Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΟΔΟ ΤΩΝ ΜΑΤ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ


Η σημερινή επίθεση των δυνάμεων καταστολής σε σπίτια κατοίκων της Ιερισσού στις 3.30 τα ξημερώματα και οι απαγωγές δυο από αυτών, σαν να επρόκειτο για τους μεγαλύτερους εγκληματίες, αποδεικνύει ότι η κυβερνητική τρόικα αντιμετωπίζει το λαό σαν εσωτερικό εχθρό.
Οι συγκεκριμένοι πολίτες, έχουν προσαχθεί επανειλημμένα στα αστυνομικά τμήματα και έχουν παρουσιασθεί στον εισαγγελέα, όταν αυτός του κάλεσε. Επομένως η πρωινή εισβολή των ΜΑΤ, δεν
είναι τίποτα περισσότερο από μια προσπάθεια διεύρυνσης της τρομοκρατίας απέναντι σε όποιον αγωνίζεται κατά της πολιτικής της κυβέρνησης και των λεγόμενων καταστροφικών επενδύσεων που προωθεί. Επενδύσεις που μόνο στόχο έχουν να λεηλατήσουν τον φυσικό και ορυκτό πλούτο της χώρας και να την μετατρέψουν σε κρανίου τόπο.
Σαν ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ καταγγέλλουμε την αντιδημοκρατική και τρομοκρατική συμπεριφορά της κυβέρνησης.  Είναι επιτακτική ανάγκη η δημοκρατική ανατροπή του τριγώνου της κλεπτοκρατίας και της ανομίας (πολιτικό σύστημα, τραπεζίτες, μιντιάρχες/κρατικοδίαιτοι μεγαλοεργολάβοι).
 Καλούμε το λαό της πόλης μας να συμμετέχει μαζικά σε όλες τις δράσεις, εκδηλώσεις και κινητοποιήσεις που γίνονται στο Νομό μας γιατί δεν εξαιρείται από τις ορέξεις των χρυσοθήρων επιχειρηματιών.
Καλούμε όλους του πολίτες να διαδηλώσουν το Σάββατο στις 6μμ στην πλατεία Καπνεργάτη σε μια πανελλαδική κινητοποίηση που έχουν ζητήσει οι κάτοικοι της Χαλκιδικής, του Έβρου και του Κιλκίς, κατά των χρυσωρυχείων σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΚΑΒΑΛΑ 10-04-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: