Παρασκευή 18 Απριλίου 2008

Αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - 16/4/2008

  1. Η γραμματεία συνεδριάζει σε εβδομαδιαία βάση κάθε Δευτέρα στις 8μμ, ανοικτή σε όλους. Η γραμματεία συζητά για τα κεντρικά πολιτικά ζητήματα που είναι τα κύρια αντικείμενα παρέμβασής της και προσπαθεί να ορίσει την κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με την πανελλαδική κίνηση και αποφάσεις της κεντρικής

γραμματείας. Πρέπει να υπάρξει σαφής προσδιορισμός των αρμοδιοτήτων του ΣΥΡΙΖΑ, της Δημοτικής Κίνησης, των Κινήσεων Πολιτών κλπ ώστε να μην επικαλύπτονται οι δραστηριότητες τους.

  1. Λειτουργία ΓΣ στις βασικές πόλεις του νομού (Καβάλα, Θάσος, Χρυσούπολη, Ελευθερούπολη) στην κατεύθυνση της συγκρότησης αυτών των 4 περιοχών και της πλαισίωσής τους από τους συντρόφους και των γύρω περιοχών.
  2. Συγκρότηση 2 θεματικών (α. εργασιακά ζητήματα, ιδιωτικοποιήσεις και συνδικαλιστικό κίνημα β. περιβάλλον και ενέργεια)
  3. Πλουραλιστική εκπροσώπηση όλων των συνιστωσών και των ανένταχτων στα τοπικά ΜΜΕ μέσα από την Γραμματεία. Συντρόφισσες/οι που θα καλούνται σε ΜΜΕ σαν εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, θα πρέπει να ενημερώνουν την Γραμματεία και σε περίπτωση διαφοροποίησης τους με θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ να δηλώνουν καθαρά ότι πρόκειται για προσωπικές απόψεις.
  4. Η γραμματεία είναι υπεύθυνη για την αξιοποίηση της παρουσίας βουλευτών της ΚΟ και στελεχών της Κεντρικής Γραμματείας στο νομό μας με μοναδικό γνώμονα την καλύτερη προβολή του ΣΥΡΙΖΑ και των κινηματικών καταστάσεων της περιοχής.
  5. Αξιοποίηση του blog όπου θα παρουσιάζονται οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο με ευθύνη της γραμματείας.
  6. Απαιτούμε την άμεση υλοποίηση των αποφάσεων της Πανελλαδικής Σύσκεψης για το οργανωτικό (Ολιγομελής Κεντρική Γραμματεία, Γραφείο Τύπου με πλουραλιστική εκπροσώπηση, Βοηθητικές Επιτροπές της Κεντρικής Γραμματείας, Συγκρότηση Κεντρικής Πανελλαδικής Επιτροπής, Χρονικός προσδιορισμός των πανελλαδικών θεματικών συσκέψεων ώστε να υπάρξει και η αντίστοιχη προετοιμασία, Έκδοση Μηνιαίου Θεωρητικού Περιοδικού). Επιπλέον ζητούμε ο ΣΥΡΙΖΑ με ευθύνη της Κεντρικής Γραμματείας να έχει ένα 2ωρο στο ραδιοσταθμό ΚΟΚΚΙΝΟ.
  7. Οι παραπάνω αποφάσεις να δημοσιευτούν στα blogs και να σταλούν στις εφημερίδες του ΣΥΡΙΖΑ (Αριστερά, Αυγή, Εργατική Αριστερά, Εποχή).
Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΒΑΛΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: