Πέμπτη 27 Αυγούστου 2009

Τρία νέα θύματα της εργοδοσίας

Ο Αύγουστος ξεκίνησε με δύο εργατικά «ατυχήματα»: Νεκρός ο Χρ. Δόσκορης στη ΛΑΡΚΟ, νεκρός και ο Γκουλάφ Μία στον Ασπρόπυργο. Και πριν κλείσει ο μήνας, η εργατική τάξη μετρά μέσα σε ένα 24ωρο άλλους τρεις νεκρούς: τον 38χρονο συμβασιούχο εναερίτη της ΔΕΗ Παν. Χατζηδημητρίου στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, τον 55χρονο χειριστή γερανού της «Εργοροής» Χ. Κυριαζίδη στην Ιστιαία Εύβοιας, και τον 26χρονο εργάτη της αμαρτωλής ΛΑΡΚΟ Κ. Ντελή – στο τελευταίο «ατύχημα» τραυματίστηκαν και άλλοι 4 εργάτες, εκ των οποίων ο ένας χαροπαλεύει.
Ακούσαμε πάλι να επαναλαμβάνονται οι κλασικές «διαβεβαιώσεις» των κυβερνητικών και κρατικών αρμοδίων-συνενόχων περί διερεύνησης των αιτών και συνθηκών των «ατυχημάτων»… Γνωρίζουμε ήδη πού θα καταλήξουν τα πορίσματά τους – όπως πάντα θα προσπαθήσουν να ρίξουν το φταίξιμο στα ίδια τα θύματα. Και βέβαια οι πραγματικοί ένοχοι δεν πρόκειται να περάσουν την πόρτα του ανακριτή. Ούτε οι εγκληματίες εργοδότες, ούτε οι υψηλοί φίλοι τους – η κυβέρνηση και οι ανύπαρκτοι ελεγκτικοί μηχανισμοί, ούτε οι ευρωκομισάριοι που προστάζουν: Περισσότερο νεοφιλελευθερισμό! Κατάργηση των «αναχρονιστικών» νόμων που εμποδίζουν τον ιερό ανταγωνισμό και την ιερότερη κερδοφορία! Μείωση των δαπανών για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζόμενων! 
Η εργατική τάξη δεν έχει ανάγκη τα κροκοδείλια δάκρυα των συνενόχων. Δεν έχει ανάγκη τις ανώδυνες ανακοινώσεις των εργατοπατέρων-εταίρων της εργοδοσίας και της κυβέρνησης. Χρειάζεται πραγματικούς αγώνες για να μπει φραγμός στα καθημερινά μικρά και μεγάλα εγκλήματα ενάντια στους εργαζόμενους, για να τιμωρηθούν επιτέλους οι πραγματικοί ένοχοι κα
ι οι συνεργοί τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια: