Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

Δελτίο Τύπου

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ «ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ»

Tο νέο εργατικό «ατύχημα» που στοίχισε το θάνατο ενός 50χρονου Αλβανού εργάτη στην Καλλιράχη Θάσου τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου έρχεται να προστεθεί σε μια μακριά λίστα –πάνω από 70 εργατών από την αρχή του χρόνου - που ξεκίνησαν για τη δουλειά τους το πρωί αλλά δεν γύρισαν ποτέ σπίτι τους. Αποκαλύπτει με τον πιο τραγικό τρόπο την έλλειψη στοιχειωδών μέτρων ασφαλείας και πρόληψης ατυχημάτων στους χώρους εργασίας προς χάριν της αύξησης του κέρδους των εργοδοτών.
Ηθικοί αυτουργοί αυτών των εγκλημάτων είναι οι υψηλά ιστάμενοι κυβερνητικοί μπλε και πράσινοι παράγοντες που χαρίζουν τα πάντα στους φίλους τους εργολάβους που αναγκάζουν τους εργαζόμενους να δουλεύουν σε τραγικές συνθήκες εργασίας, καταργώντας κάθε έννοια εργασιακών δικαιωμάτων και μέτρων ασφαλείας. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, παρά τα μεγάλα λόγια, εξακολουθεί να θεωρεί αναλώσιμη τη ζωή των εργαζομένων. Η ανθρώπινη ζωή γίνεται θυσία στους θεούς του νεοφιλελευθερισμού, της ιδιωτικοποίησης και της συσσώρευσης του πλούτου στους λίγους.
Η ΚΟΕ Καβάλας καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο το νέο έγκλημα. Ταυτόχρονα εκφράζει την αμέριστη υποστήριξη και αλληλεγγύη της σε όλους τους εργαζόμενους που καθημερινά έρχονται αντιμέτωποι με τον εργασιακό μεσαίωνα και τις συνθήκες γαλέρας που πλέον επεκτείνονται και διευρύνονται σε περισσότερους τομείς και χώρους εργασίας, προκειμένου οι εταιρίες να διατηρήσουν την υψηλή κερδοφορία τους.
Μόνη απάντηση για να σταματήσουν τα «ατυχήματα» είναι να ακουστεί δυνατά η φωνή των εργαζομένων, να εκφραστεί η οργή απέναντι στις πολιτικές της φτώχειας, της ανεργίας, της εκμετάλλευσης.
Καμία άλλη ζωή χαμένη.

Απαιτούμε:
- Να τιμωρηθούν άμεσα οι ηθικοί αυτουργοί του εγκλήματος
- Να λειτουργήσουν επιτέλους οι ελεγκτικοί μηχανισμοί ώστε να αποτραπούν νέα «ατυχήματα»
- Να παρθούν τώρα μέτρα υπέρ της ασφάλειας των εργαζομένων.


 
 Συνιστώσα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

www.koe-kavalas.blogspot.com
koe_kavala@yahoo.gr  







Δεν υπάρχουν σχόλια: