Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Δελτίο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΒΑΛΑΣ ΓΙΑ ΤΟ OCCUPY GEZI

Το κίνημα του Πάρκου Γκεζί, ανέδειξε, με τρόπο εκρηκτικό, τη δυνατότητα των καθημερινών ανθρώπων, δηλαδή όλων μας, να οργανωθούμε και να δράσουμε συλλογικά. Μία σπίθα ήταν αρκετή: Μία γενναία πράξη αντίστασης ενάντια στην καταστροφή του πάρκου και στα φαραωνικά σχέδια «ανάπτυξης» που προωθεί ο Ερντογάν με ΜΑΤ, ξύλο και χημικά – όπως και οι έλληνες όμοιοί του στη χώρα μας. Και μέσα σε λίγες μέρες, η σπίθα έγινε πυρκαγιά, πλήθη κόσμου κατέκλεισαν όλες τις μεγάλες πόλεις της Τουρκίας, παρά το όργιο της αστυνομικής  βίας και καταστολής και το αίτημα πλέον ήταν Ελευθερία, Δημοκρατία, Δικαιώματα.
«Έλληνες είστε μαζί μας»; έγραφε ένας τοίχος
στην Κωνσταντινούπολη. Την απάντηση πρέπει να την δώσουμε στο δρόμο. Να σταθούμε αλληλέγγυοι στον εξεγερμένο λαό της Τουρκίας και σε κάθε λαό που αγωνίζεται για αξιοπρέπεια και ελευθερία. Να μεταλαμπαδεύσουμε την σπίθα της αντίστασης και στη δική μας χώρα, να πιστέψουμε ξανά στους εαυτούς μας και στις δυνάμεις μας και να αντισταθούμε, γιατί, αν κάτι έχει να μας διδάξει το κίνημα των εξεγερμένων στην Τουρκία, είναι ότι ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΑ!
Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Καβάλας θα συμμετέχει στη συγκέντρωση αλληλεγγύης για τον λαό της Τουρκίας, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, στις 7.30 το απόγευμα, στην πλατεία Καπνεργάτη, από κοινού με άλλες συλλογικότητες και οργανώσεις της πόλης. Καλούμε τους πολίτες να συμμετέχουν μαζικά και να ανοίξουμε όλοι μαζί νέους δρόμους αντίστασης και αλληλεγγύης.
Γραφείο Τύπου 5 Ιουνίου 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: