Σάββατο 22 Μαΐου 2010

Καταγγελία της ΑΡ.ΕΝ. Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης για την φασιστική επίθεση της ΔΑΠ σε μέλος της


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Καταγγέλλουμε την άνανδρη-φασιστική επίθεση που δέχτηκε, κατά τη διάρκεια της καταμέτρησης των ψηφοδελτίων στη ΣΔΟ του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, σπουδαστής-μέλος της Αριστερής Ενότητας από τραμπούκους της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Συγκεκριμένα, στα μισά της διαδικασίας και ενώ τα χυδαία συνθήματα της ΔΑΠ δημιουργούσαν μια ανυπόφορη κατάσταση για έναν δημοκράτη άνθρωπο, μέλος της Αριστερής Ενότητας «τόλμησε» να σηκωθεί και να αντιδράσει. Ένας όχλος από τριάντα λυσσασμένους ΔΑΠίτες κινήθηκε απειλητικά προς το μέρος του με αποτέλεσμα ο συνάδελφος να τρέξει να σωθεί έξω από το ΤΕΙ. Η μανία τους ήταν τέτοια που στην προσπάθεια τους να τον προλάβουν, στριμώχτηκαν στην πόρτα σπάζοντας τα τζάμια. Μερικοί από αυτούς (4-5) δεν δίστασαν να τον κυνηγήσουν και έξω από το χώρο του ΤΕΙ, ενώ άλλοι τρεις επιβιβάστηκαν σε ένα αμάξι και τον καταδίωξαν. Στον έρημο, επαρχιακό δρόμο που οδηγεί στη Σίνδο, 500 μέτρα έξω από το ΤΕΙ σαν συμμορία 7-8 ΔΑΠίτες στρίμωξαν μέσα σε ένα περίπτερο το συνάδελφο μας και άρχισαν να τον χτυπάνε, ευτυχώς όχι σοβαρά (ίσως επειδή ήταν μπροστά και ο περιπτεράς). Αφού τελείωσαν το έργο τους γύρισαν στο ΤΕΙ αμέριμνοι να συνεχίσουν τους πανηγυρισμούς για την «νέα δημοκρατική» τους παράταξη.
Δεν είναι η πρώτη φορά που η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ αποδεικνύει με τις φασιστικές πρακτικές της, το πραγματικό της πρόσωπο, το οποίο όλη τη χρονιά κρύβεται κάτω από τα χαμόγελα στους πρωτοετείς, τις σημειώσεις στους ψηφοφόρους της, τα πάρτυ, τις εκδρομές κλπ. Ειδικά σήμερα που η κοινωνία βρίσκεται σε αναταραχή με τα πρωτοφανή σε βαρβαρότητα μέτρα της κυβέρνησης-ΔΝΤ-ΕΕ, η ΔΑΠ καλείται να παίξει με κάθε μέσο το ρόλο του αστυφύλακα μέσα στις σχολές ώστε να διασφαλίσει ότι δεν πρόκειται να ξεσπάσουν αντιδράσεις από τους φοιτητές, ότι δεν πρόκειται να σηκώσει κανείς κεφάλι. Γι’ αυτό το λόγο και πολεμάει κάθε προσπάθεια Γενικής Συνέλευσης στους Συλλόγους, γι’ αυτό το λόγο και συμβάλει με κάθε τρόπο στην εντατικοποίηση των σπουδών και τη σχολειοποίηση του Πανεπιστημίου, γι’ αυτό το λόγο και επιτίθεται σε όποιον τολμήσει να αντιδράσει. Οι εκλογές και τα υψηλά ποσοστά της, αποτελούν απλά το παράσημο που της φοράει ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, της ΝΔ, της κάθε κυβέρνησης για τη διευκόλυνση που προσφέρει στην άγρια επίθεση που έχουν εξαπολύσει στη νεολαία και το μέλλον της.
Το περιστατικό που έγινε την Τετάρτη, έθεσε για πολλοστή φορά το ζήτημα της Δημοκρατίας στο χώρο του ΤΕΙ. Καλούμε κάθε δημοκρατική, προοδευτική δύναμη που παρεμβαίνει στο ΤΕΙ να καταδικάσει τις συγκεκριμένες ενέργειες. Καλούμε τα μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ που διαφωνούν με αυτές τις πρακτικές, να διαχωρίσουν τη θέση τους. Καλούμε κάθε σπουδαστή του ΤΕΙ που δεν ανέχεται αυτή την κατάσταση, να ενεργοποιηθεί, να αντισταθεί, να συνταχθεί με την Αριστερή Ενότητα και τις δυνάμεις που παλεύουν για το ξαναζωντάνεμα των συλλόγων και των συλλογικών διαδικασιων κόντρα σε όσους αποζητούν την ησυχία και την τάξη, κόντρα σε όσους συναινούν στο έγκλημα που διαπράττεται αυτή την περίοδο από κυβέρνηση-ΔΝΤ-ΕΕ απέναντι στη νεολαία.  
ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: