Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αντιδημοκρατική εκτροπή της κυβέρνησης
Οι παρελάσεις της 25ης Μαρτίου ήταν φέτος μια δύσκολη υπόθεση για τους εκπροσώπους της κυβέρνησης. Σε όλη τη χώρα, από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και όλους τους δήμους τους, μέχρι τη Σύρο, την Κυλλήνη και το Ρέθυμνο, όπου βρέθηκαν μέλη της κυβέρνησης, αποδοκιμάστηκαν, επιβεβαιώνοντας τους δισταγμούς που είχαν εκφράσει οι ίδιοι για τη συμμετοχή τους στην επέτειο. Μαθητές, γονείς και πολίτες που αποδοκίμασαν κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης, έδωσαν άλλο τόνο στον υποκριτικό εορτασμό της ανεξαρτησίας της χώρας από αυτούς που την ευτέλισαν πολλές φορές μέσα σε ένα μόνο χρόνο.
Σε απάντηση, φαίνεται ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να τιμήσει την 21η Απριλίου. Σε μια πρωτοφανή αντιδημοκρατική εκτροπή, οι αστυνομικές δυνάμεις προέβησαν σε προληπτικές προσαγωγές ανθρώπων που βρέθηκαν σε παρελάσεις, μόνο και μόνο για να μην ανοίξουν το στόμα τους και θιγεί η χαμένη αξιοπρέπεια της πολιτικής ηγεσίας της χώρας. Στο Ρέθυμνο, ομάδα συμπολιτών μας που είχε συγκεντρωθεί απέναντι από την εξέδρα των επισήμων προκειμένου να διαμαρτυρηθεί ενάντια στην κυβερνητική πολιτική και την εφαρμογή του μνημονίου καθώς και στην εμπλοκή της χώρας μας στην ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Λιβύη, με την ευκαιρία και της παρουσίας του Υφυπουργού "Προστασίας του Πολίτη" κ. Όθωνα, δέχτηκε εντελώς απρόκλητα άγρια επίθεση από δυνάμεις της Ασφάλειας και των Ειδικών Φρουρών. Μάλιστα, πέρασαν χειροπέδες σε δύο από αυτούς αφού πρώτα τους ξυλοκόπησαν. Προφανώς οι συγκεντρωμένοι παρέβησαν τον γνωστό νόμο περί συναθροίσεως άνω των τριών… Λίγα λεπτά αργότερα επιτέθηκαν, ξυλοκόπησαν και προσήγαγαν στην ασφάλεια έναν εκπαιδευτικό, με τη βαρύτατη κατηγορία ότι "τραβούσε φωτογραφίες"!
Στην "δημοκρατία" της Τρόικας και του Μνημονίου δεν υπάρχει χώρος για τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα της ελευθερίας γνώμης και της διαμαρτυρίας.
Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στον καιρό του Δ.Ν.Τ
Η 25η Μαρτίου συμβολίζει για τον λαό μας τον αγώνα για ελευθερία και ανεξαρτησία.  Η κυβέρνηση που εκχώρησε και τυπικά την ανεξαρτησία της Ελλάδας στην ΕΕ και το ΔΝΤ, κατάργησε την ισχύ της Βουλής των Ελλήνων απέναντι σε αυτούς τους οργανισμούς και συμμετέχει σαν πρώτος πρόθυμος στους βομβαρδισμούς της Λιβύης δεν έχει καμία νομιμοποίηση να επικαλείται αυτά τα ιδανικά. Σε συνδυασμό και με το "Μνημόνιο ή Θάνατος" που διατυμπανίζεται σε όλους τους τόνους εδώ και ένα χρόνο, δείχνει πολύ καλά πως τιμά την συγκεκριμένη μέρα.
"Τα παιδία παίζει";
Και σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω, ο κ. Όθωνας μπροστά στα μάτια του οποίου έγινε το περιστατικό, αντί να καταδικάσει τον υπερβάλλοντα ζήλο των υφισταμένων του ή έστω να προσπαθήσει να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, προέβη σε μια άκρως υποτιμητική, προκλητική και φασιστική δήλωση κάνοντας λόγο για παιδιά που παίζουν…
Απαντάμε στον κ. Όθωνα ότι είναι αυτός και η κυβέρνηση του που εδώ και μήνες εμπαίζουν τον ελληνικό λαό λέγοντας αρχικά ότι λεφτά υπάρχουν και στην συνέχεια ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος πέρα από αυτόν του Δ.Ν.Τ, της Τρόικας και του Μνημονίου ή ότι δεν πρόκειται να παρθούν άλλα σκληρά μέτρα.
Είναι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που παίζει με τις τύχες της χώρας συμμετέχοντας στην επίθεση εναντίον της Λιβύης, παραχωρώντας "γη και ύδωρ" για να διεξαχθεί ένας πόλεμος από τον οποίο κανένα όφελος δεν πρόκειται να υπάρξει τόσο για τον λαό της Λιβύης όσο και για τους λαούς της ευρύτερης περιοχής.
Είναι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που παίζει με την εθνική κυριαρχία της χώρας, έχοντας καταλύσει κάθε έννοια δημοκρατίας και ανεξαρτησίας, διοικώντας στην ουσία με διατάγματα βασισμένα σε ένα κείμενο που δεν είναι καν γραμμένο στα ελληνικά, ξεπουλώντας την χώρα στα συμφέροντα των ξένων πολυεθνικών και τραπεζών, υποθηκεύοντας το μέλλον του ελληνικού λαού και των παιδιών μας.
Οι εκπαιδευτικοί που αγωνίζονται για δημόσια παιδεία, οι γιατροί που παλεύουν ενάντια στη διάλυση της δημόσιας υγείας, οι 300 μετανάστες απεργοί πείνας που δικαιώθηκαν, οι κάτοικοι της Κερατέας, οι απεργοί οδηγοί στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα κινήματα "Δεν πληρώνω", όλοι όσοι αγωνίστηκαν και αγωνίζονται το τελευταίο διάστημα δεν παίζουν. Δίνουν έναν αγώνα για να υπάρξει μια άλλη πορεία για την χώρα, μια άλλη διέξοδος για τον λαό.
Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια: