Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Σε αδιέξοδο η ΒΦΛ


 Του Χάρη Φλουδόπουλου

Σε θηλιά που πνίγουν τη ΒΦΛ και την οδηγούν σε παύση των δραστηριοτήτων της, εξελίσσεται το πρόβλημα ρευστότητας της εταιρείας και η αδυναμία της να καλύψει τις υποχρεώσεις της απέναντι στη ΔΕΠΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία δεν κατάφερε να συμμορφωθεί στη συμφωνία που είχε γίνει με τη ΔΕΠΑ για τα χρέη ύψους 60 εκατ. ευρώ, η οποία προέβλεπε την προσκόμιση εγγυητικής επιστολής ύψους 1,5 εκατ. ευρώ. Μετά την αδυναμία προσκόμισης της εγγυητικής, η ΔΕΠΑ δεν προχώρησε σε διακοπή της παροχής αερίου, αλλά έχει μειώσει τη ροή στα απολύτως απαραίτητα επίπεδα (5% της συνολικής καταναλώσης) προκειμένου να μην παγώσουν οι μονάδες της βιομηχανίας.

Παράλληλα οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η έλλειψη ρευστότητας της βιομηχανίας, έχει οδηγήσει σε αδυναμία προμήθειας πρώτων υλών και ήδη η ΒΦΛ έχει ξεκινήσει να κλείνει μονάδες, καθώς έχουν εξαντληθεί τα αποθέματα πρώτων υλών που διέθετε.

Η πλευρά της ΒΦΛ πάντως υποστηρίζει ότι υπάρχουν τα απαραίτητα χρήματα για να καλυφθούν οι τρέχουσες υποχρεώσεις, ωστόσο αυτά είναι δεσμευμένα λόγω της γνωστής εμπλοκής με τη δικαιοσύνη.
ΠΗΓΗ: capital.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: