Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2009

1 χρόνο μετά...6.12.09...Αστυνομικός χτυπάει διαδηλώτρια με μηχανή,με εσωτερική αιμορραγία νοσηλεύεται η Ελένη Κουτσουμπού στέλεχος του ΕΕΚ.







Τραυματισμοί και εκατοντάδες προσαγωγές στην Αθήνα

Με τη συμμετοχή περίπου 10.000 ατόμων πραγματοποιήθηκε η πορεία στο κέντρο της Αθήνας, στη μνήμη του Αλέξανδρου. Διαδηλωτές, δημοσιογράφοι και ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών τραυματίστηκαν σε επεισόδια. Ακολούθησαν συμπλοκές σε Προπύλαια και Νομική. Εκτεταμένη η χρήση δακρυγόνων από την αστυνομία. Συνολικά 177 οι προσαγωγές. Παρακολουθείστε στιγμιότυπα από την πορεία που κατέγραψε η κάμερα του tvxs. Δείτε το βίντεο: Αστυνομικός πάνω σε μηχανή παρασύρει διαδηλώτρια. 

22:00 Με εσωτερική αιμορραγία νοσηλεύεται η Ελένη Κουτσουμπού στέλεχος του Επαναστατικού Εργατικού Κόμματος. Ήπια εγκεφαλική διάσειση και ήπιο εγκεφαλικό επεισόδιο υπέστη ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών.

21:33 Στις 177 οι προσαγωγές. Ένταση στη ΓΑΔΑ.

19:48: Μέχρι στιγμής έχουν γίνει συνολικά 146 προσαγωγές από τις οποίες πολλές, σύμφωνα με την αστυνομία, πρόκειται να εξελιχθούν σε συλλήψεις. Αυτή την ώρα παραμένουν άτομα στην Πρυτανεία, στη Νομική και στο Πολυτεχνείο χωρίς όμως να υπάρχουν επεισόδια.

Κλειστή η Ακαδημίας, η Ιπποκράτους και η Πατησίων καθώς και η Πανεπιστημίου η οποία όμως σύμφωνα με την αστυνομία θα δοθεί σε λίγο στην κυκλοφορία όπως και οι κάθετοι αυτής.

Συνολικά κατά την διάρκεια των επεισοδίων, σύμφωνα με την αστυνομία, τραυματίστηκαν 4 πολίτες και 16 αστυνομικοί. Πιο σοβαρά είναι ο πρύτανης του Πανεπιστημίου κ. Χρήστος Κίττας ενώ τραυματίστηκε η κ. Ελένη Κουτσουμπού στέλεχος του Επαναστατικού Εργατικού Κόμματος. Οι 16 αστυνομικοί είναι 10 των ΜΑΤ, 5 της ομάδας ΔΕΛΤΑ, και μία αστυνόμος. Σοβαρότερα είναι δύο άνδρες της ομάδας ΔΕΛΤΑ.

19:35: Έχει αποχωρήσει η πλειοψηφία των διαδηλωτών από την πρυτανεία.

19:00: Παραβίαση ασύλου στη Νομική. Διμοιρίες των ΜΑΤ κυνήγησαν άτομα που βρίσκονταν στον πεζόδρομο έξω από τη σχολή. Μπήκανε μάλιστα για λίγη ώρα και για λίγα μέτρα στον προαύλιο χώρο. Έγινε τουλάχιστον μία προσαγωγή.

18:44:Στην Εντατική ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών.

18:40 Συνολικά 134 οι προσαγωγές.

18:20: Τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ι.Σακελάκος, με αφορμή την κατάληψη της πρυτανείας και και τον τραυματισμό του Πρύτανη. Ο Εισαγγελέας ανέθεσε την έρευνα στην Ασφάλεια και έδωσε εντολή να εντοπιστούν οι υπαίτιοι για τον τραυματισμό του Πρύτανη. Δικαστικές και Αστυνομικές Αρχές είναι σε συνεννόηση ώστε αν χρειαστεί να κρίνουν αν πληρούνται οι διατάξεις του νόμου για άρση του πανεπιστημιακού ασύλου.


18:13: «Έφοδο στο Στέκι Μεταναστών, στην οδό Τσαμαδού, έκανε πριν λίγο διμοιρία των ΜΑΤ, όπου και ψέκασε με φυσούνα τον χώρο, ενώ βρίσκονταν μέσα σε αυτόν 50 περίπου άτομα. Επικράτησε πανικός αλλά ο κόσμος ευτυχώς κατάφερε να εκκενώσει το χώρο χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί. Την ίδια στιγμή κόσμος διαμαρτύρονταν για τις αναίτιες συλλήψεις 4 νέων στη συμβολή των οδών Νικολάου και Κουντουριώτου. Άνδρες της ομάδας Ζήτα έριξαν χειροβομβίδες κρότου – λάμψης εναντίον του κόσμου, ενώ χρησιμοποίησαν γκλομπ για να τους απωθήσουν. Ένας μάλιστα πάτησε με τη μηχανή του έναν από τους διαδηλωτές χωρίς να τραυματιστεί σοβαρά. Το Στέκι είναι αυτή τη στιγμή περικυκλωμένο από αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες πραγματοποιούν ελέγχους. Εκατό άτομα βρίσκονται αυτή τη στιγμή μέσα στο Στέκι με την ατμόσφαιρα να παραμένει αποπνιχτική» λέει στο tvxs.gr ο Γιάννης Αλμπάνης – μέλος του Δικτύου Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών.

18:12: Αναίτια επίθεση εναντίον μαθητών και των γονέων τους καταγγέλλει το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο και Λύκειο Γέρακα. Το μεσημέρι κι ενώ το μπλοκ τους διαδήλωνε ειρηνικά μαζί με άλλα σχολεία, στο ύψος των Χαυτείων, άνδρες της ομάδας Δέλτα κινήθηκαν με τις μηχανές τους προς τα παιδιά κι επιχείρησαν να κάνουν συλλήψεις. Από τον πανικό που προκλήθηκε μια 14χρονη μαθήτρια τραυματίστηκε ελαφρά.

18:10: Μερικές ακόμα φωτογραφίες από το indy1208.wordpress.com/



 
 
 
 
 
 

17:50: Δακρυγόνα στο Στέκι Μεταναστών στην οδό Τσαμαδού στα Εξάρχεια. Σε λίγο το ρεπορτάζ.

17:40: Δύο απόπειρες εφόδου στο κτίριο της Νομικής έκαναν οι αστυνομικές δυνάμεις. Συνεχίζονται τα επεισόδια μεταξύ αστυνομικών και των διαδηλωτών που βρίσκονται μέσα στο κτίριο. Νέα εκτεταμένη ρίψη χημικών από την αστυνομία. Οι διαδηλωτές έχουν οπισθοχωρήσει μέσα στο κτίριο της Νομικής. Αυτή τη στιγμή επικρατεί ηρεμία. Διμοιρίες των ΜΑΤ έχουν παραταχθεί γύρω από τη Νομική και την πρυτανεία. Στο μεταξύ, νωρίτερα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έκαναν επιχείρηση στην Πανεπιστημίου και ο κόσμος διαλύθηκε. Παραμένουν μόνο κάποια άτομα στην πρυτανεία, οι δημοσιογράφοι και οι αστυνομικοί. Αποκλεισμένες οι περιοχές γύρω από το Πανεπιστήμιο.

Οι αστυνομικές δυνάμεις προχωρούν σε προσαγωγές διαδηλωτών που κρατούν φωτογραφικές μηχανές.

17:10: Φωτογραφικά στιγμιότυπα από το prezatv.blogspot.com



 


17:00: Εφτά με οχτώ προσαγωγές αυτή τη στιγμή Ασκληπιού και Ακαδημίας.

16:55: Ένταση στη Νομική. Μεγάλος αριθμός διαδηλωτών μέσα στο κτίριο, πολύ έντονη η αστυνομική παρουσία έξω. Επεισόδια Ρήγα Φεραίου και Ασκληπιού. Κόσμος συγκεντρώνεται Αραχώβης και Μπενάκη.

16:15: Πολύ ισχυρές οι αστυνομικές δυνάμεις στα Προπύλαια. Κρότου λάμψης, μολότοφ και πετροπόλεμος αυτή τη στιμγή.

16:05: Διαλύεται η πορεία στην Ομόνοια. Συμπλοκές τώρα στα Προπύλαια. Τέσσερις συνολικά οι τραυματισμοί αστυνομικών και δύο διαδηλωτών. Το μετρό στο Πανεπιστήμιο παραμένει κλειστό.

15:55: Εξήντα οι προσαγωγές. Στο νοσοκομείο μεταφέρεται τραυματισμένη δημοσιογράφος της Αυγής. Στο νοσοκομείο και δύο ηλικιωμένοι διαδηλωτές.

15.30: Μία προσαγωγή στην Ομήρου. Εννέα συλλήψεις στο Σύνταγμα. Πενηντάχρονη τραυματισμένη από γκλοπ. Ομάδες Ζήτα και ΜΑΤ βγήκαν από την Καραγιώργη Σερβίας και την Ερμού και επιτέθηκαν σε δημοσιογράφους και διαδηλωτές. Ανάμεσα στους τραυματίες και η Αγγελική Κουτσουμπού μέλος του ΕΕΚ.

Το μετρό στο Πανεπιστήμιο είναι κλειστό και αναγκαστικά οι διαδηλωτές κινούνται προς την Ομόνοια, για να αποχωρήσουν. Ταυτόχρονα, ομάδα διαδηλωτών κινείται προς την Νομική.

15.20: Τραυματίστηκε διαδηλωτής στο Σύνταγμα, όταν παρασύρθηκε από μηχανή της ομάδας Δέλτα. Αιμόφηρτη γυναίκα στη πλατεία Συντάγματος. Τραυματίες, ανάμεσά τους δημοσιογράφοι και ηλικιωμένοι.

15.10: Οι αστυνομικές δυνάμεις κάνουν εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων στη πλατεία Κοραή, μετά από μικροσυμπλοκές. Αποπνικτική η ατμόσφαιρα. Τα δακρυγόνα πέφτουν μέσα στα μπλογκ. Αστυνομικοί εθεάθησαν να επιστρέφουν πέτρες προς την πορεία, που είχε πετάξει μερίδα διαδηλωτών. Επεισόδια και στη πλατεία Συντάγματος. Εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων. Σαράντα οχτώ μέχρι τώρα οι προσαγωγές.

15.00: Επίθεση στο κατάστημα «Φοκάς». Η κεφαλή της πορείας φτάνει στο Σύνταγμα. Πρώτο μπλοκ είναι αυτό του Πολυτεχνείου. Κρότου λάμψης. Φωτιά στο κατάστημα Bershka στην οδό Σταδίου. Στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο διακομίστηκε με τραύματα στο κεφάλι ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών.

14.50: Τραυματίστηκε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Χρήστος Κίττας, κατά τη διάρκεια της εισβολής μερίδας διαδηλωτών στην Πρυτανεία. Σε προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία, προσπαθώντας να αποκλείσει την περιοχή γύρω από τα Προπύλαια.

14.40: Συμπλοκές μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας στη συμβολή τον οδών Χ. Τρικούπη και Πανεπιστήμιου. Άγνωστοι που προσαρτήθηκαν στο μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ άρχισαν να πετάνε πέτρες στους αστυνομικούς, οι οποίοι απάντησαν με εκτεταμένη ρίψη δακρυγόνων και κρότου λάμψης. Στη συνέχεια έκαναν έφοδο προς το μπλοκ και έσπασαν τη ροή της πορείας.

14.30: Ξεκίνησε η πορεία, με συμμετοχή πολλών χιλιάδων κόσμου.

14.20: Η πρυτανεία τελεί υπό κατάληψη. Οι καταληψίες έχουν σηκώσει μαύρη σημαία.

14.10: Ένταση αυτή την ώρα στην οδό Ρήγα Φεραίου. Αστυνομικές δυνάμεις και διαδηλωτές ανταλλάσσουν δακρυγόνα και πέτρες. Οδόφραγμα στήνεται στο κέντρο της οδού.

13.50: 5.000 υπολογίζονται αυτή τη στιγμή οι συγκεντρωμένοι στα Προπύλαια ενώ κόσμος συνεχίζει να προσέρχεται. Η αστυνομία πραγματοποιεί ελέγχους στο κόσμο που κατευθύνεται προς τα Προπύλαια

Μικροσυμπλοκές μπροστά από το Πανεπιστήμιο, με δακρυγόνα από τις αστυνομικές δυνάμεις και αντικείμενα από μερίδα διαδηλωτών.

Αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποιούν ελέγχους έξω από το μετρό «Πανεπιστήμιο». Πραγματοποιούνται προσαγωγές.
 

πηγή: tvxs.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: