Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Στις αυτοκτονίες υπάρχουν και δολοφόνοι


Δήλωση του Δημήτρη Γουρνιανάκη, αντιπροέδρου του Συλλόγου Ανέργων και Επισφαλώς Εργαζομένων και υποψήφιου βουλευτή Ηρακλείου με το ΣΥΡΙΖΑ.
«Χτες το βράδυ, άλλος ένας συνάνθρωπός μας αυτοκτόνησε, αυξάνοντας τον ήδη υψηλό αριθμό αυτοκτονιών στην Κρήτη. Σε ιδιόγραφο σημείωμά του ανέφερε: ‘Δε μου αρέσει η ζωή που μας αναγκάζουν να ζούμε. Συγνώμη αν προκάλεσα αναστάτωση’.
Άλλος ένας άνθρωπος αποκαλύπτει αυτό που ακόμα και τώρα προσπαθούν να κρύψουν. Ότι η κατοχική κυβέρνηση, με τις επιταγές της τρόικα, οδηγεί τη χώρα και το λαό μας στην καταστροφή, τη φτώχεια, την απόγνωση, τις αυτοκτονίες. Ότι μας ξεπουλάνε κομμάτι-κομμάτι για 5 δεκάρες.
Ας σταματήσουμε αυτή την αλυσίδα εδώ. Να αντισταθούμε και να παλέψουμε για μια Ελλάδα διαφορετική από αυτή που μας ετοιμάζουν. Για μια Ελλάδα που δε θα έχουμε να διαλέξουμε ανάμεσα στη φτώχεια ή την αυτοκτονία, αλλά θα έχουμε μια ζωή χειραφετημένη, με μισθούς, συντάξεις, δικαιώματα, δημοκρατία και ανεξαρτησία. Και αυτό γίνεται μόνο με οργάνωση, αντίσταση, ξεσηκωμό. Ας προσπαθήσουμε.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: