Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Resistance Festival 2012


Με επιτυχία και μεγάλη προσέλευση κόσμου ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις της 5ης Διεθνούς Συνάντησης Κινημάτων Resistance Festival 2012. Πολλές χιλιάδες κόσμου πέρασαν από την Γεωπονική σχολή και πήραν μέρος τόσο στις πολιτικές όσο και στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του τριημέρου. Ο προβληματισμός και η συζήτηση για την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα και διεθνώς αποτέλεσαν μερικά από τα ζητήματα που βασικά απασχόλησαν τους συμμετέχοντες στο φεστιβάλ. Παράλληλα οι πολιτιστικές εκδηλώσεις έδωσαν την ευκαιρία στους συμμετέχοντες του φεστιβάλ να διασκεδάσουν αλλά και να γνωριστούν με πολλά και διαφορετικά μουσικά και πολιτιστικά ρεύματα από διάφορες γωνιές της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού.

Το φεστιβάλ ολοκληρώθηκε με την πολύ πετυχημένη κεντρική πολιτική του εκδήλωση με θέμα: 
«Μια χώρα σε μετάβαση - Αγωνιζόμενοι για μια άλλη Ελλάδα» και στην οποία μίλησαν ο Αλέξης Τσίπρας, πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, η Σοφία Σακοράφα βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο ο Ευτύχης Μπιτσάκης, ομότιμος καθηγητής Φιλοσοφίας και Ρούντι Ρινάλντι εκ μέρους της ΚΟΕ.
Η συζήτηση, την οποία παρακολούθησαν περισσότεροι από 1.500 άνθρωποι,
ανέδειξε και επιβεβαίωσε το κλίμα πολυδιάστατου και γόνιμου προβληματισμού που επικρατεί στην κοινωνία, μετά την αλλαγή του πολιτικού σκηνικού και τις δυνατότητες που ανοίγονται.
Σε μια στιγμή που όλα αλλάζουν, ο κόσμος της Αριστεράς έδειξε ότι έχει ανάγκη να διερευνήσει με τόλμη τους δρόμους που ανοίγονται και να συσκεφτεί, υπερβαίνοντας την άγονη περιχαράκωση σε στερεότυπα του παρελθόντος. Στο επίκεντρο βρέθηκαν ζητήματα όπως το κοινωνικό μπλοκ δυνάμεων για την παραγωγική ανασυγκρότηση που έθεσε η Σοφία Σακαράφα, το πάρτε χαρτί και μολύβι για να φτιάξετε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη χώρα, όπως είπε ο Ευτύχης Μπιτσάκης, το πώς προέκυψε η εκτίναξη του ΣΥΡΙΖΑ και τι θα έκανε αν ήταν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ που έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας, και βέβαια η μετάβαση που έχει ήδη αρχίσει με πρωταγωνιστή το λαϊκό ριζοσπαστικό ρεύμα αντίστασης και αλλαγής, όπου επικέντρωσε ο Ρούντι Ρινάλντι.

Στην εκδήλωση, την οποία συντόνισε ο Λουκάς Αξελός, έκαναν παρεμβάσεις και πλούτισαν τον προβληματισμό αναδεικνύοντας ιδιαίτερες πτυχές της πραγματικότητας, ο δημοσιογράφος Νίκος Ξυδάκης, οι πανεπιστημιακοί Σία Αναγνωστοπούλου και Σταύρος Κωνσταντακόπουλος, ο χορογράφος Κωνσταντίνος Μίχος, η ιστορικός-σκηνοθέτις Έλενα Πατρικίου, καθώς και ο αναλυτής-προγραμματιστής Γιάννης Φούντας.
Στο τριήμερο φεστιβάλ συμμετείχαν ακόμα κινήματα από πολλές χώρες, υπήρξε γόνιμη ανταλλαγή εμπειρίας, και έγιναν σημαντικές συζητήσεις («Παραγωγική ανασυγκρότηση», «Αριστερά, λαϊκές εξεγέρσεις και εξουσία», «Κίνημα διανομής τροφίμων χωρίς μεσάζοντες», «Είμαστε όλοι Έλληνες - η πρόκληση της Ευρώπης των λαών», «Occupy: indignados of the world unite!»).
Κλείνοντας η οργανωτική επιτροπή του φεστιβάλ θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους και όλες που βοήθησαν για να έχει επιτυχία τοResistance Festival 2012, όλους τους ομιλητές και τους συντονιστές που πήραν μέρος στις πολιτικές εκδηλώσεις, όλους τους καλλιτέχνες που συμμετείχαν στις πολιτιστικές εκδηλώσεις, τις διεθνείς αντιπροσωπίες που ταξίδεψαν από διαφορετικά μέρη του πλανήτη για να βρεθούν αυτές τις τρεις μέρες στην Αθήνα και βέβαια όλους και όλες που συμμετείχαν στο φεστιβάλ και με την φυσική τους παρουσία βοήθησαν να ενισχυθεί το Resistance Festival 2012.
Ανανεώνουμε το ραντεβού σε ένα χρόνο, για την 6η Διεθνή Συνάντηση Κινημάτων - Resistance Festival 2013.

Οι φωτογραφίες από την κεντρική πολιτική εκδήλωση της Κυριακής, είναι του Φώτη Βρότση.
ΠΗΓΗ: http://resistancefestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: