Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009

Θεατρικό δρώμενο της Έλενας Πατρνας Πατρικίου με συμμετοχή ερασιτεχνών ηθοποιών (Σάββατο, 19/09)

Η Έλενα Πατρικίου είναι Δρ. ιστορίας του αρχαιοελληνικού πολιτισμού και κλασσικής φιλολογίας. Διδάσκει στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Η έρευνα και οι δημοσιεύσεις της επικεντρώνονται στην ανθρωπολογική και θεατρολογική ερμηνεία της αρχαιοελληνικής τραγωδίας, καθώς επίσης σε θέματα πρόσληψης του αρχαιοελληνικού πολιτισμού από την νεώτερη ποίηση και το θέατρο και στην ιστορία της διαμόρφωσης της νεοελληνικής συνείδησης τον 19ο και 20ό αιώνα.
Το 2008 η ηθοποιός, θεατρολόγος, σκηνοθέτης και ζωγράφος Έλενα Πατρικίου ανέβασε το «Μανιφέστο του Κομμουνιστικού Κινήματος» σε δική της μετάφραση, δραματουργική επεξεργασία και σκηνοθεσία. Η παράσταση, βασισμένη στο Μανιφέστο του Κομμουνιστικού Κόμματος των μαρξ-ένγκελς, εισέπραξε τις καλύτερες κριτικές και ανέδειξε την θεατρικότητα του μαρξιστικού λόγου και την διαχρονικότητα του Μανιφέστου.
Το βράδυ του Σαββάτου 19/09, στα πλαίσια του 2ου Φεστιβάλ Νεολαίας ΚΟΕ στο πάρκο Φαλήρου, ερασιτέχνες ηθοποιοί από την Καβάλα, υπό την καθοδήγηση της Ε. Πατρικίου, θα παρουσιάσουν ένα θεατρικό δρώμενο που θα αποτελεί πολιτική και πολιτιστική παρέμβαση για το φλέγον ζήτημα των εργατικών «ατυχημάτων» - ανθρωποθυσιών εργαζομένων στο βωμό του κέρδους. Μην το χάσετε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: