Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΕ - ΕΞΕΓΕΡΣΗ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!

Η κυβέρνηση και τα κόμματα της «τάξης και της ασφάλειας» επιδιώκουν να συμμορφώσουν, να τρομοκρατήσουν, να καταστείλουν το τεράστιο κύμα οργής κι αντίστασης που εξελίσσεται εδώ και ένα μήνα. Η απόπειρα δολοφονίας του αστυνομικού στα Εξάρχεια λειτουργεί προβοκατόρικα απέναντι στο κίνημα κι αποτελεί εξαιρετική ευκαιρία για να προχωρήσει η θωράκιση της αστικής πολιτικής. Η επιχείρηση να συνδεθεί το κίνημα και η εξέγερση με τέτοιες ενέργειες, η στοχοποίηση της εξέγερσης της νεολαίας, η σύνδεση πολιτικών και ιδεολογικών χώρων και μαζικών κινημάτων με σφαίρες και πυροβολισμούς, θα αποτύχει και η γραμμή «κλειστείτε σπίτια σας, τέρμα πορείες και καταλήψεις» θ’ απαντηθεί με νέους μαζικούς αγώνες. Να αθωωθούν εδώ και τώρα όλοι οι νέοι που βρίσκονται κατηγορούμενοι για τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις.
Η σφαγή στη Γάζα έχει την αμέριστη στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ (Καθόλου τυχαίο ότι ο Υπουργός Πολέμου του Ισραήλ είναι ο αντιπρόεδρος παρά τον Γ. Παπανδρέου στη Σοσιαλιστική Διεθνή). Η καταδίκη των σιωνιστών δολοφόνων που με τις προτροπές των ΗΠΑ θέλουν να ξεμπερδεύουν με την παλαιστινιακή αντίσταση αποτελεί προϋπόθεση για μια ολόπλευρη και χωρίς όρους αλληλεγγύη στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού. Να σταματήσει αμέσως το μακελειό στη Γάζα, να κλείσει η πρεσβεία του Ισραήλ στην Ελλάδα, να απομονωθεί το κράτος-τρομοκράτης. Το φοιτητικό κίνημα να πρωτοστατήσει στη δημιουργία ενός μαζικού αντιπολεμικού κι αντιμπεριαλιστικού κινήματος κοντά στις διαθέσεις της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού.
Ο χώρος της εκπαίδευσης αποτελεί ξανά κόκκινο πανί για την κυβέρνηση. Η προτεραιότητα που δίνει το κυβερνητικό επιτελείο στη συζήτηση για την Παιδεία, η εξαγγελία εθνικού διαλόγου για ακόμα μια φορά μαρτυρά το άγχος να προχωρήσουν άμεσα οι νεοφιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις και το φόβο απέναντι στις αντιδράσεις της νεολαίας. Η αποσύνδεση του Λυκείου από τις Πανελλήνιες και η δήθεν ελεύθερη πρόσβαση στην τριτοβάθμια δεν πρέπει να βρει πρόθυμους συνομιλητές σε καμιά εκπαιδευτική βαθμίδα. Αποτελεί ένα ακόμα βήμα φιλτραρίσματος, εμπορευματοποίησης, εντατικοποίησης και κολλεγιοποίησης σχολείων και πανεπιστημίων. Η αναγνώριση των ΚΕΣ με το προεδρικό διάταγμα που αναμένεται πρέπει να τροφοδοτήσει το νέο κύκλο αγώνων μέσα στα πανεπιστήμια.
Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει. Είναι το αίτημα που εκφράζει τις ανάγκες της κοινωνίας, τις διεκδικήσεις των αγώνων και των κινημάτων του τελευταίου διαστήματος. Είναι η κυβέρνηση της καταστολής, της φτώχειας, της ανεργίας, μια ρατσιστική –ενάντια στη νεολαία-κυβέρνηση. Η κυβέρνηση της ακρίβειας και των σκανδάλων. Το να φύγει αυτή η κυβέρνηση είναι ένα μεγάλο χαστούκι στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, μια σημαντική νίκη για το κίνημα κι ένας διαρκής φόβος για τον οποιοδήποτε επόμενο, νεοφιλελεύθερο διαχειριστή της εξουσίας. Ο ανασχηματισμός δεν μπορεί να κρύψει τις βαθιές αντιλαϊκές επιλογές της κυβέρνησης του αίματος, των πλούσιων, των τραπεζιτών. Δεν μπορεί να κρύψει τα αδιέξοδα στα οποία έχει οδηγήσει το λαό και την κοινωνία. Μόνη λύση ο πραγματικός ανασχηματισμός της πολιτικής: να φύγει αυτή η κυβέρνηση, να ανατραπεί ο δικομματισμός, ν’ ανοίξει ο δρόμος για μια μεγάλη κοινωνική και πολιτική αλλαγή προς όφελος των εργαζομένων και της νεολαίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: