Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

Κάλεσμα για πορεία την πέμπτη 17/12, ώρα 12:00 στην πλ.Καπνεργάτη



Πριν 35 χρόνια το ονόμαζαν χούντα, τώρα το ΠΑΣΟΚ και ο Χρυσοχοΐδης «δημοκρατία», ο οποίος δήλωσε: αν χρειαστεί θα σας συλλάβω όλους.
Εννοώντας ότι θα συνεχίσει και θα αυξήσει τις αναίτιες συλλήψεις που ξεκίνησαν στις πορείες τις 17 Νοέμβρίου (300 άτομα, στην πλειοψηφία μαθητές), και συνεχίστηκαν με τους εκατοντάδες μαθητές και φοιτητές που συμμετείχαν Πανελλαδικά στις πορείες τις 6 και 7 Δεκέμβρη για την μνήμη του Αλέξη, αλλά και με τα «μεμονωμένα» περιστατικά με το χτύπημα διαδηλώτριας από ζητά στην Αθήνα, με το φόρτωμα τσάντας με μολότοφ σε φοιτητή που είχε κατεβεί με τις πυτζάμες να πετάξει τα σκουπίδια του στην Θεσσαλονίκη αλλά και με το τράβηγμα όπλου από αστυνομικό σε πορεία.
Επίσης δήλωσε ότι: ¨επιτέλους 35 χρόνια μετά κανονίστηκε το άσυλο¨. 35 χρόνια πριν, το άσυλο το είχε «κανονίσει» η χούντα, διατάζοντας την εισβολή των τάνκς στο Πολυτεχνείο. Ο σημερινός υπουργός «κανόνισε» το άσυλο στέλνοντας τα ΜΑΤ:
μέσα και γύρω από την ΑΣΟΕΕ την Πέμπτη 3/12 για να κυνηγήσουν τους φοιτητές,
μέσα στο ΑΠΘ την Κυριακή 6/12 για τη σύλληψη ταραξιών που …δεν έκαναν ταραχές.


Η κυβέρνηση θέλει να κρύψει τα μέτρα που παίρνει με την οικονομία να βρίσκεται σε κατάσταση «εκτάκτου ανάγκης» και με δηλώσεις της κυβέρνησης του στυλ ευτυχώς δεν πτωχεύσαμε….«Φυσικά» το μαλλί θέλουν να το πληρώσουν οι εργαζόμενοι, οι φοιτητές και οι μαθητές, με το κόψιμο του δώρου Χριστουγέννων, με το πάγωμα μισθών μέχρι να περάσει η οικονομική κρίση, με την αύξηση των τιμών, με το πετσόκομμα της ασφάλισης και των συντάξεων αλλά και με τις το πετσόκομμα του προϋπολογισμού για την παιδεία που είδη είναι σακατεμένος με ελλείψεις σε καθηγητές, βιβλία αλλά και υποδομές.

«ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΜΕΡΕΣ»


Η κυβέρνηση κρύβει τον φόβο της για την αντίδραση μας μπροστά σε όλα αυτά, της δείξαμε πως θα είμαστε εδώ και θα διεκδικούμε τις ζωές που μας κλέβουν κάθε μέρα, τόσο τον περσινό Δεκέμβρη όσο και πριν λίγες μέρες που διαδηλώσαμε ειρηνικά αλλά και μαζικά κατά εκατοντάδες χιλιάδες σε όλες τις πόλεις.






 

Δεν υπάρχουν σχόλια: