Τετάρτη 17 Ιουνίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διαβάσαμε με μεγάλη προσοχή την συνέντευξη του σ. Δημήτρη Παπαδημούλη στο TVXS και μείναμε έκπληκτοι από την αναφορά του στην Ε. Σωτηρίου. Της καταλογίζει ότι «πήγαμε μαζί σε πολλές συγκεντρώσεις, [σ.σ. και η Ε.Σ.] εξέφραζε την πιο αντίθετη από τον ΣΥΝ άποψη στα θέματα της Ε.Ε. στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ».
Η αλήθεια είναι ότι η Ε. Σωτηρίου ούτε μια στιγμή δεν είπε κάτι διαφορετικό από το πολιτικό πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ. Το σεβάστηκε απολύτως -νιώθοντας συχνά μεγάλη μοναξιά. Για του λόγου το αληθές μπορεί κάποιος να δει τις ομιλίες στις οποίες αναφέρεται ο σ. Δ.Π. στο www.elenisotiriou.gr (στις δύο μοναδικές συγκεντρώσεις που παρευρέθησαν και οι δύο υποψήφιοι σε Πειραιά και Θεσσαλονίκη, αλλά και σε όλες τις υπόλοιπες). Όποιος δει τις ομιλίες της Ε. Σωτηρίου θα διαπιστώσει ότι δεν υπήρξε η παραμικρή αναφορά σε θέματα της Ε.Ε. αντίθετα ή ξένα ή ελάχιστα έξω από όσα έχουν συνομολογήσει όλες οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ.
Για ποιο λόγο λοιπόν συνεχίζεται η παραποίηση και η στρέβλωση; Για ποιο λόγο χρησιμοποιείται η υποψηφιότητα της Ελένης Σωτηρίου και της ΚΟΕ –σαν πεδίο του εσωκομματικού πολέμου και των εσωτερικών σκοπιμοτήτων στον ΣΥΝ; 

Σήμερα που είναι η στιγμή της πραγματικής αυτοκριτικής και της έμπρακτης ανατροπής της αρνητικής κατάστασης του ΣΥΡΙΖΑ είναι αδιανόητο η εσωκομματική αντιπαράθεση του ΣΥΝ να μεταφέρεται στον ΣΥΡΙΖΑ ή να διαιωνίζεται σε ανακριβείς και διαστρεβλωτικές πολεμικές ενάντια στην ΚΟΕ και στην υποψηφιότητα της Ε. Σωτηρίου.

  Για το γραφείο τύπου της Ελένης Σωτηρίου

Μιχάλης Σιάχος 

Δεν υπάρχουν σχόλια: