Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΒΑΛΑΣ για την ΕΡΤ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Οι αλυσιδωτές αντιδράσεις που προκάλεσε ο «ξαφνικός θάνατος» της ΕΡΤ και το σοκ μιας κοινωνίας, που είδε ξαφνικά τις οθόνες της τηλεόρασης να βυθίζονται στο μαύρο, όπως δεν έχει συμβεί ποτέ ξανά σε καιρούς δημοκρατίας, σήμανε την αρχή του τέλους της εσωτερικής Τρόικας Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη. Βάζοντας λουκέτο στην ΕΡΤ και μάλιστα με μία πραξικοπηματικού χαρακτήρα πράξη, ο πρωθυπουργός δεν αρκείται στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας της χώρας, αλλά ξεπουλά τον πολιτισμό της, την φωνή της, την εικόνα της, εντός και εκτός συνόρων. Δεν αρκείται στην κατευθυνόμενη προπαγάνδα και στο ευτελές θέαμα των ιδιωτικών καναλιών, αλλά θέλει να αφανίσει και κάθε δυνατότητα ποιοτικής και ιδεολογικής διαφοροποίησης. Δεν αρκείται
στην εξαθλίωση που επέφεραν στην ελληνική κοινωνία οι πολιτικές του Μνημονίου και της ακραίας λιτότητας, αλλά θέλει να ικανοποιήσει την δίψα της Τρόικα για απολύσεις στο δημόσιο, ξεκινώντας από τους 2.656 εργαζόμενους της ΕΡΤ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ βρίσκεται δυναμικά και αποφασιστικά στο πλευρό των εργαζομένων της ΕΡΤ, αλλά και των πολιτών που βγήκαν στον δρόμο τα μεσάνυχτα της Τρίτης, για να προασπίσουν τη Δημοκρατία και την Ελευθερία του Τύπου και της ενημέρωσης. Θα γίνουμε ο μοχλός που θα σπρώξει τις εξελίξεις προς τα εμπρός, ώστε να απαλλαγεί η χώρα από την κυβέρνηση αυτή, που αποτελεί κίνδυνο για την κοινωνία και για τα δημοκρατικά κεκτημένα.
Καλούμε τον κόσμο σε δυναμικές κινητοποιήσεις. Δίνουμε σήμερα δυναμικό παρόν στην πλατεία Καπνεργάτη, στις 7.00 το απόγευμα, στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον «ξαφνικό θάνατο» της δημόσιας τηλεόρασης και προχωράμε μαζί με την κοινωνία, για την ανατροπή και την νίκη.

Ο ΦΟΒΟΣ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ! ΘΑ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: