Τετάρτη 15 Απριλίου 2009

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΕΝΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΥ,υποψήφιας ευρωβουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ,13 Απριλίου 2009


Η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ελένη Σωτηρίου, για την 2η Πανελλαδική Σύσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ που ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Κυριακή 12 Απριλίου τόνισε τα εξής:
«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ. Αυτό έδειξε η 2η πανελλαδική σύσκεψη. Αυτό δείχνει η ομόθυμη απόφαση να συνεχίσει ο ΣΥΡΙΖΑ στη ριζοσπαστική του κατεύθυνση, δηλαδή να είναι επικίνδυνος για το σύστημα και χρήσιμος στο λαό και στα κινήματα. 
Μπήκαμε με ενθουσιασμό στην εκλογική μάχη, είμαι αισιόδοξη για τις ευρωεκλογές της 7ης Ιούνη ότι θα στείλουν μήνυμα αποδοκιμασίας του δικομματισμού και αποφασιστικής ενίσχυσης της ενωτικής, κινηματικής Αριστεράς, του ΣΥΡΙΖΑ. Και θα γίνουν το πρώτο βήμα για ν’ αλλάξει το τοπίο και στην Αριστερά αλλά και συνολικά στο πολιτικό σκηνικό».

Αναφορικά με τις ανακοινώσεις για την οικονομία και το «ιρλανδικό κουστούμι» επισήμανε ότι:
«Τα όσα ανακοινώνονται για το έλλειμμα, που ξεπέρασε όλες τις κυβερνητικές προβλέψεις, ένα πράγμα δείχνουν: την πλήρη χρεοκοπία του νεοφιλελεύθερου μοντέλου. 
Παρ’ όλα αυτά, τα νέα μέτρα που έρχονται, το «ιρλανδικό κουστούμι» με πρωτοφανείς περικοπές των μισθών και μεγάλη φορολογική αφαίμαξη, παραμένουν δογματικά προσηλωμένα στο χρεοκοπημένο νεοφιλελευθερισμό και το γνήσιο τέκνο του, το Σύμφωνο Σταθερότητας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα αγωνιστεί για να μην μας φορέσουν κι αυτό το κουστούμι.  
Οι ανάγκες της κοινωνίας και της νέας γενιάς θα μας ξαναβγάλουν όλους και όλες στους δρόμους του αγώνα, για να επιβάλλουμε αλλαγή πορείας της χώρας. Με επίκεντρο τους εργαζόμενους και όχι τα κέρδη». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: