Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ Τ.Ε. ΚΑΒΑΛΑΣ για τα ορυχεία Χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής


Πρωτοφανείς συνθήκες τρομοκράτησης των κατοίκων επικρατούν στην Χαλκιδική τις τελευταίες τρεις μέρες. Το Συντονιστικό φορέων ενάντια στην εξόρυξη χρυσού, με ανακοίνωσή του τονίζει ότι:  «Μετά την πρόσφατη επίσκεψη του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως στην Αστυνομική Δ/νση Χαλκιδικής, οι πρακτικές της αστυνομίας έχουν ξεπεράσει κάθε έννοια νομιμότητας, συνταγματικότητας και ηθικής: συνεχείς αστυνομικές περιπολίες, παρακολούθηση πολιτών και κατατρομοκράτησή τους - μεταξύ τους παιδιά και γέροντες - έντονη παρουσία κουκουλοφόρων αστυνομικών καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας σε δρόμους και πλατείες, τυφλές προσαγωγές
και παράνομη λήψη γενετικού υλικού (DNA)».
Η πρακτική αυτή δεν έχει στόχο την εύρεση των δραστών των γνωστών επεισοδίων στις Σκουριές, αλλά την τρομοκράτηση των πολιτών που είναι αντίθετοι στα σχέδια της καναδικής Eldorado Gold και την ποινικοποίηση κάθε διαμαρτυρίας, κάθε αντίστασης στο τεράστιο περιβαλλοντικό και οικονομικό σκάνδαλο, που εκτυλίσσεται αυτή τη στιγμή στην Β. Χαλκιδική, μακριά από τα φώτα της κατευθυνόμενης ενημέρωσης.
Την ώρα που η Eldorado Gold και η ΑΚΤΩΡ έχουν ξεκινήσει την αποψίλωση του αρχέγονου δάσους των Σκουριών και την μετατροπή σε λίμνες αποβλήτων των τριών μεγάλων ρεμάτων, που υδροδοτούν τμήματα της κεντρικής και ανατολικής Χαλκιδικής, την ίδια ώρα, σε πολιτικό επίπεδο, δοκιμάζεται στην Χαλκιδική ένα πρωτοφανές, οργουελικής έμπνευσης, μοντέλο ολοκληρωτισμού. Πρέπει να το συνθλίψουμε εν τη γενέσει του. Ο αγώνας των κατοίκων της Χαλκιδικής είναι αγώνας για την ζωή, την ελευθερία, την αξιοπρέπεια. Για το δικαίωμα να αποφασίζουν οι ίδιοι για τον τόπο τους. Πρέπει να τον δώσουμε όλοι μαζί, απ’ άκρη σ’ άκρη στην Ελλάδα, και πρέπει να είναι νικηφόρος.
Ο ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας καλεί όλους τους πολίτες να συμμετέχουν  στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας και συμπαράστασης στους αγωνιζόμενους κατοίκους της Χαλκιδικής, που διοργανώνουν οι Επιτροπές Αγώνα Χαλκιδικής και Στρυμονικού Κόλπου, την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013, στις 11.00 το πρωί, στην Μ. Παναγία Χαλκιδικής. Θα υπάρξει δυνατότητα μετάβασης με ιδιωτικά αυτοκίνητα, ή με λεωφορείο και καλούνται όσοι ενδιαφέρονται να βρίσκονται στις 8.30 το πρωί της Κυριακής, μπροστά από τον Δημοτικό Κήπο.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: