Σάββατο 5 Ιουλίου 2008

Αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - 2/7/2008

Η Γενική Συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Καβάλας αφού συζήτησε το ζήτημα της διαφοροποίησης 4 βουλευτών της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ που δεν προσήλθαν να καταψηφίσουν την Ευρωσυνθήκη καταλήγει στα ακόλουθα συμπεράσματα:


  1. Ήταν λαθεμένη η στάση των 4 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και έπληξε την δημόσια εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ
  2. Ειδικά σε θέματα που υπάρχουν διακηρυγμένες θέσεις και στη βάσει των οποίων έχουμε δεσμευτεί απέναντι στο λαό και τους εκλογείς μας είναι αναγκαία η ενιαία έκφραση της ΚΟ
  3. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να υπηρετεί και να δεσμεύεται από το πολιτικό πλαίσιο με το οποίο ζήτησε την ψήφο του λαού και του κόσμου της αριστεράς. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εκπροσωπεί όχι απλά τις προσωπικές του απόψεις και αντιλήψεις αλλά ένα εγχείρημα συλλογικό. Τις προσωπικές του απόψεις μπορεί να τις κάνει γνωστές με πολλούς τρόπους ώστε να συμβάλλει στον προβληματισμό και τον προσανατολισμό του ΣΥΡΙΖΑ.
  4. Στην συγκεκριμένη περίπτωση η μη καταψήφιση της ευρωσυνθήκης βρίσκεται εκτός πλαισίου του ΣΥΡΙΖΑ, και αδυνατίζει τον αγώνα για την ανατροπή του νεοφιλελευθερισμού. Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι σαφής: «ΟΧΙ στην Ευρωσυνθήκη – Δημοψήφισμα τώρα».
  5. Η ΚΟ και η Γραμματεία οφείλουν να οργανώσουν έτσι τη λειτουργία και τη δουλειά τους ώστε να μην παρατηρούνται εικόνες και καταστάσεις σαν την πρόσφατη και να αφήνουν έκθετο το κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ ιδιαίτερα σε μια περίοδο που είναι αυξημένες οι προσδοκίες του λαού από το εγχείρημά μας.
Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΒΑΛΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: