Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2009

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

Εδώ και από πολλά χρόνια, όλες οι κυβερνήσεις, μεθοδικά και σχεδιασμένα προχωρούν στην ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περιουσίας ξεπουλώντας τα καλύτερα φιλέτα επιχειρήσεων και οικοπέδων. Με αυξανόμενο ζήλο εμπορευματοποιούν υπηρεσίες και τομείς που προσφέρει το δημόσιο, όπως στην παιδεία, στην υγεία, στις συγκοινωνίες κλπ.
 Βασικός τομέας όπου προχωράνε γρήγορα οι «μεταρρυθμίσεις» της κυβέρνησης, είναι στο θέμα της κοινωνικής ασφάλισης. Είναι γνωστό το αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει τα ταμεία μας. Χιλιάδες συνάδελφοι συνταξιούχοι βρίσκονται στην αναμονή για να πάρουν το εφάπαξ, αφού τα μόνα χρήματα που διαθέτει το ΤΠΔΥ είναι οι μηνιαίες κρατήσεις των ασφαλισμένων. Ο ΟΠΑΔ δεν έχει χρήματα να πληρώσει γιατρούς, διαγνωστικά κέντρα και φαρμακοποιούς, με αποτέλεσμα, ήδη, σε αρκετούς νομούς της χώρας οι ασφαλισμένοι να πληρώνουν από την τσέπη τους για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Ταυτόχρονα τα νοσοκομεία οδηγούνται γρήγορα και μεθοδικά σε διάλυση με τις ελλείψεις σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό να πολλαπλασιάζονται, ενώ οι ασθενείς βάζουν από την τσέπη τους τα φάρμακα και το παραφαρμακευτικό υλικό. Είναι τυχαίο ότι ο υπουργός υγείας θεωρείται πετυχημένος υπουργός; Και μέσα σ’ όλα αυτά, στα «ψιλά» πέρασε τον προηγούμενο μήνα η παραπομπή στις Βρυξέλλες, στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, της υπόθεσης των ορίων ηλικίας ανδρών – γυναικών στο Δημόσιο που ανατρέπει το χαρακτήρα της ασφάλισης από κοινωνική σε επαγγελματική. Έτσι αυξάνονται τα όρια των γυναικών από 5 ως 15 χρόνια.
Η κατάσταση χειροτερεύει με τον πολλαπλασιασμό των εργαζομένων με συμβάσεις STAGE, που έχει σαν αποτέλεσμα να στερούνται τα ταμεία μας σημαντικά έσοδα και οι ίδιοι οι συμβασιούχοι να μην έχουν ασφάλιση. Αν συνυπολογίζουμε και τον τομέα της καθαριότητας που δίνεται σε εργολάβους και όπου δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι δουλεύουν με μεσαιωνικές σχέσεις εργασίας, γεγονός που αναδείχτηκε από τη δολοφονική επίθεση με βιτριόλι στην Κωνσταντίνα Κούνεβα, γίνεται φανερό ότι τα ταμεία μας κινδυνεύουν με λουκέτο.
Η οικονομική κρίση είναι εδώ και μας αφορά. Τα σενάρια για επιτήρηση, για επιβολή νέων μέτρων, για περικοπή μισθών και συντάξεων, για περιστολή των δαπανών, για χρεοκοπία του κράτους, για τους νέους φόρους (ΕΤΑΚ, αυξήσεις σε τσιγάρα, ποτά κλπ) δεν είναι φανταστικά. Δημιουργούν το κατάλληλο κλίμα, ώστε να αποδεχτούμε τα χειρότερα. Είναι σενάρια που αποβλέπουν στο να πληρώσουν οι εργαζόμενοι την κρίση τους.
Στη βάση αυτή η απεργία των δημοσίων υπαλλήλων στις 25 Φλεβάρη δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί σαν «άλλη μια απεργία», μια ακόμα τουφεκιά στον αέρα. Χρειάζεται προετοιμασία για την επιτυχία της και σχέδιο για μετά τις 25/02. Οι ηγεσίες της ΑΔΕΔΥ και των κλαδικών ομοσπονδιών έχουν δείξει ότι δε θέλουν να οργανώσουν αποφασιστικούς αγώνες. Οι απεργίες για την τιμή των όπλων δεν πετυχαίνουν τίποτα, δεν πείθουν κανένα και αφορούν το πολιτικό παιχνίδι ανάμεσα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Σε κάθε περίπτωση επαναπαύονται και δεν δημιουργούν τις προϋποθέσεις για να οργανωθούν οι εργαζόμενοι και να μην πληρώσουν την κρίση. Χρειάζεται οι εργαζόμενοι να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας. Να δημιουργήσουμε πλατιές επιτροπές από τα κάτω, να ενωθούμε και να οργανωθούμε. Η μαζική συμμετοχή στην απεργία και η εξίσου μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο, θα είναι ένα σημαντικό μήνυμα τόσο προς την κυβέρνηση της ΝΔ όσο και προς τις υποταγμένες ηγεσίες των συνδικάτων. 
Συνάδελφοι
 Σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας τα βιβλιάρια μας είναι «ανενεργά»! Δεν έχουμε ασφάλιση! Να μην περιμένουμε;
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25/2  
Πλ. Καπνεργάτη , 11πμ
ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ:

Μόνη λύση η κρατική επιχορήγηση των ταμείων μας. Αυτοί που τα έκλεψαν, είναι οι ίδιοι που βρίσκουν 28 δις για τις τράπεζες. 
• Όχι στην επαγγελματική ασφάλιση. Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση για όλους.

 
ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Τηλ 6937425768


Δεν υπάρχουν σχόλια: