρου και της ΑΔΕΔΥ στην οποία συμμετείχαν μαζικά μαθητές, φοιτητές και εργαζόμενοι μπροστά από το αστυνομικό μέγαρο. Χρησιμοποιώντας βία και πλήθος δακρυγόνων διέλυσε την πορεία και προχώρησε σε συλλήψεις πολιτών και νεολαίων στους οποίους σήμερα αποδίδει αβάσιμες και αστήρικτες κατηγορίες.
Το ίδιο σκηνικό εκτυλίχτηκε και σε δεκάδες άλλες πόλεις της χώρας. Οι αναίτιες συλλήψεις και απρόκλητες κακοποιήσεις διαδηλωτών, νεολαίων, δικηγόρων, δημοσιογράφων, γιατρών και πανεπιστημιακών, η επικίνδυνη απίστευτα γενικευμένη χρήση χημικών (σε σημείο που να ξεμείνει η αστυνομία από δακρυγόνα και να γίνουν έκτακτες εισαγωγές), οι προπηλακισμοί όλων από τα λεγόμενα όργανα της τάξης, δημιούργησαν ένα σκηνικό που δεν αντιστοιχεί σε καμιά δημοκρατική κοινωνία.
Το αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ είναι σήμερα να έχουμε γύρω στους 100 συλληφθέντες με πιο χαρακτηριστικές αυτές των 14χρονων μαθητών της Λάρισας που παρέμειναν προφυλακισμένοι για περίπου 1 μήνα και οι οποίοι κατηγορούνται με βάση τον περίφημο αντιτρομοκρατικό νόμο με τον οποίο κινδυνεύουν να καταδικαστούν σε δεκάδες χρόνια φυλάκισης.

Καλούμε σε:

-συγκέντρωση συμπαράστασης την Παρασκευή 9/10 (ημέρα εκδίκασης των συλληφθέντων) και ώρα 12:30 π.μ. στον δημοτικό Κήπο

Απαιτούμε να:

- αθωωθούν οι 3 νεολαίοι
- να καταργηθεί ο αντιτρομοκρατικός νόμος



Επιτροπή Συμπαράστασης Στους Συλληφθέντες Του Δεκέμβρη

Δεν υπάρχουν σχόλια: