Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ν. ΚΑΒΑΛΑΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η εκπαιδευτική κοινότητα (γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί) με έκπληξη πληροφορήθηκε ότι η δαπάνη για τη μεταφορά των μαθητών από και προς τα σχολεία θα βαρύνει τους ίδιους, καθώς το κράτος αδυνατεί να εξοφλήσει τις υποχρεώσεις του προς το ΚΤΕΛ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ Εκπαιδευτικών Ν. Καβάλας θεωρεί απαράδεκτη αυτή την τακτική που φορτώνει στις πλάτες των ήδη δοκιμαζόμενων γονιών ακόμη ένα έξοδο, δυσβάστακτο για πολλές οικογένειες, που ήδη πλήττονται από την ανεργία, τη φορολεηλασία, τις μισθολογικές μειώσεις, τα συνεχή χαράτσια.
Οι εκπαιδευτικοί του ΣΥΡΙΖΑ διαισθανόμενοι την οικτρή οικονομική κατάσταση πολλών οικογενειών μαθητών τους καλούμε με αποφάσεις των Συλλόγων Γονέων και των 15μελών της μαθητικής κοινότητας να αρνηθούν να πληρώσουν ένα ακόμη χαράτσι στα εισιτήρια των λεωφορείων. Καλούμε επίσης τα συνδικαλιστικά όργανα των εκπαιδευτικών να καλέσουν άμεσα τους γονείς και τους μαθητές για τον καλύτερο συντονισμό.
Η μαζική άρνηση πληρωμής, θα αποτελέσει μοχλό πίεσης προς τους αρμόδιους φορείς, απέναντι στις πολιτικές της τρόικας και της ξενόδουλης ελληνικής κυβέρνησης, που βυθίζουν τη χώρα στην ύφεση και το λαό μας στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Θα αποτελέσει ταυτόχρονα την πρώτη πράξη οργάνωσης και αντίστασης της εκπαιδευτικής κοινότητας μπροστά σε ένα χειμώνα ανθρωπιστικής κρίσης με σχολεία χωρίς θέρμανση, ελλείψεις εκπαιδευτικών και υποσιτιζόμενους μαθητές.
Η παιδεία είναι κοινωνικό αγαθό και πρέπει να παρέχεται δωρεάν, σύμφωνα με το Σύνταγμα της Ελλάδας, σε όλα τα παιδιά που κατοικούν στην ελληνική επικράτεια.
ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΧΑΡΑΤΣΙ
ΤΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια: