Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Γιάννης Ταστσόγλου, υποψήφιος ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΒΑΛΑΣ: «Νέοι ψηφίστε συνειδητά και αντιμνημονιακά»

συνέντευξη του Γιάννη Ταστσόγλου που παραχώρησε στην Αθηνά Παρασκευοπούλου



Γεννήθηκε το 1968 στο Αλτστάιτεν της Ελβετίας. Όντας έφηβος ασχολήθηκε με το στίβο έχοντας μάλιστα διακριθεί ως δρομέας ημιαντοχής. Στα Λυκειακά του χρόνια εξέδιδε την εφημερίδα “νεανική άποψη”. Ήταν ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης του ΡΑΔΙΟ ΔΕΛΤΑ. Τώρα διατηρεί στην περιοχή της Χρυσούπολης ένα βιβλιοπωλείο κέντρο τύπου ενώ παράλληλα ασχολείται με τον αθλητισμό ως μαραθωνοδρόμος. Συστρατεύθηκε, όπως λέει ο ίδιος με το ΣΥΡΙΖΑ γιατί πιστεύει οτι αυτή η μάχη είναι η κρισιμότερη μετά την μεταπολίτευση για την τύχη του ελληνικού λαού αλλά και των λαών της Ευρώπης.
- Γνωρίζουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζεται σε μια πολιτική η οποία είναι κατά του μνημονίου. Όμως πολλές φορές δεν είναι ξεκάθαρο αν είναι κατά της Ε.Ε. Είναι τελικά υπέρ ή κατά της παραμονής της Ελλάδας στην Ε.Ε.;
Είναι ξεκάθαρο. Αν παρακολουθήσετε τις τελευταίες συνεντεύξεις του Αλέξη του Τσίπρα αλλά και των μελών του κόμματος, άλλωστε το λέει και στο 4σέλιδο πρόγραμμά μας επιγραμματικά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει μια λύση μέσα από την Ευρώπη. Πρέπει να δώσουμε το μήνυμα στην Ευρώπη γιατί αυτήν την στιγμή η πολιτική της Ευρώπης είναι λάθος όχι μόνο της Ελλάδας. Και το Σοσιαλιστικό κόμμα και το Λαϊκό κόμμα που είναι το κόμμα της δεξιάς ακολουθούν την ίδια λανθασμένη πολιτική την εξαθλίωση δηλαδή του λαού και αυτό δε γίνεται. Ο ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν ζητάει πρώτα από όλα ανθρώπινη πολιτική. Και αυτό θα γίνει καταγγέλλοντας το μνημόνιο. Είμαστε κατά του μνημονίου αλλά όχι κατά της Ευρώπης. Υπέρ του ευρώ.
- Υπέρ του ευρώ δηλαδή θεωρείτε ότι η Ελλάδα αξίζει μία θέση στην Ε.Ε;
Στην παρούσα φάση δεν δύναται και να φύγει ακόμα κι αν εμείς ακολουθήσουμε αυτήν την πολιτική δεν υπάρχει μηχανισμός εξόδου καμιάς χώρας από την Ευρώπη. Αυτά που ακούγονται τελευταία είναι τρομοκρατικές τάσεις από τα κυβερνώντα κόμματα που απλά βλέπουν ότι δημοσκοπικά δεν τους βγαίνει και λένε αυτά, τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα
- Αν τελικά φύγουμε από το μνημόνιο, πράγμα που σηματοδοτεί και την έξοδό μας από την ΟΝΕ. Ποια είναι η λύση που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ; Για την αποπληρωμή του χρέους;
Δεν σηματοδοτεί την έξοδό μας από την ΟΝΕ. Αν φύγουμε από το μνημόνιο παραμένουμε στην Ευρώπη και στην ΟΝΕ, γιατί εμείς είμαστε όπως σας είπα υπέρ του Ευρώ. Εμείς θα ζητήσουμε καταρχήν να γίνει λογιστικός έλεγχος του χρέους, θα ζητήσουμε ένα moratorium τριών χρόνων για να ανακουφιστεί ο λαός μας, να επιστρέψουμε τους μισθούς και τις συντάξεις εκεί που πρέπει. Να λειτουργήσουν τα νοσοκομεία και τα σχολεία και αφού γίνουν όλα αυτά και γίνει επανεκκίνηση της πραγματικής οικονομίας τότε θα αρχίσουμε κι εμείς να πληρώνουμε όπως μπορούμε κι όχι αποπνικτικά όπως προσπαθούν αυτοί να μας επιβάλλουν.
- Σε αυτήν την περίπτωση η μη εκπλήρωση των δανειακών υποχρεώσεων δε θα σημαίνει και τον αποκλεισμό από τυχόν μελλοντικές προσπάθειες για δανεισμό από τις παγκόσμιες αγορές;
Επι της παρούσας φάσης δεν μπορεί να συμβεί αυτό γιατί όπως σας είπα δεν υπάρχουν μηχανισμοί εξόδου καμίας χώρας μέλους από την Ε.Ε. εμείς δε ζητάμε να μην πληρώσουμε, ζητάμε να πληρώσουμε ένα μέρος του χρέους το οποίο πραγματικά το χρωστάμε και το όχι το τοκογλυφικό που μας βάζουν οι Τροϊκανοί και γενικά «οι φίλοι» μας οι Ευρωπαίοι.
- ο ΣΥΡΙΖΑ πώς μπορεί να το ρυθμίσει αυτό;
Ο ΣΥΡΙΖΑ φυσικά μόνος του δεν μπορεί γιατί τουλάχιστον όπως φαίνεται το αποτέλεσμα των εκλογών δεν το ξέρει κανείς. Θα είμαστε από ότι φαίνεται ενισχυμένοι αλλά όχι στο σημείο να κυβερνήσουμε μόνοι μας. Θα πρέπει οι αντιμνημονιακές δυνάμεις να ξεπεράσουν και τα δύο αυτά κόμματα και το ΛΑΟΣ για να μπορέσουμε να κάνουμε ένα συνασπισμό κομμάτων που με πρωτοπόρα την Αριστερά θα δώσει λύσεις ρεαλιστικές.
- Αν δώσουμε ένα πολιτικό χαρακτήρα τοπικά, τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό; Με άλλα λόγια ποιες θα είναι οι τρεις πρώτες ενέργειες που θα αφορούν στο Δ. Νέστου, αν εκλεγείτε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ;
Η αλήθεια είναι ότι εγώ δεν είμαι η υποψηφιότητα του ΣΥΡΙΖΑ που εκπροσωπεί 100%, αν και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι συνασπισμός ριζοσπαστικής αριστεράς, αλλά η δική μου υποψηφιότητα στηρίχθηκε από το ΣΥΡΙΖΑ και από άλλες Αριστερές και όχι μόνο οργανώσεις και σαν μία υποψηφιότητα ανένταχτη αν θέλετε από το κίνημα των Πλατειών, και ένας πολίτης μέσα από τους πολίτες. Εγώ θα προσπαθήσω στο μέτρο των δυνατοτήτων μου να δώσω λύσεις μέσα από την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ στα τοπικά μας προβλήματα που έχουν κάνουν και με τα προβλήματα όλης της Ελλάδας. Η Χρυσούπολη και γενικά η επαρχία Νέστου είναι αγροτική περιοχή, έχει δυνατότητες ανάπτυξης, όχι μόνο αγροτικής ανάπτυξης αλλά και οικοτουριστικής και νομίζω ότι αν γίνουν συντονισμένες προσπάθειες κι αν λειτουργήσουν οι θεσμοί θα έχουμε το ποθητό αποτέλεσμα.
- Λόγω του ότι σας γνωρίζουμε καλά ως άνθρωπο, καθώς ζούμε σε μια μικρή κοινωνία, αυτό μας δίνει το δικαίωμα να σας ξέρουμε και από κοντά. Γνωρίζουμε, λοιπόν, ότι προερχόσασταν από διαφορετικές πολιτικές καταβολές. Ρωτάμε πώς και αυτή η στροφή προς το ΣΥΡΙΖΑ;

Δυστυχώς ή ευτυχώς στα μικρά μέρη κρίνουν τον πολίτη ανάλογα με το από πού κρατάει η σκούφια του. Εμένα ο πατέρας μου ήταν ανέκαθεν Ν. Δημοκρατία και πριν ήταν στην ΕΡΕ αλλά ήταν πάντα κεντροδεξιό και κατά της δικτατορίας και των απολυταρχικών καθεστώτων. Το ότι έφυγα από τη Ν.Δημοκρατία και κατέβηκα με το ΣΥΡΙΖΑ –καταρχήν στις προηγούμενες εκλογές δεν είχα ψηφίσει Ν.Δημοκρατία- από εκεί και πέρα η ταμπέλα έχει ήδη μπει και ένας λόγος που πήγα με το ΣΥΡΙΖΑ είναι και αυτός. Να ταράξω τα λιμνάζοντα νερά στη Χρυσούπολη, καθώς γενικά η επαρχία είναι λίγο βραδύκαυστη και πιστεύω ότι μόνο με ανοιχτά μυαλά θα προχωρήσουμε. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα από τα πιο προοδευτικά κόμματα και έχει συνιστώσες αριστερών δυνάμεων και κάνει και ανοίγματα όχι μόνο στην Αριστερά. Βέβαια μπορεί να μην το λέει, αλλά αυτό αποδεικνύεται και από τη στήριξή μου από τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ στη δική μου υποψηφιότητα.
- Ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελείται από διαφορετικές κομματικές συνιστώσες, με κύρια το Συνασπισμό. Αυτό δε δημιουργεί προβλήματα στη άσκηση ομοιόμορφης και ενιαίας πολιτικής έκφρασης;
Ναι, οπωσδήποτε δημιουργεί αλλά φτάσαμε σε ένα σημείο που το καλό όλων θα πρέπει να αποτελεί το γνώμονα για την πολιτική που θα ακολουθήσεις. Γι αυτό λοιπόν μπορεί να δούμε συνδυασμούς κομμάτων που μπορεί να προέρχονται από διαφορετικούς χώρους αλλά σημασία δεν έχει που διαφωνούμε σημασία έχει που συμφωνούμε. Επιτέλους μια που μιλάμε και κάποιοι ισχυρίζονται ότι το ΠΑΣΟΚ έφερε δήθεν τον πολιτικό πολιτισμό στην Ελλάδα να το αποδείξουμε στην πράξη λοιπόν. Πιστεύω ότι είναι ώριμος και ο λαός αλλά και τα πολιτικά κόμματα θα πάρουν το μήνυμα από το λαό και θα κάνουν ένα συνασπισμό κομμάτων που μπορεί να μην είναι από τους ίδιους ιδεολογικά χώρους αλλά θα προχωρήσουν σε ένα κοινό στόχο. Στην πραγματική οικονομική ανάπτυξη, στην ευημερία, στη δημοκρατία, στην εθνική ανεξαρτησία. Μπορεί να γίνει αυτό.
- Πως πήρατε την απόφαση να κατεβείτε υποψήφιος;
Η αλήθεια είναι ότι αν με ρωτούσες πριν ένα μήνα θα σου έλεγα ότι δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Αν ήθελα να ασχοληθώ με την πολιτική όπως ασχολούνται κάποιοι θα είχα κατέβει στις δημοτικές. Εμένα ο χρόνος μου είναι περιορισμένος λόγω της επαγγελματικής μου δραστηριότητας και λόγω του ότι είμαι μαραθωνοδρόμος και ο μαραθώνιος χρειάζεται αρκετές ώρες προπόνησης, τις οποίες βέβαια δεν τις διαθέτω εγώ, η κίνησή μου είναι περισσότερο συμβολική αλλά στο μέτρο των δυνατοτήτων μου θα κάνω τα αδύνατα δυνατά κυρίως σαν μπροστάρης για να ακολουθήσει κι ο υπόλοιπος κόσμος σε αυτήν την κίνηση που από ότι βλέπω από τον κόσμο το έχει δει θετικά.
- Η τοποθέτησή σας για τη Νεολαία;

Ένας λόγος που κατεβαίνω στις εκλογές είναι αυτός. Θέλω η νεολαία που δικαιολογημένα έχει αποστραφεί την πολιτική είναι ένα γεγονός που με θλίβει ιδιαίτερα, θέλω να τους δώσω το σύνθημα ότι μπορούμε τουλάχιστον οι νέοι, αν και αυτοί θέλουν να κόψουν τα φτερά των νέων, αυτό αποδεικνύεται, οι νέοι λοιπόν μπορούμε να προχωρήσουμε αν στηριχτούμε, βάζω και τον εαυτό μου στους νέους αν και έχω περάσει τα 40 εδώ και καιρό, λόγω της δραστηριότητάς μου νομίζω ότι εμπνέω τους νέους. Για να αποδειχτεί αυτό στην πράξη θέλει πολλή δουλειά. Θέλουμε οι νέοι να επιστρέψουν στην πολιτική αν θέλετε να πολιτικοποιηθούν γιατί αυτή τη στιγμή λόγω της αποστροφής τους δεν ξέρουν και πολλά πράγματα οι νέοι. Στρέφονται σε λύσεις αποχής ή όπως είναι η Χρυσή αυγή χωρίς να ξέρουν τα σημαίνει η χρυσή αυγή.
- Θα μπορούσε ο ΣΥΡΙΖΑ να συνεργαστεί με άλλους κομματικούς φορείς για τη διακυβέρνηση της χώρας;
Οπωσδήποτε και αυτός είναι άλλωστε ο σκοπός του ΣΥΡΙΖΑ, κι ένας λόγος που εγώ ακολούθησα το ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτός γιατί ο πρόεδρός μας ο Αλέξης ο Τσίπρας είπε στην τελευταία ομιλία στην Καβάλα ότι σημασία δεν έχει αν ο ΣΥΡΙΖΑ ανεβάσει τα ποσοστά του ή εκλέξει πιο πολλούς βουλευτές, σημασία έχει οι αντιμνημονιακές δυνάμεις να ξεπεράσουν τις υπόλοιπες ούτως ώστε να συνεργαστούν μεταξύ τους. Θα μου πείτε πως θα συνεργαστούν αφού η Παπαρήγα ή ο Κουβέλης λένε όχι σε μία τέτοια συνεργασία. Εάν φτάσουμε σε αυτό το σημείο θα αλλάξουν τα πράγματα και θα δείτε ενώπιον των ευθυνών τους θα αλλάξει και η στάση τους απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ.
- Θεωρείτε ότι είναι έτοιμος ο ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσει;
Νομίζω ότι είναι έτοιμος γιατί βλέπω εκ των έσω τι δουλειά γίνεται και ότι υπάρχουν άνθρωποι επιστήμονες που ασχολούναι με την πολιτική, ασχολούνται με την λύση των προβλημάτων. Βομβαρδίζομαι καθημερινά στο email μου με ειδήσεις με δραστηριότητες τις οποίες λόγω του λίγου χρόνου μου δεν προλαβαίνω να μελετήσω, ωστόσο θα βρω κάποια στιγμή και το χρόνο. Γίνεται πολύ καλή δουλειά και μάλιστα δουλειά αληθινή. Δεν θέλουμε να κοροϊδέψουμε κανέναν. Όλα είναι προσγειωμένα, όλα είναι στα πλαίσια του ρεαλισμού και υπηρετούμε την αλήθεια. Και γι αυτό νιώθω υπερήφανος που είμαι υποψήφιος με το ΣΥΡΙΖΑ.
- Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επιδιώκει ένα ενιαίο μέτωπο της Αριστεράς;
Μα, νομίζω ότι το επιδιώκει έχει κάνει προτάσεις επανειλημμένα, ακόμη και τελευταία ο Αλέξης Τσίπρας, αν και απορρίφθηκε, από την Παπαρήγα, από τη ΔΗΜΑΡ και από τα μικρά αριστερά κόμματα, συνεχώς κάνουμε προτάσεις προς την αριστερά να κάνουμε ένα ενιαίο αριστερό μέτωπο. Προς το παρόν πάμε ο καθένας χώρια. Μετά τις εκλογές και το αποτέλεσμα το οποίο θα είναι αισιόδοξο για την αριστερά κάποιοι θα το σκεφτούνε θετικά, να συμβαδίσουν μαζί μας για μια λύση προοπτικής με πρωτοπόρα την αριστερά.

- Μιλάτε για μετά τις εκλογές. Ο κόσμος όμως είναι δύσπιστος. Πώς λοιπόν θα πιστέψει ότι πράγματι θα υπάρξει ένα ενιαίο μέτωπο αριστεράς; Γιατί όταν είναι χώρια οι δυνάμεις που προέρχονται από τον ίδιο χώρο, νομίζω ότι είναι πιο ρευστό το σκηνικό;
Σίγουρα το πολιτικό σκηνικό είναι πολύ ρευστό. Αντιμετωπίζω καθημερινά στις περιοδείες μου ποικίλες αντιδράσεις από θετικά μηνύματα μέχρι και δυσπιστία, όπως λες Αθηνά, την οποία θα επιδιώξουμε μέχρι την τελευταία μέρα των εκλογών να την εξαλείψουμε. Με τις προσπάθειές μας, με το πρόγραμμά μας που είναι όπως σας είπα ρεαλιστικό, με ενημέρωση του κόσμου πρώτα απ΄ όλα, γιατί αυτό που μας παρουσιάζουν ως μοναδική λύση δεν είναι αυτή η λύση υπάρχει κι άλλος δρόμος, ο εναλλακτικός δρόμος, ο δρόμος της αισιοδοξίας, ο δρόμος που θα με μικρά βήματα οδεύει προς την πρόοδο. Εμείς κάνουμε ό,τι μπορούμε για την ενοποίηση της αριστεράς. Δυστυχώς στην παρούσα φάση δεν ακολουθούν οι υπόλοιποι αριστεροί. Όπως σας είπα δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο, δώσαμε όλη μας την ψυχή για να γίνει αυτό. Δεν επετεύχθη. Από την πλευρά μας, ο κόσμος το βλέπει και ανεβαίνουν συνεχώς τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ γιατί βλέπουν ότι η προσπάθειά μας είναι ενωτική, ότι δεν είμαστε αλαζόνες όπως κάποιοι άλλοι κι ότι συνεχίζουμε με αυτήν την ταυτότητα.
- Να μιλήσουμε λίγο για την ανεργία. Βλέπουμε τον τελευταίο καιρό πολλοί νέοι αλλά και μεγαλύτεροι ηλικιακά να μη βρίσκουν δουλειά ή ακόμη να χάνουν τη δουλειά τους. Ποια η άποψη του ΣΥΡΙΖΑ;
Σίγουρα υπάρχει πρόγραμμα. Γι αυτό το λόγο άλλωστε είμαι και στο ΣΥΡΙΖΑ. Όλα αυτά που έθιξες είναι ο λόγος που με έκανε να ασχοληθώ με την πολιτική και στο μέτρο των δυνατοτήτων μου με την υποψηφιότητά μου και με τις υπόλοιπες υποψηφιότητες αλλά κυρίως με την πολιτική κατεύθυνση του ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξουμε λύσεις. Η νούμερο ένα είναι για μας η ανεργία και από εκεί και πέρα η οικονομική ανέχεια όλων των τάξεων γιατί δε μιλάμε μόνο για τους ανέργους που 1,5 εκ στην Ελλάδα και δυστυχώς με την μνημονιακή πολιτική θα αυξηθεί ραγδαία η ανεργία και οι επισφαλώς εργαζόμενοι. Κι εγώ ακόμα που έχω ένα μαγαζί χρόνια, που αγωνίζομαι με νύχια και με δόντια και οικογενειακά αγωνιζόμαστε δεν υπάρχει προοπτική αν συνεχίσουμε αυτήν τη λανθασμένη πολιτική, πολιτική εξαθλίωση, στην οποία πολιτική θα μείνουν λίγοι πλούσιοι και πολλοί οι φτωχοί. Δεν θα υπάρχει μεσαία τάξη, γι αυτό πρέπει να εμποδίσουμε αυτό. Και υπάρχει από το ΣΥΡΙΖΑ πρόγραμμα για να λυθεί το θέμα της ανεργίας. Θα αυξηθούν οι θέσεις εργασίας, να παραμείνουν οι μισθοί σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο ούτως ώστε να μπορέσουν να επιβιώσουν οι μισθωτοί και να είναι εντάξει απέναντι στις υποχρεώσεις τους.

- Είπατε να αυξηθούν οι θέσεις εργασίας. Με ποιον τρόπο θα γίνει αυτό;
Πάντως όχι με τον τρόπο που προτείνουν το Πασόκ και η Ν.Δημοκρατία οι οποίοι όπως βλέπετε με την μνημονιακή σύμβαση που υπογράψανε οδηγούνε τον κόσμο στην ανεργία , τη ανέχεια και την καταστροφή. Οι θέσεις εργασίας θα αυξηθούν από τη στιγμή που εμείς οι μισθωτοί θα πάρουν πίσω τους μισθούς τους οι συνταξιούχοι επίσης. Εμείς ζητάμε να επιστρέψουν οι τράπεζες το δημόσιο έλεγχο. Το χρέος δυστυχώς από ιδιωτικό γίνεται δημόσιο. Πρέπει να το προλάβουμε αυτό γιατί δεν μπορούμε να δανειζόμαστε χρήματα, να τα δίνουμε στις τράπεζες και αυτές να τοκογλυφούν. Πρέπει λοιπόν να κάνουμε δημόσιο έλεγχο των τραπεζών και από τη στιγμή που υπάρχουν κάποια χρήματα στις τράπεζες να διοχετευτούν στην αγορά ούτως ώστε να υπάρξουν και θέσεις εργασίας και από εκεί και πέρα αφού έρθει και η ανάπτυξη θα καταπολεμήσουμε την ανεργία.
- Το πότε θα τελειώσει αυτή η ύφεση κανείς δεν ξέρει. Εσείς ως κόμμα το έχετε οριοθετήσει;
Κοιτάξτε, κάποιοι ειδικοί οριοθετούν αλλά χωρίς να γνωρίζου και οι ίδιοι γιατί τα πράγματα είναι οπωσδήποτε δύσκολα και καθόλου απλά. Έχει να κάνει με τις αγορές και οι αγορές δεν είναι μάζες, δεν κινούνται όλες μαζί, υπάρχουν ποικίλες κατευθύνσεις. Ένα παράδειγμα στην Ουγγαρία πριν από χρόνια όταν έκανε την κίνηση να φύγει από το ΔΝΤ, είπαν όλοι ότι η Ουγγαρία θα πνιγεί σε λίγο χρονικό διάστημα. Κι όντως ένα μέρος των αγορών στήριξε την οικονομία της Ουγγαρίας και αγόρασε τα Ουγγρικά ομόλογα. Συνεπώς λοιπόν κανείς δεν ξέρει, ακόμη κι αυτοί που υποτίθεται ότι είναι οι ειδικοί δεν μπορούν να οριοθετήσουν πότε θα τελειώσει η ύφεση. Σημασία έχει να κάνουμε μικρά αλλά σταθερά βήματα και πιστεύω ότι μπορεί να μη τελειώσει η ύφεση αλλά να έχουμε οπωσδήποτε θετικά αποτελέσματα.
- Θα προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση καταρχήν και κατά δεύτερον θα υπάρχει κυβέρνηση συνεργασίας χωρίς να προβούμε σε νέες εκλογές;
Μακάρι να γίνει το δεύτερο που λες. Αυτοδύναμη κυβέρνηση δε θα γίνει γιατί άλλωστε αν γίνει ακόμη και τώρα σημαίνει ότι ο ελληνικός λαός δεν κατάλαβε τίποτα. Σημαίνει ότι τελικά θα κάνουν ακόμη χειρότερα πράγματα, από τη στιγμή που βλέπουν ότι δεν υπάρχει αντίδραση. Είναι κρίμα για τη νεολαία, κρίμα για τα παιδιά μας, τα εγγόνια μας και τα δισέγγονά μας να μη δράσει ο ελληνικός λαός ώριμα με την ψήφο του. Πιστεύω ότι δεν θα προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση και μακάρι να προκύψει αντιμνημονιακό μέτωπο. Πιστεύω ότι σε λίγο χρονικό διάστημα λόγω των εξελίξεων θα οδηγηθούμε πάλι σε εκλογές πράγμα που απεύχομαι και εκεί θα γίνει πραγματικά κυβέρνηση συνεργασίας.

- Σ’ ευχαριστούμε. Να σου ευχηθούμε καλή επιτυχία και καλό αγώνα.
Ευχαριστώ πάρα πολύ. Ευχαριστώ το theRevolution για το βήμα που μου δίνει για να απευθυνθώ στους συντοπίτες μου. Ειδικά στους νέους που ακούνε το ραδιόφωνο και διαβάζουν το site σας. Και θέλω να κάνω ένα πρόσταγμα προς τους νέους να κατέβουν στις εκλογές, να ψηφίσουν και να ψηφίσουν συνειδητά και αντιμνημονιακά. Σας ευχαριστώ πολύ.
theRevolution team
Αναδημοσίευση από therevolution.gr 






Δεν υπάρχουν σχόλια: