Σάββατο 13 Μαρτίου 2010

Πανό ενάντια στα νέα μέτρα στην Ακρόπολη και άλλα τέσσερα σημεία της χώρας


Την Τετάρτη 10/3 σε διαφορετικά σημεία της Ελλάδας αναρτήθηκαν πανό διαμαρτυρίας για την επιδρομή της κυβέρνησης και του ευρωπαϊκού διευθυντηρίου ενάντια στους εργαζόμενους και το λαό.

Στην Ακρόπολη, στο σημείο όπου –μαζί με τον Λάκη Σάντα– είχε κατεβάσει τη γερμανική σημαία ο Μανώλης Γλέζος, που δέχτηκε την επίθεση των ΜΑΤ στην τελευταία συγκέντρωση, νέοι εργαζόμενοι ανάρτησαν ένα τεράστιο πανό που έγραφε «Πάρτε πίσω τα μέτρα».
Αντίστοιχο πανό κρεμάστηκε στο Εργατικό Κάντρο Πάτρας από εργαζόμενους, άνεργους και σπουδαστές της «Πρωτοβουλίας ενάντια στο πρόγραμμα σταθερότητας» διαταράσσοντας τη γαλήνη της πλειοψηφίας του Εργατικού Κέντρου.

Στο Ηράκλειο της Κρήτης νέοι εργαζόμενοι και σπουδαστές κρέμασαν ένα μεγάλο πανό ενάντια στα νέα μέτρα στο Δημαρχείο και μοίρασαν χιλιάδες προκηρύξεις στους πολίτες.

Στο Βόλο, αναρτήθηκε πανό στο Δημαρχείο με το ίδιο σύνθημα, που καλούσε στην αυριανή απεργία και διαδήλωση και έτυχε μαζικής επιδοκιμασίας από τους πολίτες του Βόλου.
Τέλος, στο Ρέθυμνο μέλη της κίνησης dikaioma.gr κρέμασαν σε τρία ιστορικά μνημεία της πόλης (κάστρο Φορτέτζας, ενετικός φάρος, μιναρές) μεγάλα πανό με την επιγραφή «ΠΩΛΕΙΤΑΙ» και την υποσημείωση «πληροφορίες: Όλι Ρεν – Γ. Α. Παπανδρέου».

Οι μαζικές πολιτικές διαμαρτυρίες θα συνεχίζονται με κάθε μέσο μέχρι να παρθούν πίσω τα μέτρα με τα οποία θέλουν να γυρίσουν την κοινωνία 100 χρόνια πίσω. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στις αυριανές απεργιακές συγκεντρώσεις.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Έπρεπε στην Ακρόπολη να βάλουν πανό που να λέει προσεχώς πωλείται