Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2008

ΝΑ ΠΕΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ! ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΤΗΣ!

Χαιρετίζουμε τις πολλές εκατοντάδες νέων και εργαζομένων που διαδήλωσαν την οργή και την αγανάκτησή τους ανυποχώρητα και αποφασιστικά στην συγκέντρωση και πορεία της Τετάρτης στην Καβάλα, που ήταν από τις πιο μαζικές και μαχητικές απεργιακές συγκεντρώσεις των τελευταίων χρόνων.
 Την ίδια στιγμή που οι εργαζόμενοι διαδηλώνουν μαζικά για την πλήρη αποτυχία της κυβέρνησης της ΝΔ στην οικονομία, στην παιδεία, στην εργασία, στα δικαιώματα και στην ανθρώπινη ζωή, χιλιάδες νέοι εκφράζουν ένα αυθόρμητο όσο και παλλαϊκό αίτημα: την καταδίκη της αστυνομίας, του μακριού χεριού της κυβέρνησης Καραμανλή, που εκτελεί εν ψυχρώ 16χρονα παιδιά. Αυτή η απόλυτα δίκαιη οργή περισσεύει για ένα έγκλημα που πρέπει να τιμωρηθεί. Περισσεύει όμως ταυτόχρονα και η αγανάκτηση για ένα σύστημα που καθημερινά σκοτώνει τη νεολαία, όχι μόνο εν ψυχρώ με όπλα, αλλά και με την παιδεία, την ανεργία, την ακρίβεια, την φτωχοποίηση και την περιθωριοποίηση.
Καταδικάζουμε τα μπλόκα της αστυνομίας και την προκλητικότητα των επιθέσεων στους διαδηλωτές που επαναλαμβάνεται στις τελευταίες πορείες και στην Καβάλα. Καταδικάζουμε τις εφόδους, τη ρίψη δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης προκειμένου να «αναχαιτίσει τους (ανήλικους) ταραξίες», που οδήγησαν στη μεταφορά ενός μαθητή στο νοσοκομείο. Καταδικάζουμε, τη σύλληψη του συναγωνιστή Χ. Γαμβρέλη, από προκλητικούς θρασύδειλους ασφαλίτες που όταν δεν φωτογράφιζαν τους διαδηλωτές, έδιναν εντολές στα ΜΑΤ για να χτυπήσουν και να συλλάβουν, όπως επίσης και τις προσαγωγές 4 ακόμα νέων τη στιγμή που η πορεία των διαδηλωτών έφτανε στο τέλος!
Όπως φαίνεται, μαζί με τους «αγανακτισμένους πολίτες» - Χρυσαυγίτες, έκαναν την εμφάνιση τους και αγανακτισμένοι Δήμαρχοι. Ο Δήμαρχος Καβάλας τη Δευτέρα σε δήλωση του σε ραδιοφωνικό σταθμό είπε πως επισκέφτηκε το αστυνομικό μέγαρο για να εκφράσει την συμπαράσταση του, ξεχνώντας την δολοφονία του 15χρονου μαθητή. Σήμερα κατηγορεί την ΚΟΕ ως υποκινητή επεισοδίων και επιτίθεται φραστικά στα μέλη της όταν όλος ο λαός της Καβάλας κατηγορεί την αστυνομία. Για την ΚΟΕ, η μετατόπιση της δημόσιας συζήτησης στα σπασίματα και τις φωτιές και η προσπάθεια εύρεσης υποκινητών είναι στην ουσία συγκάλυψη της δολοφονίας και της εγκληματικής πολιτικής της κυβέρνησης. Αποτελεί επίσης προσπάθεια τρομοκράτησης του κόσμου που θέλει να αντιδράσει. Η μαζική συμμετοχή του κόσμου στις διαδηλώσεις δείχνει ότι η προσπάθεια αυτή πέφτει στο κενό. Η ΚΟΕ δεν θεωρεί στόχο της κανένα δημόσιο κτίριο ή ιδιωτικό κατάστημα. Εχθρός της είναι αυτό το πολιτικό σύστήμα που εγκληματεί καθημερινά στην νεολαία και στους εργαζόμενους, όπως και οι εκπρόσωποι του σε κεντρικό ή τοπικό επίπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: