Δευτέρα 2 Ιουνίου 2008

Εκδήλωση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στην Χρυσούπολη 30/5/2008

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη ανοικτή πολιτική εκδήλωση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στην Χρυσούπολη. Κύριος ομιλητής ήταν ο βουλευτής της Α΄ Θεσσαλονίκης Τάσος Κουράκης που ανέπτυξε την πολιτική κατάσταση. Στη συνέχεια έγινε συζήτηση και αντιπαράθεση με ερωτήσεις και τοποθετήσεις από τους παρευρισκόμενους, όπου εκφράστηκε από την μια η αγωνία για το αν υπάρχουν θέσεις για τα διάφορα προβλήματα που απασχολούν τους κατοίκους της περιοχής και από την άλλη οι τρόποι οργάνωσης.

Η ΚΟΕ τόνισε το κρίσιμο της περιόδου όσον αφορά την επίθεση που δέχεται σήμερα ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. από όλο το φάσμα του πολιτικού κόσμου και τα ΜΜΕ, τη στιγμή που το ΚΚΕ δέχεται τα εύσημα από τον Καραμανλή. Μια επίθεση που έχει σαν στόχο την δήλωση νομιμοφροσύνης προς το πολιτικό σύστημα του δικομματισμού, από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Σε αντιδιαστολή προς αυτή την κίνηση του δικομματισμού και του ΛΑΟΣ ο δρόμος της υποστήριξης όλων των κινημάτων που αναπτύσσονται από τα κάτω αλλά και η συνεχής προσπάθεια για την οργάνωση του λαού ώστε να αντιμετωπίσει την νεοφιλελεύθερη επίθεση, αποτελεί μονόδρομο για τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Δεν ζούμε σε μια εποχή που έχουμε την άνεση να κινούμαστε αργά. Επομένως απαιτείται η επιτάχυνση των οργανωτικών διαδικασιών του ίδιου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Η εκδήλωση στη Χρυσούπολη, πρώτη πολιτική εκδήλωση της αριστεράς από την μεταπολίτευση, πρέπει να έχει συνέχεια. Να δημιουργηθούν παντού επιτροπές ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: