Πέμπτη 29 Μαΐου 2008

Αλληλεγγύη στους γονείς του Πρίνου

Οι γονείς του Πρίνου εξακολουθούν να μη στέλνουν τα παιδιά τους στο Δημοτικό του Πρίνου, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο ότι η αρχική αντίδρασή τους δεν ήταν συμβολική. Μετά την κοροϊδία που εισέπραξαν από την πλειοψηφία και την μείζονα αντιπολίτευση του Νομαρχιακού Συμβουλίου και την απαξίωση από πλευράς Νομάρχη, αποφάσισαν τη συνέχιση των κινητοποιήσεων τους.

Πιο συγκεκριμένα και ενώ οι γονείς ανέλυαν στη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου, την απαράδεκτη κατάσταση που ζουν τα παιδιά τους, όσον αφορά την κτιριακό και την έλλειψη χώρων, οι εκπρόσωποι του δικομματισμού αποδύθηκαν στη γνωστή κοκορομαχία. Προσπάθησαν να δηλητηριάσουν τη σκέψη των γονιών προβάλλοντας το δίλημμα «ποιο σχολείο θέλετε να βγει από το πενταετές πρόγραμμα για να μπει το δικό σας;» Ο Νομάρχης όμως έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο, όταν απευθυνόμενος στους γονείς τους χαρακτήρισε «άπληστους» και ότι «πάντα ζητάτε περισσότερα», ενώ έκλεισε την τοποθέτησή του λέγοντας : «δεν ξέρω κατά πόσο ανταποδίδετε σωστά αυτά που οφείλετε απέναντί μας».

Ο αγώνας που ξεκίνησαν οι γονείς του Πρίνου πρέπει να αποτελέσει το παράδειγμα για όλους τους γονείς που στέλνουν τα παιδιά τους σε απαράδεκτα σχολεία με χιλιάδες προβλήματα. Είναι ο μόνος δρόμος απέναντι στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές και της επίθεσης στη Δημόσια και Δωρεάν εκπαίδευση.

ΝΑ ΤΟΛΜΑΜΕ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ!

ΝΑ ΤΟΛΜΑΜΕ ΝΑ ΝΙΚΑΜΕ!


Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας

29/5/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια: