Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Καμία δίωξη στους συλληφθέντες πολίτες της Χαλκίδας


Τη μέρα των Θεοφανείων στη Χαλκίδα, παρουσία των Βουλευτών Ευβοίας, του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, του προέδρου της δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια και του υπουργού Γιαννίτση, πολίτες της Χαλκίδας προχώρησαν σε πολιτική διαμαρτυρία με συνθήματα ενάντια στην κυβέρνηση, στο μνημόνιο, στην ανεργία, στις περικοπές των μισθών και των συντάξεων.

 Με το τέλος του «εορτασμού», άνδρες της ασφάλειας, της αστυνομίας και της ΟΠΚΕ προχώρησαν στη σύλληψη έξι πολιτών που συμμετείχαν στις διαμαρτυρίες και τους προσήγαγαν στην Αστυνομική Διεύθυνση της πόλης. Σχηματίστηκε δικογραφία κατά 5 εξ αυτών για το αδίκημά «προσβολής του προσώπου του Προέδρου της Δημοκρατίας» κατ’ άρθρο 168.2 του Π.Κ

 Η πολιτική διαμαρτυρία και η αποδοκιμασία πολιτικών προσώπων είναι ένα «έγκλημα» το οποίο διαπράττει όλο και συχνότερα ο ελληνικός λαός, εφόσον βιώνει έναν ακήρυχτο πόλεμο ενάντια στην αξιοπρέπεια του και στην επιβίωση του, στο δικαίωμα του για εργασία, εκπαίδευση και κοινωνική ασφάλιση.
 Petition: ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
 Καμία δίωξη στους πολίτες της Χαλκίδας που δικάζονται στις 30 Μαρτίου 2012 για "προσβολή του προσώπου του Προέδρου της Δημοκρατίας"
Ανήμερα των Θεοφανείων στη Χαλκίδα, η αστυνομία συνέλαβε 5 πολίτες που συμμετείχαν σε πολιτική διαμαρτυρία και σχημάτισε δικογραφία κατ’ αυτών για «προσβολή του προσώπου του Προέδρου της Δημοκρατίας» (Αρθρ. 168.2 Π.Κ).
Ο λαός μας δεν θεωρεί πλέον τον κ. Παπούλια «ανεύθυνο θεσμικό άρχοντα» αλλά συνεργό στα κοινωνικά εγκλήματα που συντελούνται. Κι αυτό το διατράνωσε στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης, το έδειξε και στην πόλη μας. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και τα λοιπά πολιτικά πρόσωπα δεν μπορούν, τη στιγμή που ο λαός πεινάει και τα παιδιά μας μεταναστεύουν, να περιφέρονται ανά την Ελλάδα με τη φρούρηση πολυάριθμων δυνάμεων καταστολής και δίπλα τους οι ασφαλίτες να κάνουν συλλήψεις πολιτών που διαμαρτύρονται. Αυτό συνιστά παραβίαση του Συντάγματος και όχι η διαμαρτυρία των πολιτών.
 • Να καταργηθεί επιτέλους το άρθρο 168 του Π.Κ.
 • Είμαστε αλληλέγγυοι στους συλληφθέντες συμπολίτες μας.
 • Δηλώνουμε ότι το ίδιο «αδίκημα» διαπράξαμε κι εμείς.
 • Η πιο αποτελεσματική αλληλεγγύη στους διωκόμενους, η απάντησή μας στην επιχείρηση τρομοκράτησης του λαού είναι μία: Η συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα μας ενάντια στον κοινωνικό πόλεμο που μας έχουν κηρύξει οι δανειστές και η κυβέρνηση, ενάντια στη κοινωνική κατεδάφιση – λεηλασία της χώρας και του λαού.
 • Κανείς μόνος του απέναντι στην κρίση. Ο αγώνας μας δεν είναι εκδήλωση προσκοπισμού ή ελεημοσύνης, δεν είμαστε «φιλάνθρωποι» διεκπεραιωτές. Όλοι μαζί μπορούμε, με την καθημερινή μας αντίσταση παντού, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε σχολειό, σε κάθε γειτονιά, να δυναμώσουμε τη λαϊκή αυτοπεποίθηση και την αυτοοργάνωση.
 • Τονίζουμε την ανάγκη για επικοινωνιακή οργάνωση των αγωνιζόμενων συλλογικοτήτων ώστε σε κάθε περίπτωση καταστολής της πολιτικής διαμαρτυρίας να υπάρχει στη διάθεση του καθενός δίκτυο για άμεση ενεργοποίηση μαζικής έμπρακτης αλληλεγγύης.

«Πρωτοβουλία για Ομάδες Έμπρακτης Αλληλεγγύης Χαλκίδας – Αντίσταση σε κάθε γειτονιά» 

Ψηφίσματα συμπαράστασης από συλλογικότητες/σωματεία συγκεντρώνονται στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις chritsi@hotmail.com και fareler@hotmail.gr ή ταχυδρομούνται υπόψη:

 «Πρωτοβουλία για Ομάδες Έμπρακτης Αλληλεγγύης - Αντίστασης σε κάθε γειτονιά» Εργατικό Κέντρο Ευβοίας, Φριζή 10, 34100, Χαλκίδα.

 Τον αγώνα της Κερατέας τον στέλνουν στα δικαστήρια ως «κακούργημα». Τα παιδιά μας στα «μαθητοδικεία» ως εγκληματίες. Διώκουν το κίνημα «Δεν πληρώνω», διώκουν συνδικαλιστές και απεργούς, διώκουν κοινωνικούς αγωνιστές.

 Παρασκευή 30 Μαρτίου και ώρα 9 το πρωί

 ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
 Όλοι μαζί μπορούμε να τους σταματήσουμε και να τους ανατρέψουμε.

 Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ
Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ
Το ψήφισμα εδω και η συλλογή υπογραφών

Δεν υπάρχουν σχόλια: