Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Δελτίο Τύπου ΚΟΕ: To "Dignité" καταλήφθηκε - Συγκέντρωση σήμερα 7μμ Σύνταγμα

ΚΟΕ - Δελτίο Τύπου


ΑΞΙΟΣ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΣΑΣ ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!

Πού να καταλάβετε ότι η Αξιοπρέπεια δεν καταλαμβάνεται εξ εφόδου…



Από το πρωί σήμερα το γαλλικής σημαίας σκάφος «Dignité» («Αξιοπρέπεια»), το μοναδικό από το Στόλο της Ελευθερίας ΙΙ που κατάφερε να σπάσει την απαγόρευση απόπλου που επέβαλαν οι ραγιάδες της κυβέρνησης Παπανδρέου, βρισκόταν στα διεθνή χωρικά ύδατα έξω από τη Γάζα. Με 16 ανθρώπους, περιλαμβανομένου του πληρώματος, η Αξιοπρέπεια περικυκλώθηκε από σκάφη του ισραηλινού πολεμικού ναυτικού. Από τις 10:30 π.μ. είχε κοπεί κάθε επικοινωνία. Πριν από λίγο, ισραηλινοί κομάντος κατέλαβαν το σκάφος, κουρελιάζοντας για μια ακόμη φορά κάθε έννοια διεθνούς δικαίου. Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές, η καρδιά και ο νους μας βρίσκονται πλάι στους 16 ανθρώπους που εκπροσωπούν ένα μεγάλο εγχείρημα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς. Στο πρόσωπό τους βρίσκουν έκφραση εκατομμύρια και εκατομμύρια ανθρώπων απ’ όλο τον κόσμο.

Η ελληνική κυβέρνηση-υπάλληλος των ισραηλινών αλλά και ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας (;) που κατάφερε να είναι ο πρώτος στην ιστορία εκπρόσωπος της Ελλάδας ο οποίος αποδοκιμάστηκε από Παλαιστίνιους πολίτες, μπορούν να είναι ικανοποιημένοι: απέτρεψαν την κάθοδο του Στόλου της Ελευθερίας ΙΙ, και επέτρεψαν στον Γολιάθ να ριχτεί ανενόχλητος σε ένα καρυδότσουφλο. Ας μην ανησυχούν που το «Dignité» κατάφερε να τους ξεφύγει: θα ξαναλάβουν συγχαρητήρια από τους αιματοβαμμένους νεοναζί. Θα ήταν δείγμα τεράστιας αφέλειας να τους ζητήσουμε να παρέμβουν έστω και αυτή την ύστατη στιγμή, απαιτώντας από το Ισραήλ να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο. Είναι απλά συνένοχοι, και ο λαός μας θα θυμάται πώς εξευτέλισαν την Ελλάδα και την Αξιοπρέπεια.

Απαιτούμε την προστασία της ζωής και της ακεραιότητας των 16 επιβαινόντων.
Συμμετέχουμε σήμερα Τρίτη στις 19:00 σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα.
Δεν υπάρχει ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη - Λευτεριά στην Παλαιστίνη

19 Ιούλη 2011
Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΥΠΕΡΓΟΛΑΒΟ ΤΩΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ ΝΕΟΝΑΖΙ! ΝΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΙ ΑΜΕΣΑ Ο ΑΠΟΠΛΟΥΣ ΤΟΥ ΣΤΟΛΟΥ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ!

Δελτίο Τύπου

ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΥΠΕΡΓΟΛΑΒΟ ΤΩΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ ΝΕΟΝΑΖΙ!
ΝΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΙ ΑΜΕΣΑ Ο ΑΠΟΠΛΟΥΣ ΤΟΥ ΣΤΟΛΟΥ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ!



Η κυβέρνηση Παπανδρέου, η κυβέρνηση του ξεπουλήματος της χώρας, εξακολουθεί να εξευτελίζει κάθε έννοια εθνικής κυριαρχίας σε όλα τα μέτωπα. Έτσι, εδώ και ένα μήνα περίπου, λειτουργεί ως δουλικός υπεργολάβος του φασιστικού κράτους του Ισραήλ, απαγορεύοντας τον απόπλου των σκαφών του διεθνούς Στόλου της Ελευθερίας ΙΙ από την Ελλάδα. Έχει αναλάβει δηλαδή τη δέσμευση να κάνει αυτό που δεν μπορεί να κάνει το Ισραήλ, μετά την παγκόσμια κατακραυγή για την περυσινή επίθεση και δολοφονία 9 ακτιβιστών του στολίσκου.

Επιπλέον, σήμερα ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας (;) Παπούλιας βρίσκεται στο Ισραήλ σε διατεταγμένη υπηρεσία για να βελτιώσει τη δημόσια εικόνα των σιωνιστών εγκληματιών, όπως και για να νομιμοποιήσει τις κοινές ασκήσεις πολέμου και τη συμμετοχή του Ισραήλ στο ξεπούλημα της χώρας μας. Ο απίστευτος και δίχως διεθνές προηγούμενο ραγιαδισμός της κυβέρνησης Παπανδρέου έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το διεθνές δίκαιο και με τα συμφέροντα της Ελλάδας, και προσβάλλει βάναυσα την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού, που εδώ και ενάμιση μήνα διακηρύσσει στις πλατείες τον πόθο του για Δημοκρατία και Δικαιοσύνη.

Η Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας καλεί κάθε προοδευτικό άνθρωπο να δώσει το παρόν αύριο Τρίτη 12/7, ώρα 7:00μ.μ., στα Προπύλαια, όπου η Πρωτοβουλία «Ένα Καράβι για τη Γάζα», ο Σύλλογος Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό «Ιντιφάντα» και άλλες αλληλέγγυες συλλογικότητες και οργανώσεις διοργανώνουν συγκέντρωση και πορεία προς τη Βουλή.

Δεν υπάρχει ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη - Λευτεριά στην Παλαιστίνη
Όχι στην αναβάθμιση των σχέσεων της Ελλάδας με το εγκληματικό κράτος του Ισραήλ
Όχι στη δουλική υποταγή στις φασιστικές απαιτήσεις των σιωνιστών


11 Ιούλη 2011
Γραφείο Τύπου ΚΟΕ